Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

"Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας"

Προσθήκη λεζάντας
Γράφει η Ρούσσου Ιωάννα
Υποψήφια Δήμαρχος - Πρωτοβουλία Ευθύνης και Συμμετοχής αλλά…ζω
Το Μάιο κλείνουμε τέσσερα χρόνια κάτω από την ασφυκτική πίεση των μνημονίων της Τρόικα. Κάτω από τις απαιτήσεις των δανειστών-δυναστών που οδήγησαν πολλούς συντοπίτες μας στη εξαθλίωση, στην οικονομική ανέχεια, στην ανεργία, στην αυτοκτονία.
Το Μάιο κλείνουμε τέσσερα χρόνια ενός γκρίζου μακρύ χειμώνα που «πάγωσε» την αξιοπρέπεια, τα όνειρα, τις ελπίδες μας.
Αυτό το Μάιο καλούμαστε να επιλέξουμε τι κοινωνία θέλουμε να διαμορφώσουμε για τα παιδιά μας, για το μέλλον αυτού του τόπου. Μας δίνετε η ευκαιρία να ανατρέψουμε μια κατάσταση που δε μας τιμά και δε μας αξίζει.

Η περιοδεία μας στην Περιφέρεια του Δήμου Κιλκίς τελείωσε. Βρεθήκαμε κοντά στους κατοίκους των χωριών μας, που κάτω από τον πολιορκητικό κλοιό του Καλλικράτη, έχουν αφεθεί στην τύχη τους, φωνάζουν απεγνωσμένα για βοήθεια.

Μετά από μία μακρά περίοδο χρηματοοικονομικής ευημερίας των αρχόντων του δήμου, τίποτε δεν έχει απομείνει που να θυμίζει ανάπτυξη. Μείναμε στα έργα βιτρίνας. Καμιά υποδομή, κανένα κοινωφελές έργο, καμία μέριμνα για θέματα ζωτικής σημασίας και ποιότητας. Εν έτι 2014 τα χωριά μας απομονώθηκαν, έμειναν χωρίς απαραίτητες υποδομές. 

Χωρίς δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, βιολογικού καθαρισμού. Χωρίς οδική συγκοινωνία, σχολικά κτίρια χωρίς βασικές προδιαγραφές. Συναντήσαμε ανθρώπους ηλικιωμένους αφημένους στη μοίρα τους, χωρίς δυνατότητα μετακίνησης ακόμα και για να συνταγογραφήσουν τα φάρμακά τους. Βρήκαμε χωριά ερημωμένα, χωρίς νέους γιατί διάλεξαν το δρόμο του ξεριζωμού, της μετανάστευσης. Χωρίς ευκαιρίες απασχόλησης, χωρίς δυνατότητες ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα. Επισκεφτήκαμε αγροτικά ιατρεία που συντηρούνται από τους δημότες.

Παρόλα αυτά οι τοπικοί άρχοντες συνεχίζουν να φροντίζουν για έργα τσιμεντοποίησης. Συνεχίζουν να κόβουν κορδέλες ανολοκλήρωτων έργων. Συνεχίζουν να εφαρμόζουν αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας χωρίς καμία διεκδίκηση υπέρ του δημότη. Διαθεσιμότητες απολύσεις, περικοπές, περιορισμός χρηματοδότησης,αύξηση της γραφειοκρατίας, διαπλοκή, κακοδιαχείριση, παραπομπές στη δικαιοσύνη, καταδίκες, συνθέτουν το σκηνικό στο δήμο μας.

Τα προεκλογικά ρουσφετολογικά παιχνίδια «φούντωσαν». Συμβάσεις, πετρέλαια, σκεπές και κάθε είδους παροχές με αντάλλαγμα την ψήφο μας. Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας. Μην υποβαθμίζετε το θεσμό των αυτοδιοικητικών εκλογών. Μη μετατρέπεται την Κυριακή των εκλογών από ημέρα γιορτής σε ημέρα ομηρίας των πολιτών.

Στις 18 Μαΐου καλούμαστε να ανατρέψουμε τη δραματική αυτή κατάσταση που επικρατεί στον τόπο μας. Να μετατρέψουμε την οργή μας σε δύναμη ανατροπής του σαθρού πολιτικού σκηνικού. Να μετατρέψουμε την αγανάκτησή μας σε φωνή διαμαρτυρίας, ευθύνης και συμμετοχής.

Οι εκλογές είναι η φωνή του λαού και το μήνυμα πρέπει να είναι ξεκάθαρο.

ΟΧΙ στη διαπλοκή.

ΟΧΙ στην αδιαφάνεια.

ΟΧΙ στους προεκλογικούς εκβιασμούς.

Όλοι μαζί θα αγωνιστούμε για την ισονομία, την αξιοκρατία, τη διαφάνεια.

Ας πάμε με αξιοπρέπεια στις 18 Μαΐου στην κάλπη.

Όλοι μαζί με την ενεργό συμμετοχή μας για να δώσουμε νέα πνοή σε αυτόν τον τόπο που μας ανήκει.

Γιατί είναι ο δικός μας τόπος.

Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.