Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Το ΚΔΑΠ Kinesis σε μία πολύχρωμη εβδομάδα

Δελτίο ΚΔΑΠ Kinesis
Η εβδομάδα μας ξεκίνησε με μία έκπληξη για τους μικρούς μας φίλους! Η πρώτη χριστουγεννιάτικη κατασκευή είναι γεγονός και φτιάχτηκε στο μάθημα του πολυμερικού πηλού. Με λευκό και κόκκινο οι μικρές μας καλλιτέχνιδες δημιούργησαν το πρώτο χριστουγεννιάτικο στολιδάκι που δε θα μπορούσε να είναι κάτι διαφορετικό από έναν Άγιο Βασίλη. Ανυπομονούμε για τις επόμενες δημιουργίες των Χριστουγέννων.

Η μαγειρική μας είχε υγιεινό χαρακτήρα αυτήν την εβδομάδα! Οι μάγειρές μας έφτιαξαν νόστιμα ταχινοψωμάκια με κακάο! Ακολουθήσαμε κατά γράμμα τη συνταγή, πλάσαμε το ζυμάρι, προσθέσαμε την γέμιση και τα βάλαμε στον φούρνο να ψηθούν! Το αποτέλεσμα μας ξετρέλανε και το ΚΔΑΠ μας μοσχομύρισε.

Σειρά είχαν τα αγαπημένα μας «Εικαστικά», όπου μιλήσαμε για τα διάφορα σχήματα, τα πιο γνωστά αλλά κι αυτά που δε συναντάμε τόσο συχνά. Έπειτα, αφού σχεδιάσαμε τετράγωνα, κύκλους, ρόμβους και τριγωνάκια συνθέσαμε έναν πιγκουίνο.

Οι μικροί επιστήμονες έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους, κάνοντας πειράματα χρωμάτων. Μέσω αυτών των πειραμάτων ανάμειξαν χρώματα και διαπίστωσαν τι χρώμα προκύπτει όταν ενώσεις δύο άλλα από τα βασικά.

Η εβδομάδα χρωμάτων και σχημάτων ολοκληρώθηκε με μία ξεχωριστή δημιουργία. Με αφορμή το θέμα της εβδομάδας "Σχήματα και Χρώματα" την ώρα του «Φτιαξ’ το μόνος σου» δημιουργήσαμε κεριά βαμμένα με όζα! Μιλήσαμε για τις μίξεις χρωμάτων και τι χρώματα προκύπτουν κι έπειτα βάλαμε όζα στο νερό, δώσαμε σχήμα με ένα ξυλάκι και τα βουτήξαμε μέσα στο μπολ δημιουργώντας πολύχρωμα κεριά.

Σας περιμένουμε από την καινούρια εβδομάδα με νέες κατασκευές και δημιουργίες σε…χριστουγεννιάτικους ρυθμούς.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.