Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Τα 12 Highlights του 12ου Συνεδρίου της ΝΔ


Του Θωμά Χ. Μαρκόπουλου
➤Το 70% των εθελοντών του συνεδρίου ήταν νέες/νέοι ηλικίας 18-38 ετών. Επίσης, το 45% των εθελοντών ήταν γυναίκες. Επικοινωνιακά, μα και ουσιαστικά, πολύ θετικό αυτό.
Δεν περιμέναμε παρά μόνο 5-6 λεπτά ώστε να πάρουμε τις σχετικές διαπιστεύσεις εισόδου στο συνέδριο. Οργανωτικά, σχεδόν όλα, ήταν άρτια. Ίσως ενόχλησε ότι δεν υπήρχε καλή θέρμανση και εξαερισμός.


Ο κος Ελευθ. Αυγενακης παραμένει Γενικός Γραμματέας του Κόμματος μέχρι και τις αυτόδιοικητικές/ευρωεκλογές του Μαΐου του 2019, ίσως και μέχρι τις εθνικές, όταν γίνουν.
Ο κος Ευάγγ. Μειμαρακης πλέον είναι επίσημα επικεφαλής του αγώνα για τις ευρωεκλογές.
Η Ν.Δ. στοχεύει για τουλάχιστον 8 Περιφέρειες και όσο το δυνατό περισσότερους από τους 10 μεγάλους Δήμους.
Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του πρ. Πρόεδρου/πρ. Πρωθυπουργού κου. Αντ. Σαμαρά με κεντρική σκέψη την φράση ‘’Είμαστε φιλελεύθεροι και είμαστε περήφανοι για αυτό. Είμαστε πατριώτες και είμαστε περήφανοι για αυτό. Τέλος με τα ενοχικά σύνδρομα.’’
Χαρά και χαμόγελα αισιοδοξίας προκάλεσε η επανεμφάνιση της κύριας Ντόρας Μπακογιάννη, πρ. Υπουργού ΥΠΕΞ/πρ. Δήμαρχου Αθηνών, μετά από 55 μέρες που έλειπε στο εξωτερικό (ΗΠΑ) για επεμβάσεις στο γόνατο και για ανάρρωση. Dora’s comeback!
Θετική κρίνεται και γεμάτη νόημα η ομιλία του κου Μ. Κωσταράκου, Στρατηγού του Πυροβολικού, Πρόεδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρ. Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης και Επίτιμου Αρχηγού του Γενικoύ Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.
Η Ν.Δ. απέκτησε με τον πλέον φανερό τρόπο έναν ακόμη πολιτικό σύμμαχο, στρατηγικού χαρακτήρα, δεν είναι άλλος από το κόμμα της Ενώσεως Κέντρου του κου Βασίλη Λεβέντη. Το μήνυμα το έδωσε καθαρά ο νεαρός Βουλευτής και Αντιπρ. της Βουλής κος Μάριος Γεωργιαδης στην ομιλία του και τον χαιρετισμό του το πρωί της 2ης μέρας, όπου και εκπροσωπούσε το κόμμα που ανήκει. Πολύ σημαντικό αυτό γιατί είναι δύσκολες οι εποχές για… αυτοδυναμία!
Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε στον χώρο του συνεδρίου ανοιχτή συναυλία με πρωταγωνιστές τους Onirama και τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν δόθηκαν σε σημαντικό φιλανθρωπικό σκοπό και την ενίσχυση της ‘’Κιβωτού του Κόσμου’’.
Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η Ν.Δ. έχει ανοίξει την αγκαλιά της και προς τα κεντροαριστερά και προς την λαϊκή και συντηρητική δεξιά. Και αυτό φοβίζει πολλούς. Μα δημιουργεί και ευθύνες το κόμμα... ας προσέξουν πολύ που και ποιον θα στηρίξουν (βλέπε τοπικές κάλπες) ο κόσμος κρίνει και κρίνει σκληρά! Μπορεί να μην πάρει τελικά αυτοδυναμία, όταν και όποτε γίνουν οι εθνικές εκλογές αλλά σίγουρα έχει ιδεολογικό και κοινωνικό εύρος. Και είναι ακόμη σημαντικότερο αυτό από τις 151 έδρες.
Είναι γεγονός ότι ως Γνώμη Κιλκίς Παιονίας ήμασταν εκεί, έστω τις 2 μέρες, και θα επανέλθουμε με παραπάνω υλικό και πληροφορίες το επόμενο διάστημα. Παντως τους εδώ "γαλάζιους" ή "ντεμέκ γαλάζιους", τους ψάχναμε με το κιάλι…

ΥΓ: Αίσθηση μας προκάλεσε, επίσης, το γεγονός ότι ακούστηκαν θερμά λόγια για τις αξίες της χριστιανοδημοκρατίας από στελέχη πρώτης γραμμής, όπως οι κ.κ. Γεωργιαδης, Γ. Γεωργαντάς, μα και από τον ίδιο τον γερμανό κεντροδεξιό και υποψήφιο για την Προεδρία της Ε.Ε. κο. Βέμπερ. Θετικό σίγουρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.