Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

bsafeonline : Μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε με ασφάλεια το διαδίκτυο

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς σε συνεργασία με τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΙ.Δ.Ε. Κιλκίς, της Δ/νση Α΄/θμιας Εκπ/σης Ν. Κιλκίς, της Υπευθύνου του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της ΔΙ.Δ.Ε. Κιλκίς, την Πολιτιστική Εταιρεία Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς, την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο και τη Vodafone προτίθενται να οργανώσουν ημερίδα με στόχο την αποτελεσματική λειτουργία των Σχολικών Μονάδων μας.
Το θέμα της ημερίδας είναι : bsafeonline : Μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε με ασφάλεια το διαδίκτυο.

Χώρος: Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Χρόνος: 09 Απριλίου 2014 και ώρα 18:00.

Η ημερίδα απευθύνεται σε Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γονείς και Κηδεμόνες του Νομού Κιλκίς, που επιθυμούν να ενημερωθούν για θέματα χρήσης του διαδικτύου με ασφάλεια σύμφωνα με τις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων από εξειδικευμένους επιστήμονες.


Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρέχεται δωρεάν στους συμμετέχοντες, εφόσον φυσικά το επιθυμούν, το ακόλουθο ενημερωτικό υλικό το οποίο αφορά αποκλειστικά στο πρόγραμμα Vodafone bsafeonline: Μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε με ασφάλεια το διαδίκτυο:

· Youth Safe Pack: την πρώτη κάρτα σύνδεσης κατάλληλα σχεδιασμένη για παιδιά, με προεγκατεστημένα φίλτρα που απενεργοποιούν την πρόσβαση των παιδιών σε περιεχόμενο που απευθύνεται σε ενήλικες και είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο (για παράδειγμα ιστοσελίδες με περιεχόμενο που αφορά σε αλκοόλ, κάπνισμα, όπλα, βία και ρατσισμό). Η Youth Safe Pack δεν επιτρέπει επίσης την κλήση σε αριθμούς υψηλής χρέωσης (όπως για παράδειγμα γραμμές για ενήλικες 901ΧΧΧ), τα εισερχόμενα χρεώσιμα SMS και τα εξερχόμενα SMS υψηλής χρέωσης προς πενταψήφιους κωδικούς.

· «Οδηγός για Γονείς»: περιλαμβάνει εν συντομία θέματα που αφορούν στην πρόσβαση στο διαδίκτυο από κινητό τηλέφωνο και από ηλεκτρονικό υπολογιστή, στους τρόπους ελέγχου της πρόσβασης, στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, στο διαδικτυακό εκφοβισμό, αλλά και στον εθισμό στο διαδίκτυο και πώς μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε.

· bsafeonline block σημειώσεων – στυλό.

Επισημαίνουμε και τονίζουμε ότι η συμμετοχή των ενδιαφερομένων είναι δωρεάν.

Παρακαλούνται οι κ. κ. Διευθυντές – Διευθύντριες να ενημερώσουν τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.

Παρακαλούνται οι κ. κ. Διευθυντές – Διευθύντριες καθώς και οι Υπεύθυνοι Υποστήριξης Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού στα σχολεία ΔΙ.Π.Ε. - ΔΙ.Δ.Ε Κιλκίς να παρευρίσκονται στη ημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.