Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Η Ρία Τσίγα, Social Media and Digital Marketing Specialist, μιλά στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά και τη Γνώμη


Η νεαρά κυρία Ρία Τσίγα μιλά στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά και τη Γνώμη
Mε καταγωγή και οικογενειακά ερείσματα από την γραφική Άρτα και μοναδική Κρήτη (Άγιο Νικόλαο). Με σπουδές και ενασχόληση πάνω στο μάρκετινγκ, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την φωτογραφία και με μια ρεαλιστική ματιά για το παρόν και το μέλλον... Μια κυρία αμερικανικών -και γιατί όχι οσκαρικών προδιαγραφών- σίγουρα. Με φοβερό μυαλό και άψογη γοητεία. Social Media και Digital Marketing Specialist and more, much more... πολυάσχολη και πολυτάλαντη, η φίλη Ρία! Για να δούμε τι μας είπε... Από τις τελευταίες μας συνεντεύξεις πριν το διάλλειμα του Καλοκαιριού του 22. Προχωράμε.

Η κοινωνία και η οικονομία μας, ως Ελλάδα και ως Ευρώπη, περνα ενεργειακή κρίση εδώ και αρκετές εβδομάδες - και πριν αλλά κυρίως μετα την Ρωσικη Εισβολή στην Ουκρανία. Πως το βιώνεις εσύ ολο αυτό και τι ακους από τα άτομα τε γενιάς μας; Ακρίβεια, Τιμές στα Ύψη, η καθημερινοτητα δύσκολη.

Η κατάσταση που βιώνουμε όλοι μετά την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία είναι πάρα πολύ δύσκολη. Κυρίως όσον αφορά τη χώρα μας που βγήκε από μια πρωτοφανή κρίση, ακολούθησε η πανδημία και τώρα ο πόλεμος, οι δυνατότητες αντιμετώπισης μιας τόσο δύσκολης συγκυρίας είναι πολύ περιορισμένες. Σήμερα διαβάζω ότι ο πληθωρισμός τρέχει με ρεκόρ 28 ετών και όλοι μας διαπιστώνουμε πόσο έχουν ακριβύνει τα βασικότερα αγαθά όπως τρόφιμα, ενέργεια και είδη πρώτης ανάγκης. 

Το ''κοκτέιλ'' ανατιμήσεων σε συνδυασμό με τους πενιχρούς μισθούς έχει φέρει σε αδιέξοδο τον μέσο Έλληνα που δυστυχώς πληρώνει το τίμημα της χυδαίας εισβολής της Ρωσίας αλλά και των κυρώσεων -που όφειλε- να επιβάλλει η Ευρώπη σε αυτό το οικονομικό ''μπρα ντε φερ''. Ας ελπίσουμε να σταματήσει όσο πιο γρήγορα ο πόλεμος για να επανέλθει, έστω μια μορφή κανονικότητας στην οικονομία.

Από την δική σου σκοπιά και την δική σου κρίση, γιατι το μυαλό σου ειναι κοφτερό, πως βλέπεις να ''περπατάει'' οικονομικά και τουριστικά το Καλοκαίρι 2022; Ο Τουρισμος ανοιξε, είτε ανοιγει σε ελάχιστες ημέρες-εβδομάδες.

Ο τουρισμός, σύμφωνα με όσα διαβάζω, αναμένεται να ξεπεράσει τα επίπεδα του 2019( προ πανδημίας) και είναι η μόνη ρεαλιστική σανίδα της ελληνικής οικονομίας αυτή την περίοδο. Νομίζω ότι το φετινό καλοκαίρι, μετά την περίοδο του covid, εκατομμύρια άνθρωποι θα επιλέξουν την Ελλάδα με τα μαγικά νησιά και τοπία της για να ξεφύγουν από όλη αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα. Είμαι αισιόδοξη ότι θα δουλέψουν τα μαγαζιά, τα ξενοδοχεία κτλ και θα πάρουμε όλοι μια μεγάλη ανάσα για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

Ως άτομο της αγοράς, του ιδιωτικής πρωτοβουλίας, της πιάτσας... που εμένα αληθεια ως έκφραση μου αρέσει, γιατί είσαι ''ψημένη'' κοπέλα και εργατική... ποιο ακους ότι είναι το μεγαλύτερο παράπονο και έγνοια του μέσης Ελληνίδας/μέσου 'Έλληνα που είναι στο Επιχειρείν ως κλάδο.

Ο κλάδος του επιχειρείν έχει υποστεί τρομερή ζημία όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζει να βάλλεται από πολλούς παράγοντες. Η γραφειοκρατία και η εκτόξευση των τιμών σε ενέργεια και πρώτες ύλες νομίζω ότι είναι τα συχνότερα προβλήματα μεγάλων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν και τον πυλώνα της ελληνικής οικονομίας. Σε αυτή τη συγκυρία πρέπει η κυβέρνηση να διευκολύνει και να παρέχει άμεση βοήθεια στον κλάδο των επιχειρήσεων με κάθε δυνατό τρόπο, για να μην χαθούν θέσεις εργασίες και οι άνθρωποι που έχουν επενδύσει χρόνο και χρήμα να δουν τον κόπο τους να ανταμείβεται.

Ως νέος άνθρωπος και δυναμική γυναίκα, μια θετική σκέψη σου, μια όμορφη εικόνα, μια προσμονή για το κατι καλυτερο... ότι έχεις στο νου σου.

Πάντα στη ζωή μου μου αρέσει να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο. Έτσι και τώρα παρά τα όσα αντιμετωπίζουμε, περιμένω με ανυπομονησία ένα υπέροχο καλοκαίρι για όλους, με στιγμές και εικόνες που θα μας συντροφεύουν για καιρό. Ελπίζω να αφήσουμε πίσω μας τα προβλήματα που μας ταλανίζουν, να τελειώσει σύντομα αυτός ο απάνθρωπος πόλεμος και να χτίσουμε πάνω σε ειρηνικά θεμέλια μια πιο όμορφη επόμενη μέρα. Σε ευχαριστώ πολύ Θωμά!

Εμεις σε ευχαριστούμε παρα πολύ αγαπητή φίλη Ρία! Καλο Κουράγιο, πάντα ακμαία














.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.