Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Ανακοίνωση Θ. Πασσαλίδη: Τα Νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας πρέπει να αναβαθμιστούν

«Είμαστε στην εποχή που τα πάντα προαποφασίζονται από την Τρόικα με συνοπτικές διαδικασίες και με αυστηρά περιορισμένο χρονικό ορίζοντα.
Οι ειλημμένες αποφάσεις περί συγχωνεύσεων δεν δίνουν λύσεις στα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας. Στο βωμό της εξοικονόμησης χρημάτων από τις μειώσεις δαπανών στη Δημόσια Υγεία δεν διστάζει η κυβέρνηση στο νευραλγικό αυτό τομέα να προαναγγείλει συγχωνεύσεις νοσοκομείων ή τη μετατροπή τους σε κέντρα υγείας.
Μάλιστα η απόφαση αυτή των συγχωνεύσεων ή κατάργησης των νοσοκομείων θα παρθεί μέσα σε διάστημα δυόμιση μηνών και αφορά σε 45 νοσοκομεία σε όλη τη χώρα.

Κύριε Υπουργέ της Υγείας, τα νοσοκομεία δεν τα κλείνουν ούτε τα υποβαθμίζουν και τα μετατρέπουν σε κέντρα υγείας, αλλά τα αναβαθμίζουν με τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις με την άρτια στελέχωση του Ιατρικού Προσωπικού, Νοσηλευτικού και εν γένει διοικητικού και τεχνικού προσωπικού και τις ανάλογες υποδομές που απαιτούνται. Περικοπές θα μπορούσατε να κάνετε από οπουδήποτε αλλού εκτός από τη Δημόσια Υγεία και την Παιδεία. Ο υγειονομικός χάρτης της χώρας κάθε άλλο παρά δίνει λύσεις στα προβλήματα της υγείας. Όταν η Κυβέρνηση τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου Κιλκίς από τα 27 εκατ. ευρώ τον μειώνει σε 9 εκατ. ευρώ μπορούμε να μιλάμε για αναβάθμιση του Νοσοκομείου;
Μπορούμε να μιλάμε για αναβάθμιση του Νοσοκομείου Κιλκίς και Γουμένισσας όταν η Κυβέρνηση εδώ και αρκετό καιρό δεν κάνει προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού;  Μπορούμε να μιλάμε για αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας των Νοσοκομείων Κιλκίς και Γουμένισσας όταν στερούνται υλικά και τα πιο στοιχειώδη και αναγκαία; Μπορούμε να μιλάμε για αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας όταν δεν υπάρχουν οι αναγκαίες υποδομές στα νοσοκομεία;
Είναι λογικό η αναμενόμενη έκθεση του Υπουργείου Υγείας για τις συγχωνεύσεις ή καταργήσεις Νοσοκομείων να δημιουργεί ανησυχία για τα δυο νοσοκομεία του ν. Κιλκίς. Οι καθησυχαστικές και υπεύθυνες απαντήσεις στις εύλογες ανησυχίες των πολιτών του ν. Κιλκίς δίδονται μόνο από τον υπεύθυνο Υπουργό Υγείας και την κυβέρνηση. Γι’ αυτό δώστε τέλος στις αγωνίες των πολιτών και μην οδηγείτε το λαό του Κιλκίς σε νέες δίκαιες και δυναμικές πορείες.
Αναφέρω χαρακτηριστικά τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία «Αρεταίειο» και «Αιγινήτειο» που με λύπη τους αναγγέλλουν την αναστολή της νοσηλείας ασθενών και την αδυναμία συμμετοχής τους στο πρόγραμμα εφημεριών. Το αδιέξοδο αυτό δημιουργήθηκε από τη συνεχιζόμενη σοβαρή υποχρηματοδότησή τους από το Υπουργείο Παιδείας και τη μη εκπλήρωση των υποχρεώσεων του Υπουργείου Υγείας. Τα δυο νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας πρέπει με τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις να ενισχυθούν και να αναβαθμιστούν για επαρκέστερη παροχή Δημόσιας Υγείας που τόσο ανάγκη έχει η ακριτική αυτή έπαλξη του βορρά. Επίσης πρέπει το Υπουργείο Υγείας να ασχοληθεί με την αναβάθμιση των κέντρων υγείας Πολυκάστρου και Δροσάτου». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.