Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 12/5/2022, 03:45 μ.μ.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών συνελήφθησαν 2 άτομα για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθησαν προχθές (10 Μαΐου 2022) το βράδυ σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, δύο ημεδαποί άνδρες για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε όχημα, όπου σε αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν:ποσότητα ηρωίνης βάρους 103 γραμμαρίων,

5 ναρκωτικά δισκία,

χρηματικό ποσό 60 ευρώ και

2 κινητά τηλέφωνα.

Όπως διαπιστώθηκε, την παραπάνω ποσότητα ηρωίνης, παρέλαβαν λίγη ώρα νωρίτερα από βάση οδικής πινακίδας σε περιοχή των Σερρών. Επίσης, κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα που χρησιμοποιούσαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Σύλληψη για απάτη

Συνελήφθη χθες (11 Μαΐου 2022) το βράδυ σε περιοχή της Πέλλας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, προχθές (10 Μαΐου 2022) το μεσημέρι σε περιοχή της Πέλλας, προσέγγισε ηλικιωμένο ημεδαπό και με το πρόσχημα οφειλής συγγενικού του προσώπου στην εφορία, του απέσπασε χρηματικό ποσό 300 ευρώ, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του και αποδόθηκε στον παθόντα.

Εξιχνίαση απάτης

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Οκτώβριο του 2021, επικοινώνησε τηλεφωνικά με ημεδαπό, ο οποίος είχε αναρτήσει διαδικτυακή αγγελία πώλησης ενός γεωργικού ελκυστήρα και με το πρόσχημα ότι ενδιαφέρεται δήθεν για την αγορά, απέσπασε τους προσωπικούς τραπεζικούς κωδικούς του. 

Στη συνέχεια, αποκτώντας πρόσβαση στους τραπεζικούς του λογαριασμούς, αφαίρεσε συνολικά το χρηματικό ποσό των 7.350 ευρώ, μεταφέροντάς το σε τρεις διαφορετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, που όπως προέκυψε ανήκουν σε δύο ημεδαπές γυναίκες και έναν ημεδαπό άνδρα, σε βάρος των οποίων επίσης σχηματίσθηκε δικογραφία.

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών σε μέσα μαζικής μεταφοράς

Η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων – Μενεμένης, οδήγησε στην εξιχνίαση πολυάριθμων περιπτώσεων κλοπών πορτοφολιών από ανυποψίαστους πολίτες σε μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς και εντός του χώρου του Υπεραστικού Σταθμού Λεωφορείων.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης 70χρονη αλλοδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, η 70χρονη, κατά το χρονικό διάστημα από αρχές Σεπτεμβρίου 2021 έως τέλη Μαρτίου 2022, εκμεταλλευόμενη τον συνωστισμό εντός των αστικών λεωφορείων αλλά και εντός χώρων του ΚΤΕΛ Μακεδονία προέβη σε (25) κλοπές πορτοφολιών αφαιρώντας συνολικά χρηματικό ποσό 3.000 ευρώ, πλήθος τραπεζικών καρτών καθώς και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα των παθόντων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συλλήψεις ατόμων για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούν καθημερινά στοχευμένους ελέγχους για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην μεταφορά παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό , αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, απογευματινές ώρες χθες (11-05-2022) εντόπισαν στην Π.Ε.Ο. Καβάλας – Θεσσαλονίκης (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα με οδηγούς 39χρονο ημεδαπό και 35χρονο αλλοδαπό αντίστοιχα.

Στο ύψος του Λαγκαδά, ο 39χρονος, συμμορφώθηκε στο σήμα στάθμευσης που τους έγινε και συνελήφθη ενώ ο 35χρονος προσπάθησε να διαφύγει πεζός πλην όμως επίσης συνελήφθη παρά την σθεναρή αντίσταση που προέβαλλε .

Όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα, ο 39χρονος λειτουργούσε ως προπομπός του έτερου οχήματος προκειμένου να επιτηρεί το δρόμο για τυχόν αστυνομική παρουσία ενώ ο άλλος οδηγός μετέφερε με το όχημα του 2 άτομα τα οποία στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι αλλοδαποί είχε υπεξαιρεθεί σε προγενέστερο χρόνο από την περιοχή της Τούμπας.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας και θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.