Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

"Δημοψήφισμα στις Σκουριές, εδώ και τώρα"

Υπογράφουν:
- Πατριωτικό Μέτωπο (Πολιτικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας)
- «Αλληλέγγυον» (Συνεταιριστικό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης)
Να ξεκινήσουν αμέσως και από σήμερα κιόλας διαδικασίες Δημοψηφίσματος για το θέμα των μεταλλείων στις Σκουριές, καλεί το Πατριωτικό Μέτωπο όλους τους συλλογικούς φορείς αλλά και τους κατοίκους της περιοχής. 
Το Κίνημα, που από την πρώτη στιγμή, αλλά και από πριν πολλά χρόνια, όταν ξεκίνησαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των μεταλλωρύχων, στάθηκε δίπλα στο Λαό της Χαλκιδικής, υπενθυμίζει την πρόσφατη απόφαση του Ελβετικού Λαού, μέσα από διαδικασίες φυσικά Άμεσης Δημοκρατίας, να μην επιτραπεί η εξόρυξη χρυσού στα Καντόνια (Νομαρχίες) της χώρας.

Με την απόφαση της Λαϊκής Βούλησης, ο Λαός της περιοχής, θα έχει ένα ισχυρότατο εργαλείο στο χέρι, για να διώξει και την πολυεθνική, αλλά και τις δυνάμεις καταστολής του αθηνοκεντρικού, φασιστικού κράτους των επίορκων πολιτικών και της κατοχικής κυβέρνησης.

Σε προσωπική του δήλωση, ο Πρόεδρος του Πατριωτικού Μετώπου, ο οποίος διετέλεσε ως γνωστό για μεγάλο χρονικό διάστημα, Εκπρόσωπος του πρώην Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Παπαθεμελή, αναφέρει σχετικά:

«Σε αυτό το Υπουργείο, με εξαίρεση την περίπτωση Παπαθεμελή, μόνο υπερφίαλοι, ανόητοι και αλαζονικοί ανεγκέφαλοι πολιτικοί υπηρέτησαν. Και φυσικά, αυτό δεν ήταν καθόλου τυχαίο.

Ασήμαντα πολιτικά αναστήματα, τύπου Χρυσοχοίδη, Παπουτσή και Παυλόπουλου, κρυμμένα πίσω κυρίως από τις ασπίδες των ΜΑΤατζήδων, πούλησαν και συνεχίζουν να πουλάνε «τζάμπα-μαγκιά» σε απλούς πολίτες, οι οποίοι διεκδικούν το αυτονόητο: Το δικαίωμά τους να αποφασίζουν για τον τόπο τους, για το σπιτικό τους.

Με κορυφαίο τον σημερινό τύπο που μόνο το ναζιστικό μονοκλ του λείπει, και ο οποίος οσονούπω και μέσα στο παραλήρημά του, θα αναφωνήσει όπως ο Λουδοβίκος ο 14ος «L'Etat, c'est moi», το «κράτος είμαι εγώ».

Ο Δένδιας, μέσα στην απόλυτη ανοησία του, γίνεται κάθε μέρα και πιο επικίνδυνος. Τόσο με τις επιλογές του, όσο και με τις δηλώσεις του. Δηλώσεις όπως η τελευταία πως «οι επιλογές του Λαού της Χαλκιδικής, θυμίζουν 1949» – δηλαδή εμφύλιο - και πως αυτός «θα υπερασπιστεί την έννομη τάξη και τη Δημοκρατία».

Ο Αντώνης Σαμαράς, αυτός που μας εξαπάτησε με την ΠΟΛΑΝ, τις ψευδουπερβάσεις και τα δήθεν φιλότιμα, ας κάνει μια χάρη τουλάχιστον στον εαυτό του, αν φυσικά τούχει μείνει μια στάλα φιλότιμο: Να διώξει σήμερα κιόλας τον Δένδια και στη θέση του να βάλει έναν δοκιμασμένο, ηπίων τόνων πολιτικό και ειρηνοποιό, όπως για παράδειγμα ο Στέλιος Παπαθεμελής.

Όσοι εκ των επαγγελματιών δωσίλογων πολιτικών νομίζουν πως σπέρνοντας ανέμους, δεν θα θερίσουν θύελλες, να τους πούμε δυνατά και με όσοι φωνή έχουμε, πως είναι βαθειά νυχτωμένοι. Σε αυτούς δε που έστειλαν τις καταθέσεις και τις οικογένειές στο εξωτερικό τους υπενθυμίζουμε πως, ακόμη και το ελικόπτερο του Ντε Λα Ρούα, όταν έφθασαν τα πράγματα στο απροχώρητο, δεν μπόρεσε να σώσει τον πανικόβλητο Αργεντινό Πρόεδρο».

1 σχόλιο:

  1. Πολύ καλή η ανακοίνωση ΑΛΛΑ τα δημοψηφίσματα δεν τα κάνουν οι συλλογικοί φορείς και οι κάτοικοι!

    Το άρθρο 44 του Συντάγματος προβλέπει:
    α) πρόταση του Υπουργικού Συμβουλείου (καληνύχτα)
    β) απόλυτη πλειοψηφία όλων των βουλευτών (χαιρετίσματα)
    γ) συμφωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας ο οποίος και το προκυρήσσει τελικά (καλά Χριστούγεννα από τώρα).

    Πιστεύει κανείς ότι η διορισμένη αυτή κυβέρνηση των Αμερικανογερμανών θα μπορούσε να κάνει κάτι από τα παραπάνω;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.