Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη, 6/12/2022, 1:18 μ.μ.

Συλλήψεις για ναρκωτικά
Συνελήφθησαν χθες (5 Δεκεμβρίου 2022) το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, ένας ημεδαπός άνδρας και ένας αλλοδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα που έγινε σε κατάστημα που διατηρεί ο ημεδαπός άνδρας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8 συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους 1 κιλού και 940,4 γραμμαρίων, που κατείχαν από κοινού. 

Επίσης στο κατάστημα βρέθηκε και κατασχέθηκε μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ. Σε βάρος του αλλοδαπού άνδρα εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών και 10 μηνών, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Εξιχνίαση κλοπής

Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπής γυναίκας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το μεσημέρι της 26ης Νοεμβρίου 2022 σε περιοχή της Ημαθίας, παραβίασε σταθμευμένο όχημα ημεδαπής και αφαίρεσε χρηματικό ποσό 7.000 ευρώ, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, τραπεζικές κάρτες και άλλα αντικείμενα.

Σύλληψη για παράβαση του τελωνειακού κώδικα

Συνελήφθη χθες (4 Δεκεμβρίου 2022) το μεσημέρι σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα του οχήματος που οδηγούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 200 πακέτα τσιγάρων και 8 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων η κάθε μία, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. Επίσης κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα που χρησιμοποιούσε.


Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού-Ευόσμου εξιχνίασαν περιπτώσεις κλοπών στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών

Πέραν της αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, συστηματικές και στοχευμένες δράσεις που οδηγούν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούν έρευνες σχετικά με υποθέσεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού-Ευόσμου εξιχνίασαν συνολικά πέντε (5) κλοπές, πράξεις που τελέστηκαν κατά το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου 2021 – Οκτωβρίου 2022, στην περιοχή αρμοδιότητάς τους, σχηματίζοντας δικογραφίες σε βάρος ισάριθμων δραστών.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξόρμηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο αστυνόμευσης του πολεοδομικού συγκροτήματος

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, την καλλιέργεια κλίματος ασφάλειας και ευρυθμίας της κοινωνικής ζωής, αναπτύσσει ένα ευρύ πλέγμα δράσεων που υποστηρίζεται από εντατικές πεζές και εποχούμενες περιπολίες.

Με συνεχείς και συστηματικούς ελέγχους , αλλά και αστυνομικές δράσεις με τη μορφή εξορμήσεων, επιλαμβάνεται σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της.

Κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί της ομάδας Παρεμπορίου και του Τμήματος Περιπολιών πραγματοποίησαν ελέγχους στην περιοχή κέντρου πόλης, ενώ ταυτόχρονα αστυνομικοί του Α.Τ. Καλαμαριάς εξόρμησαν στην περιοχή αρμοδιότητάς τους.

Στο πλαίσιο των δράσεων :

Ελέγχθηκαν συνολικά (230) άτομα
Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε (14) καταστήματα
Ελέγχθηκαν (11) οχήματα
Βεβαιώθηκαν (3) παραβάσεις της νομοθεσίας περί ζώων και επιβλήθηκε πρόστιμο κατά παράβαση του Κ.Ο.Κ.
Σχηματίστηκαν (3) δικογραφίες για παρεμπόριο και
Κατασχέθηκαν είδη παρεμπορίου.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με την ίδια συνέπεια και σε άλλες περιοχές του Νομού.

Αστυνομικοί έλεγχοι για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια

Η Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης , στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τον εντοπισμό αλλοδαπών υπηκόων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια, μεσημεριανές έως βραδινές ώρες χθες (05-12-2022), με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε στοχευμένη δράση κατά την οποία διενεργήθηκαν έλεγχοι στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου πόλης, σε πλατείες, σε σταθμό υπεραστικών λεωφορείων, σε περιοχές του Ευόσμου και του Δ.Δ. Φιλαδέλφειας και σε σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις.

Συγκεκριμένα:

Ελέγχθηκαν (155) άτομα και (9) οχήματα
Προσήχθησαν (28) αλλοδαποί και
συνελήφθησαν (8) εξ’ αυτών για παράνομη παραμονή στη χώρα.

Οι στοχευμένες δράσεις θα διευρυνθούν και σε άλλες περιοχές.

Συνελήφθησαν (18) άτομα στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης

Στην αυτόφωρη σύλληψη δεκαοκτώ (18) ατόμων, σε διάφορες περιοχές του Νομού, προχώρησαν αστυνομικοί υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο υλοποίησης ειδικών δράσεων και στοχευμένων ελέγχων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Αστυνομίας, Αλλοδαπών και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:(1) άτομο για απόπειρα κλοπής.

(2) άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης και κάνναβης.

(5) άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα.

(1) άτομο για παράβαση του τελωνειακού κώδικα. Κατασχέθηκαν στο Ζαγκλιβέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά, πακέτα τσιγάρα και συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου. (συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό).

(9) άτομα για παράνομη παραμονή στη χώρα.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι συνεχίζονται συστηματικά και σε καθημερινή βάση.

Μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στην Οδική Ασφάλεια

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας δημοσιεύει συνολικά στατιστικά στοιχεία που αφορούν σε θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για τον μήνα Νοέμβριο του έτους 2022, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής. Η δημοσίευση των στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά - αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

α. Τροχαία Ατυχήματα

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, σημειώθηκαν 28 τροχαία ατυχήματα το Νοέμβριο του 2022, έναντι 16 τον αντίστοιχο μήνα του 2021. Ειδικότερα σημειώθηκαν:

3 θανατηφόρα ατυχήματα, έναντι 2 το 2021.

2 σοβαρά τροχαία ατυχήματα, ίδιος αριθμός και το 2021.

23 ελαφρά τροχαία ατυχήματα, έναντι 12 το 2021.

Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των Διευθύνσεων Αστυνομίας καταγράφηκαν συνολικά 36 παθόντες έναντι 24 τον αντίστοιχο μήνα του 2021. Ειδικότερα καταγράφηκαν:

3 νεκροί, έναντι 2 το 2021.

2 σοβαρά τραυματίες, ίδιος αριθμός και το 2021.

31 ελαφρά τραυματίες, έναντι 20 το 2021.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων - δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:

Η υπερβολική ταχύτητα

Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

Η απόσπαση προσοχής του οδηγού

Η μη χρήση ζώνης ασφαλείας / προστατευτικού κράνους

Η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας

Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Η παραβίαση της προτεραιότητας

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας Αστυνόμευσης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον μήνα Νοέμβριο του έτους 2022, βεβαιώθηκαν μεταξύ άλλων και 9.223 παραβάσεις ως ακολούθως:

4.378 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα,
3.895 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων,
323 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
199 παραβάσεις για Κ.Τ.Ε.Ο.,
157 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ,
61 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
54 παραβάσεις για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,
45 παραβάσεις για αντικανονικούς ελιγμούς,
44 παραβάσεις για αντικανονικό προσπέρασμα,
37 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
15 παραβάσεις για κίνηση στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας ή μη κίνηση στο δεξιό άκρο του οδοστρώματος,
13 παραβάσεις για παραβίαση προτεραιότητας,
1 παράβαση για μη χρήση παιδικών καθισμάτων και
1 παράβαση για παράνομα τοποθετημένες διαφημιστικές πινακίδες.

γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας, με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει:Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και τον έλεγχο του οχήματος

Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά

Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας

Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας

Τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας

Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος

Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη

Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα

Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ

Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς με σκοπό να συμβάλλουν στην εμπέδωση της κυκλοφοριακής και οδικής κουλτούρας.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό στην Ημαθία

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήμα της Εγνατίας Οδού στην Ημαθία, λόγω διέλευσης συρμού υπερμεγεθών φορτηγών μεταφοράς υπέρβαρων και ογκωδών φορτίων (τμήματα ανεμογεννήτριας).

Συγκεκριμένα, θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο, από τον ανισόπεδο κόμβο Βέροιας (253 χιλιόμετρο) έως τον ανισόπεδο κόμβο Πολυμύλου (227 χιλιόμετρο), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κοζάνη.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν αύριο Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022, κατά τις ώρες διέλευσης του συρμού, που υπολογίζεται περίπου τις ώρες από07.40 έως 08.45.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω της νέας περιφερειακής οδού Βέροιας - Νάουσας, στη συνέχεια τα οχήματα θα εισέρχονται στην επαρχιακή οδό Βέροιας - Έδεσσας - Δρεπάνου και τέλος θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό από τον ανισόπεδο κόμβο Κοίλων Κοζάνης.

Επιπλέον, κατά την διέλευση του ανωτέρω συρμού, στο τμήμα της Εγνατίας Οδού από τον ανισόπεδο κόμβο Κλειδίου έως τον ανισόπεδο κόμβο Βέροιας, στο ρεύμα προς Βέροια, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τη μία (αριστερή) λωρίδα κυκλοφορίας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών της Τροχαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.