Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Νέα Σάντα Κιλκίς: Χαιρετισμός ΣΥΡΙΖΑ και Αγαθοπούλου για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισμού

"Σήμερα, εδώ στην Ν .Σάντα, την ιστορική και επίσημα πλέον έδρα του Δήμου Κιλκίς, τιμούμε την ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας. Ημέρα μνήμης για τους 353.000 δολοφονημένους και τις εκατοντάδες χιλιάδες διωγμένους από τις εστίες τους, Έλληνες Πόντιους. Είναι σημαντικό για την περιοχή, τον Δήμο και όλο το Κιλκίς, να αποκτά ιστορική και πολιτισμική αναφορά ταυτότητας, από ένα τόσο ενεργό και συγκροτημένο πληθυσμιακό στοιχείο, όπως οι Πόντιοι. Ταυτόχρονα δεν ξεχνάμε, να απαιτούμε από την πολιτική και πνευματική ηγεσία της Τουρκίας την αναγνώριση των διωγμών και των δραματικών συνεπειών τους στον Ποντιακό Ελληνισμό. Κι αυτό είναι κάτι που οφείλουμε να μην το κάνουμε επετειακά και για εσωτερική κατανάλωση, ή να επιτρέπουμε να διακυβεύεται μέσα στις συμπληγάδες και τις κάθε φορά προτεραιότητες της εξωτερικής μας πολιτικής.

Δεν είναι τυχαίο που ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ απαιτεί ιστορική αποκατάσταση των γεγονότων. Το κάνουμε ακριβώς επειδή είμαστε προσκολλημένοι στις αξίες της ειρήνης, της φιλίας των λαών και της καλής γειτονίας στις διεθνείς σχέσεις. Θεωρούμε ότι η αποκατάσταση αυτή, αλλά και ο καταλογισμός ευθυνών σε όσους σχεδίασαν, ανέχτηκαν, και υλοποίησαν αυτά τα εγκλήματα, εκτός από ιστορική δικαίωση αποτελεί και παρακαταθήκη για το μέλλον, παρακαταθήκη που ενώνει αντί να διχάζει. Ειδικά σήμερα που στείρες εθνικιστικές κραυγές επενδύουν πάνω στον κατακερματισμό της ιστορικής μνήμης, για σκοπιμότητες που θέλουν να μας γυρίζουν πίσω.

Γιαυτό, έχουμε τα μάτια στραμμένα προς τα εμπρός, προς το μέλλον αυτού του τόπου, μαζί με τους συμπολίτες μας, το ποντιακό στοιχείο, που αποτελεί εδώ και δεκαετίες ένα από τα πιο δημιουργικά και προοδευτικά κομμάτια του λαού μας.

Σήμερα επίσης, χαιρετίζουμε και όλους τους νεότερους πρόσφυγες πόντιους από την πρώην Σοβιετική Ένωση, που εκτός από τα μνημονιακά δεινά που βαρύνουν όλο τον ελληνικό λαό, έχουν να αντιμετωπίσουν και τις δυσκολίες ένταξής τους στην ελληνική πραγματικότητα, την ώρα που συχνά πέφτουν θύματα των πελατειακών σχέσεων από τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις.

Σήμερα μιλάμε για τη μνήμη της γενοκτονίας, αλλά αν επιτρέψουμε να συνεχιστούν οι καταστροφικές πολιτικές για τη χώρα και τους ανθρώπους της, η ιστορία θα γράψει κάποτε και για μια άλλη γενοκτονία, την γενοκτονία των σημερινών και των επόμενων γενεών του ελληνισμού. Αποδείχτηκε ότι μπορούμε να το αποτρέψουμε. Ενωμένοι θα το καταφέρουμε…"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.