Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Χατζησάββας: Τραγικό και εγκληματικό λάθος στο οδικό έργο «Α/Κ - Μαυρονερίου - Είσοδος Κιλκίς»

Δελτίο τύπου Χ. Χατζησάββα
Πριν από μερικές ημέρες έλαβα μια πρόκληση από Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και Αντιπεριφέρεια Κιλκίς για την τελετή των εγκαινίων του οδικού έργου «Α/Κ - Μαυρονερίου - Είσοδος Κιλκίς».

Μετά από πολλά χρόνια καθυστέρησης και ταλαιπωρίας των συμπολιτών μου αλλά και αλλαγές στις κατασκευαστικές εταιρίες, έφθασε η ώρα της παραλαβής.
Το οδικό έργο αυτό έχει τον χαρακτηρισμό «Α/Κ», αν δεν κάνω λάθος σημαίνει (Ανισόπεδος Κόμβος) ο οποίος ορίζεται ως «έλλειψη ισόπεδων διασταυρώσεων και φωτεινών σηματοδοτών»

Το οδικό έργο αυτό λοιπόν ενώ έχει ως χαρακτηρισμό «Ανισόπεδος Κόμβος» αρχικά προέβλεπε διασταύρωση με «STOP» στην διασταύρωση που έρχεται προς Κιλκίς όλος σχεδόν ο πρώην Δήμος Πικρολίμνης (Ν. Αγιονέρι - Π. Αγιονέρι - Ανθόφυτο - Μικρόκαμπος - Αποστόλων - Νέας Δήμητρας - Πικρολίμνη - Ξυλοκερατιά κλπ) με τον αριθμό αυτοκινήτων, λεωφορείων, φορτηγών και πολιτών που συνοδεύει τα ανωτέρω χωριά.

Τελικά ο Ανισόπεδος Κόμβος Μαυρονερίου Κιλκίς, θα είναι διασταύρωση με φωτεινό σηματοδότη.

Ενημερώθηκα προφορικά σε σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Κιλκίς, ότι για το τραγικό και εγκληματικό λάθος αυτό στην τεχνική μελέτη, ευθύνη φέρουν προηγούμενες διοικήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Θα αναζητηθούν λοιπόν οι ευθύνες από αυτούς που φταίνε; Θα λογοδοτήσει κανείς;

Το ακόμα πιο τραγικό και εγκληματικό είναι ότι δεν αλλάζει το Επικίνδυνο αυτό σημείο, γιατί θα υπήρχε περικοπή χρηματοδότησης από το εγκεκριμένο τεχνικό έργο. 

Υπάρχει δηλαδή κοστολόγηση στην αξία ανθρωπίνων ζωών που θα μπούνε στον δρόμο καρμανιόλα και γίνεται συμψηφισμός με κονδύλια και χρηματοδοτήσεις.

Σας καλώ να πράξετε τα δέοντα, Δήμος Κιλκίς, Αντιπεριφέρεια Κιλκίς και Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για να διορθωθεί το ΤΡΑΓΙΚΟ και ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ και να μην παραλάβετε το έργο «Ανισόπεδος Κόμβος - Μαυρονερίου - Είσοδος Κιλκίς» λόγω του ότι θα βάλετε σε κίνδυνο τις ζωές όλων όσων διέρχονται και θα φέρετε και εσείς ευθύνη για την απώλεια ζωής ή βαριάς σωματικής βλάβης. 

Αλλά και το πιο απλό ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΙΣΟΠΕΔΟΣ ΚΟΜΒΟΣ ΜΑΥΡΟΝΕΡΙΟΥ - ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΑΒΕΤΕ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.