Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Επιστράτευση εκπαιδευτικών: Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία

Του Γιώργου Ξενέλη
Προέδρου ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς

«..Η απόφαση της ΟΛΜΕ δημιουργεί αδικαιολόγητη αναστάτωση σε εκατοντάδες οικογένειές και θέτει σε ομηρία τους μαθητές. Η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων, τη γαλήνη και την ηρεμία γονιών και μαθητών. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με την αγωνία των νέων, οι εξετάσεις θα γίνουν στη ώρα τους". Αυτές ήταν οι τελευταίες ανακοινώσεις του Υπουργού Παιδείας απερχόμενου από το Μέγαρο Μαξίμου.

1. Σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 22 του Συντάγματος, ορίζεται ότι: «Οποιαδήποτε μορφή αναγκαστικής εργασίας απαγορεύεται. Ειδικοί νόμοι ρυθμίζουν τα σχετικά με την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών σε περίπτωση πολέμου ή επιστράτευσης ή για την αντιμετώπιση αναγκών της άμυνας της Χώρας ή επείγουσας κοινωνικής ανάγκης από θεομηνία ή ανάγκης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία». Εξ άλλου, στο άρθρο 23 του Συντάγματος ορίζονται και τα εξής:

- Το Κράτος λαμβάνει τα προσήκοντα μέτρα για τη διασφάλιση της συνδικαλιστικής ελευθερίας και την ανεμπόδιστη άσκηση των συναφών μ΄ αυτή δικαιωμάτων εναντίον κάθε προσβολής τους, μέσα στα όρια του νόμου.

- Η απεργία αποτελεί δικαίωμα και ασκείται από τις νόμιμα συστημένες συνδικαλιστικές οργανώσεις για τη διαφύλαξη και προαγωγή των οικονομικών και εργασιακών γενικά συμφερόντων των εργαζομένων… 

Το δικαίωμα προσφυγής σε απεργία του προσωπικού των κάθε μορφής επιχειρήσεων δημόσιου χαρακτήρα ή κοινής ωφέλειας, που η λειτουργία τους έχει ζωτική σημασία για την εξυπηρέτηση βασικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου, υπόκειται στους συγκεκριμένους περιορισμούς του νόμου που το ρυθμίζει. 

Οι περιορισμοί αυτοί δεν μπορούν να φθάνουν έως την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας ή την παρεμπόδιση της νόμιμης άσκησής του» (ΣΤΕ1623/2012)

Εδώ διώκεται ακόμα μια φορά ένας ολόκληρος κλάδος, καταστρατηγείται ακόμα μια φορά το Σύνταγμα. ΟΛΟΙ στον αγώνα.

5 σχόλια:

  1. Είναι ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση παραβιάζει το Σύνταγμα, άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά, κυρίως την τελευταία τριετία.
    Είναι, όμως, εξίσου ολοφάνερο ότι και σεις ενεργείτε ως κοινοί εκβιαστές.
    Και στη μέση χιλιάδες μαθητές και γονείς, που δε φταίνε σε τίποτε.
    Αν δεν πάρετε την κοινωνία μαζί σας, ο αγώνας σας είναι καταδικασμένος.
    Όπως καταδικασμένη είναι, για τις πράξεις της, και η τρόϊκα εσωτερικού στη συνείδηση των πολιτών.
    Αιρετικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ψωμι-παιδεια-ελευθερια και λοιπες κομμουνιστικες αηδιες,τι προβλημα εχετε(εκτος απο την μασα)εσεις οι κουλτουριαρηδες της "γενειας του πολυτεχνειου";σαραντα χρονια κυβερνατε και καταστρεφετε την χωρα απο ιδεολογικο κομπλεξ,και τελικα αν δεν σας αρεσει τραβατε στο εργοστασιο για 400ευρω και αν τολματε καντε απεργια ψευτομαγκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ +2 ΩΡΕς;
    ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΈΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΟΝΟ 18-21-23 ΩΡΕς ; ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΩΡΕς ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ - ΟΧΙ ΟΙ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ !

    ΠΩΣ ΠΕΡΝΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΒΑΘΜΟΙ; ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΑΣ;
    ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΣΤ; ΕΣΥ ΜΑΣ ΤΑ ΦΕΡΝΕΙΣ;
    ΠΩΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΤΕΛΕΣ, ΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΜΑΘΗΤΩΝ κα; ΕΣΥ ΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙΣ; - ΞΕΡΕΙΣ ΣΕ ΠΟΣΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΣΤΙΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΣΥ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΞΑΠΛΑΡΟΥΜΕ;
    ΠΩΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗς ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ; ΕΣΥ - ΠΑΛΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΜΑς ΛΕΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ
    ΠΩΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ; ΕΣΥ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΛΑ !
    ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΕΣ; ΜΗΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΤΟΙΜΑ;
    ΠΟΙΟΣ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΑΡΧΕΙΑ; ΕΣΥ - Ε ΕΣΥ;
    ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΕΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ; ΜΗΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΚΟΥΒΑΛΑΜΕ ΟΤΙ ΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΠΝΙΣΕΙ ΚΆΠΟΙΟΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ;
    ΠΟΙΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ;
    ΠΟΙΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΡΕΙ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟΥΣΙΩΝ - ΜΙΑ ΜΙΑ ΚΑΘΕ ΑΠΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΙΤΙΑ ; ΜΗΠΩς ΕΣΥ;
    ΠΟΙΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΓΙΟΡΤΕΣ, ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑς;
    ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ; ΕΣΥ ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΣΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ - ΠΑΘΑΙΝΕΙΣ ΣΟΚ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΣ "ΠΩΣ ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;" ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΨΥΕΤΟΜΑΓΚΕΣ;
    ΠΟΙΟΣ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΚΤΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ; ΜΗΠΩς ΕΡΧΕΣΑΙ ΕΣΥ; Η ΜΗΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΒΕΝΖΙΝΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗς ΦΑΚΕΛΩΝ;
    ΠΟΙΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ - 60 ΣΕΛΙΔΕΣ ΘΑΡΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΧΝΙΚΟΙ;
    ΠΟΙΟΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ Κ ΛΙΓΑΚΙ ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ (ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΕ;)
    ΠΟΙΟΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΜΗΜΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ;
    ΠΟΙΟΣ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΟ 5ΛΕΠΤΟ ΔΙΑΛΛΕΙΜΑ: ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΞΗ, ΝΑ ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ ΜΗ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΠΑΘΟΥΝ ΚΑΤΙ, ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΑΝΑΜΠΕΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΤΜΗΜΑ;

    ---ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ: ΠΟΙΟΣ ΛΕΣ ΝΑ ΠΑΣΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΝΑΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ - ΜΗΠΩΣ ΕΣΥ ΜΕ ΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΣΚΕΨΗ !!!!

    --- ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ 4 ΩΡΕς ΝΑ ΙΔΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΧΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ; ΜΗΠΩς ΕΣΥ;

    ΣΕ ΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΑΥΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ;;;;

    ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΠΙΑΝΕΤΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΠΟΙΩΝ, ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙ ΜΙΛΑΤΕ!

    ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΠΑΓΚΟΣΜΊΩΣ 1 ΩΡΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ 4 ΩΡΕς ΑΛΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

    ------------------------
    ΤΕΛΟΣ ΚΡΑΤΗΣΤΕ: ΤΗΝ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΣΚΕΨΗ, ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με το συμπάθιο κιόλας, αλλά όπως τα διαβάζει αυτά ένας του ιδιωτικού τομέα δεν φαίνονται και τίποτα τραγικό. Δε λέω, αρκετούτσικα, αλλά τίποτε το τραγικο

      Διαγραφή
  4. Κανένα πρόβλημα Ανώνυμε του 12:49 από τον ιδιωτικό τομέα. Μόνο λάβε υπόψιν σου τα εξής:
    α) Δεν είναι πια οι εκπαιδευτικοί φυτευτοί από το πανεπιστήμιο στα σχολεία. Πολλοί - όπως και εγώ - έχουμε περισσότερα χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, από ότι στο δημόσιο, οπότε ξέρουμε πολύ καλά τη "γλύκα"

    β) Δεν ισχυρίστηκα παραπάνω ότι όλα αυτά είναι εξωφρενικά πολλά. Απάντησα στα δημοσιεύματα που μας παρουσιάζουν ότι δουλεύουμε 18 ή 21 ή 23 ώρες, εξηγώντας πως αυτοί οι αριθμοί αφορούν μόνο στις ώρες διδασκαλίας. Όταν μπαινοβγαίνουμε στις τάξεις, στα κενά μας και πριν ή μετά από τις ώρες που κάνουμε μάθημα, αναλαμβάνουμε τις παραπάνω εργασίες.

    Περισσότερο μοιάζουμε με τρελούς που τρέχουν - ακριβώς όπως θυμάμαι τα χρόνια ως διοικητικός στο εργοστάσιο.

    Είναι άθλιο να μην ξέρουν και να διαστρεβλώνουν με τα δημοσιεύματά τους την αλήθεια. Όπως όλοι οι επαγγελματικοί χώροι, πάντα και παντού υπάρχουν και οι φωτεινές ή οι σκοτεινές εξαιρέσεις. - Ακόμη και στον ιδιωτικό τομέα! Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα μας ισοπεδώνουν κάνοντας χρήση αυτών των εξαιρέσεων. Είναι ψεύτες που ισχυρίζονται ότι διαμαρτυρόμαστε για τις +2 ώρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.