Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Ανδρέας Βεργίδης: «Η γνώση της Ιστορίας είναι δύναμη»

Στην ατομική έκθεση φωτογραφίας ιστορικού ενδιαφέροντος "Μνήμης Λίθοι" ξεναγήθηκε από τον εμπνευστή και δημιουργό της, τον Κιλκισιώτη Γιάννη Σιταρίδη, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη θερμά τον κ. Σιταρίδη για το ξεχωριστό σε ύφος, έμπνευση και δημιουργικότητα “εγχείρημα”, υπογραμμίζοντας πως «η γνώση της Ιστορίας είναι δύναμη. Χρέος μας είναι να μην επιτρέψουμε στη λήθη να ματαιώσει το μέλλον».

Επισήμανε δε, πως η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εργάζεται άοκνα και με συνέπεια για τη διαφύλαξη και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Π.Ε. Κιλκίς.

Η έκθεση, η οποία αναδεικνύει “πτυχές” του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου μέσα από την ιδιαίτερη, φωτογραφική “ματιά” του κ. Σιταρίδη, περιλαμβάνει σαράντα τέσσερις φωτογραφίες, μεταξύ των οποίων από τον πυργίσκο γαλλικού κοιμητηρίου – Γουμένισσα, την πέτρινη επιγραφή Γάλλων στρατιωτών – περιοχή Δρέβενο, το μνημείο μάχης Σκρα – ύψωμα Σκρα, το άγαλμα Ελευθερίας – Αξιούπολη, τα κοινοπολιτειακά κοιμητήρια – Δοϊράνη, το μνημείο των Βρετανών Α’ Παγκοσμίου Πολέμου – Λόφος πεσόντων, Δοϊράνη και τα ελληνικά στρατιωτικά κοιμητήρια Α’ Παγκοσμίου Πολέμου – Δοϊράνη.

Η έκθεση φιλοξενείται στην Αυστροελληνική Καπναποθήκη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.