Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

«Γνωρίστε την Μοναστηριακή Διατροφή»

Με στόχο την ανάδειξη της Μοναστηριακής Διατροφής, την υποστήριξη των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, την ανάπτυξη της υπαίθρου, την υποστήριξη της παραγωγικής ταυτότητας του τόπου και του Τουρισμού και την υποστήριξη της εθνικής οικονομίας, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διοργανώνει διήμερες εκδηλώσεις στην Αθήνα, την Κυριακή 11 και τη Δευτέρα 12 Μαΐου, με θέμα «Μοναστηριακή Διατροφή, Γεωργική Παραγωγή και Ανάπτυξη της Υπαίθρου».
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας (Αγίου Δημητρίου 13, Ψυρρή, Αθήνα, τηλ. 210 3211311).

Σύμφωνα με το πρόγραμμα: Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Κυριακή 11 Μαΐου, παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη και αμέσως μετά τα εγκαίνια, οι επισκέπτες θα γευτούν μοναστηριακές συνταγές που θα έχουν ετοιμάσει ο Πατέρας Επιφάνιος από το Μετόχι Μυλοπόταμου της Ιεράς Μονής της Αγίας Λαύρας του Αγίου Όρους, ο Πατέρας Γερμανός από τη Μονή Τατάρνας Ευρυτανίας και ο Σεφ του Μουσείου Γαστρονομίας κ. Αριστοτέλης Ζέρβας.

Τη Δευτέρα 12 Μαΐου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, με θέμα: «Μοναστηριακή Γαστρονομία και Διατροφή». Θα ακολουθήσουν οι ομιλίες ειδικών που θα αναπτύξουν σε τέσσερις ενότητες: α) τη φιλοσοφία της μοναστηριακής διατροφής, τη διαχρονικότητα της και τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά που τη συνοδεύουν, β) τη διατροφική της αξία λαμβάνοντας υπόψη και τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα, γ) τη σύνδεση της δίαιτας με την ταυτόχρονη αποχή από το κρέας (vegetarian diet) και δ) την καθιέρωση Εθελούσιου Σήματος Περιμοναστηριακών Ζωνών, καθώς και την καθιέρωση Εθελούσιου Σήματος για τους χώρους εστίασης που προσφέρουν Μοναστηριακή Διατροφή εντός της Περιμοναστηριακής Ζώνης, σε περιοχές και επιχειρηματίες εστίασης που το επιθυμούν.

Κατά το διήμερο των εκδηλώσεων του ΥπΑΑΤ, θα οργανωθούν επίσης:

1. Σε συνεργασία με την Ακαδημία Αθηνών θα λειτουργεί Έκθεση εργαλείων και σκευών μοναστηριακής διατροφής,

2. Ηλεκτρονική παρουσίαση φωτογραφικού υλικού μοναστηριακής διατροφής από το αρχείο του Αγίου Όρους,

3. Έκθεση βιβλίων με θέμα τη μοναστηριακή διατροφή και γαστρονομία,

4. Έκθεση προϊόντων διατροφής που παράγουν τα μοναστήρια (μέλι, λάδι, κρασί),

5. Παρουσίαση από μοναχούς δημιουργιών μοναστηριακής κουζίνας,

6. Γευσιγνωσία προϊόντων.

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.