Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Το δήμο Παιονίας επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Κυριάκος Βιρβιδάκης

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης αρμόδιο για το σχεδιασμό της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 Κυριάκο Βιρβιδάκη είχε το Σάββατο στο δημοτικό μέγαρο του δήμου Παιονίας ο Δήμαρχος Αθανάσιος Λαπόρδας , με αφορμή την παρουσία του στην περιοχή ως εκπροσώπου της κυβέρνησης στις εκδηλώσεις προς τιμήν της «Μάχης του Σκρα» που πραγματοποιήθηκαν στον ομώνυμο οικισμό την Κυριακή. 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους ο Δήμαρχος Παιονίας είχε τη δυνατότητα να του καταθέσει ένα υπόμνημα με τρεις προτάσεις για την υλοποίηση τριών σημαντικών αναπτυξιακών για την περιοχή του δήμου έργων:

- Την κατασκευή μεταφοράς πόσιμου ύδατος από τις πηγές του Πάϊκου στον πρώην δήμο Πολυκάστρου προϋπολογισμού 5.140.000 ευρώ.

- Την κατασκευή δύο φραγμάτων , σε περιοχές του Πάϊκου που έχουν εξαγγελθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν αλλά δεν έχουν υλοποιηθεί, προϋπολογισμού 8.000.000 ευρώ και 11.000.000 ευρώ αντιστοίχως.

- Την κατασκευή αντιπλημμυρικών και αρδευτικών έργων στην περιοχή Πολυκάστρου προϋπολογισμού περίπου 10.000.000 ευρώ μαζί με την εκπόνηση της σχετικής μελέτης που εκτιμάται στα 400.000 ευρώ, ζητώντας από τον κυβερνητικό αξιωματούχο να εξετάσει τη δυνατότητα ένταξής τους στον σχεδιασμό της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020, που σύντομα η χώρα μας θα καταθέσει προς έγκριση στην αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην απάντησή του ο Υφυπουργός , αφού αναγνώρισε ότι οι εν λόγω προτάσεις κινούνται στο πλαίσιο των κατευθυντηρίων γραμμών που έχει χαράξει η κυβέρνηση, σε ότι αφορά τη διαμόρφωση του προγράμματος , δεσμεύθηκε να εξετάσει λεπτομερώς τις προτάσεις έχοντας παράλληλα διαρκή συνεργασία με το Δήμο προκειμένου να εξετασθούν τα περιθώρια ένταξής του σε αυτό , ενόψει της κατάθεσής του στην αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή τον προσεχή Σεπτέμβριο με Οκτώβριο.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής του ν.Κιλκίς κ. Γεώργιος Γεωργαντάς , το σύνολο της Δημοτικής Αρχής καθώς και η πρώην Δήμαρχος Αξιούπολης κ. Σόνια Συμεωνίδου που επί της θητείας της στο Δήμο είχαμε την αδελφοποίηση του Δήμου Αξιούπολης με τον αντίστοιχο των Χανίων επί θητείας του κ. Βιρβιδάκη ως Δημάρχου σε αυτόν.

Αμέσως μετά ο υφυπουργός συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο και τους λοιπούς προσκεκλημένους επισκέφθηκε το μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων, όπου είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί από τους αρμόδιους αστυνομικούς και τελωνειακούς υπηρεσιακούς παράγοντες για τις ελλείψεις σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό που αντιμετωπίζει η μεγαλύτερη πύλη εισόδου στη χώρα μας. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.