Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Η θεατρική ομάδα της Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς, στον Σ.Σ. Μουριών

Δελτίο τύπου Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς "Οι Αργοναύτες"
Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, η θεατρική ομάδα της Ένωσης Ποντίων Ν.Κιλκίς «οι Αργοναύτες», ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Σ.Σ. Μουριών «ΤΟ ΜΠΕΛΛΕΣ», μετέφερε στην σκηνή του θέατρου Μουριών την ηθογραφική ποντιακή κωμωδία "ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝ 'ΚΙ ‘ΙΝΟΥΜΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝ 'Κ΄ ΕΥΤΑΓΩ" του Δημήτρη Νικοπολιτίδη. 

Την παράσταση, που πέτυχε ένα κατάμεστο Συνεδριακό κέντρο τον χειμώνα του 2019-2020 στην πόλη του Κιλκίς και ταξίδεψε μέχρι και σήμερα σε διάφορες σκηνές της Β. Ελλάδας (Αναγέννηση Δράμας, Πολίχνη Θεσσαλονίκης, Κατερίνη) είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι κάτοικοι της περιοχής των Μουριών. Η παράσταση έλαβε θετικά σχόλια, με τους θεατές να απολαμβάνουν τα πειράγματα, τους μορφασμούς και τα κωμικές ατάκες των ηθοποιών και να απαντάνε με παρατεταμένα γέλια και χειροκροτήματα.

Το λαϊκό ποντιακό θέατρο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ποντιακής κουλτούρας και ως τέτοιο κατέχει σημαντικό μέρος της πολιτιστικής εργασίας της Ένωσής μας. Στο σημείο αυτό, θα θέλαμε να μεταφέρουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους τους ηθοποιούς και συντελεστές της παράστασης και συγκεκριμένα στους/στις: Δαμιανίδη Δημήτρη, Λαβασά Αθανάσιο, Ζάικου Αντωνία, Γρόση Ταξιάρχη, Παναγιωτίδου Σοφία, Σουλαμίδη Μιχάλη, Σαββίδη Αιμίλιο, Καλεντερίδου Φούλα, Τσαλουχίδου Αθηνά, Αντωνιάδου Μαίρη, Μαστορίδη Κωνσταντίνο, Παυλίδη Κωνσταντίνο, Χατζίδου Θοδώρα και Κουσίδου Δέσποινα, καθώς και στον πρόεδρο των «Αργοναυτών» και υπεύθυνο της θεατρικής ομάδας, Δαμιανίδη Παναγιώτη.

Ευχαριστούμε για ακόμα μια φορά τον Σύλλογο Σ.Σ. Μουριών «ΤΟ ΜΠΕΛΛΕΣ» και τον πρόεδρό του, κ. Αργυρόπουλο Λευτέρη, για την πρόσκληση και την φιλοξενία. Η συνύπαρξή μας με Συλλόγους που διατηρούν το ποντιακό θέατρο στην καρδιά και στο μυαλό τους και έχουν επιδείξει στο παρελθόν σπουδαία δραστηριότητα στον χώρο, μας τιμά ιδιαίτερα και μας δίνει την ανατροφοδότηση που πάντα αξιολογούμε και λαμβάνουμε υπόψη για ένα καλύτερο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Όσο για τα μέλη της θεατρικής μας ομάδας, εκφράζουμε την ευχή μας να συνεχίζουν να μας κάνουν περήφανους και αναμένουμε τις νέες θεατρικές τους απόπειρες στο προσεχές μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.