Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Ερώτηση Γεωργαντά για ην απώλεια εισοδήματος των βενζινοπωλών Κιλκίς και Φλώρινας

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Γ. Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Τα βενζινάδικα των Περιφερειακών Ενοτήτων Κιλκίς και Φλώρινας έχουν υποστεί την μεγαλύτερη μείωση τζίρου από όλη την Ελλάδα διότι οι συμπολίτες μας μπαίνουν σε καθημερινή βάση σε γειτονικές χώρες προκειμένου να προμηθευτούν καύσιμα σε φθηνότερες τιμές με αποτέλεσμα η πτώση του τζίρου στο συγκεκριμένο κλάδο να κυμαίνεται από 50% έως 90%»

Τη διαπίστωση αυτή και μαζί την κραυγή αγωνίας του κλάδου των πρατηριούχων του νομού μεταφέρει προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς με ερώτησή του που κατέθεσε στη Βουλή στις 3 Απριλίου και συνυπογράφει ο βουλευτής Φλώρινας Ευστάθιος Κωνσταντινίδης.

Για το θέμα αυτό ο Βουλευτής Κιλκίς είχε επανειλημμένες συνεργασίες με τους εκπροσώπους του πληττόμενου κλάδου και κατά καιρούς είχε θέσει υπόψη των αρμοδίων υπουργείων τη δεινή θέση στην οποία περιήλθαν οι πρατηριούχοι, εξαιτίας της οποίας άλλωστε έχουν κλείσει 35 πρατήρια στο ν. Κιλκίς.

Αφορμή για την κατάθεση της ερώτησης όμως με αίτημα την λήψη μέτρων για την ανακούφιση των πρατηριούχων αποτέλεσε η νέα επιβάρυνση εξαιτίας « της υποχρέωσης των πρατηρίων των συγκεκριμένων περιοχών έως τα τέλη Μαρτίου να παραγγείλουν τα συστήματα εισροών-εκροών, τα οποία έχουν κόστος από 10.000 έως 15.000 ευρώ έκαστο» όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Γεωργαντάς.

Ο βουλευτής του νομού καταγράφει σε αριθμούς την απώλεια εισοδήματος ως εξής: «Η πτώση της ζήτησης για υγρά καύσιμα στην Π.Ε. Κιλκίς, είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια συνολικών εσόδων ύψους 6,7 εκ.€ για την ελληνική οικονομία το έτος 2012. Η συγκεκριμένη απώλεια επιμερίζεται σε 3 εκ €, λόγω της μείωσης εισοδήματος, και 3,7 εκ €, λόγω της εναλλακτικής λύσης που έχουν οι κάτοικοι της περιοχή για ανεφοδιασμό από τη FYROM.»

Ο κ. Γεωργαντάς καταλήγοντας ερωτά τον Υπουργό Ανάπτυξης:

1) Με ποιο τρόπο σκοπεύετε να βοηθήσετε τα πρατήρια υγρών καυσίμων των δύο αυτών νομών προκειμένου να ανταπεξέλθουν οικονομικά στην εγκατάσταση του συστήματος εισροών-εκροών;

2) Μήπως πρέπει να αυξηθεί ειδικά για τους πρατηριούχους των δύο αυτών νομών η επιδότηση κατά 50% ή ως εναλλακτική λύση να δοθεί παράταση του μέτρου για ένα χρόνο;

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης. "ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς
Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

Θέμα: «Δραματική η κατάσταση των πρατηρίων υγρών καυσίμων στηνΠ.Ε. Κιλκίς και Φλώρινας»

Τα βενζινάδικα των Περιφερειακών Ενοτήτων Κιλκίς καιΦλώρινας είναι γνωστό, ότι έχουν υποστεί την μεγαλύτερη μείωση τζίρου από όλη την Ελλάδα διότι οι συμπολίτες μας μπαίνουν σε καθημερινή βάση σε γειτονικές χώρες προκειμένου να προμηθευτούν καύσιμα σε φθηνότερες τιμές με αποτέλεσμα η πτώση του τζίρου στο συγκεκριμένο κλάδο να κυμαίνεται από 50%έως 90%.

Την ήδη δραματική κατάσταση δυσχεραίνει η υποχρέωση των πρατηρίων των συγκεκριμένων περιοχών έως τα τέλη Μαρτίου να παραγγείλουν τα συστήματα εισροών-εκροών, τα οποία έχουν κόστος από 10.000 έως 15.000 ευρώ έκαστο. Σε κάθε περίπτωση το σύστημα εισροών-εκροών θα βοηθήσει στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων διότι το λαθρεμπόριο αποτελεί άλλη μια σοβαρή αιτία της δεινής οικονομικής τους κατάστασης καθώς, τη δεδομένη χρονική στιγμή έχουν κλείσει 35 πρατήρια μόνο στο Κιλκίς λόγω των παραπάνω αιτιών.

Η πτώση της ζήτησης για υγρά καύσιμα στην Π.Ε. Κιλκίς, είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια συνολικών εσόδων ύψους 6,7 εκ.€ για την ελληνική οικονομία το έτος 2012. Η συγκεκριμένη απώλεια επιμερίζεται σε 3 εκ €, λόγω της μείωσης εισοδήματος,και 3,7 εκ €, λόγω της εναλλακτικής λύσης που έχουν οι κάτοικοι της περιοχή για ανεφοδιασμό από τη FYROM.

Επειδή, αυτή της στιγμή τα περισσότερα πρατήρια λόγω της συνολικής κατάστασης αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά,

Επειδή, τα περισσότερα πρατήρια αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην παραπάνω υποχρέωση σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα,

Επειδή, από τα 130 πρατήρια της Π.Ε. Κιλκίς είναι βέβαιο ότι θα μείνουν μόνο 60 και κάτι αντίστοιχο θα συμβείστην Π.Ε. της Φλώρινας,

Επειδή, οφείλουμε να στηρίξουμε με κάθε τρόπο έναν επαγγελματικό κλάδο που απειλείται με αφανισμό, λόγω μάλιστα της έλλειψης οποιασδήποτε προστατευτικήςπαρέμβασης του κράτους στον αθέμιτο ανταγωνισμό από τις όμορες χώρες.

Για όλους τους παραπάνω λόγους

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1) Με ποιο τρόπο σκοπεύετε να βοηθήσετε τα πρατήρια υγρών καυσίμων των δύο αυτών νομών προκειμένου να ανταπεξέλθουν οικονομικά στην εγκατάσταση του συστήματος εισροών-εκροών;

2) Μήπως πρέπει να αυξηθεί ειδικά για τους πρατηριούχους των δύο αυτών νομών η επιδότηση κατά 50% ή ως εναλλακτική λύση να δοθεί παράταση του μέτρου για ένα χρόνο;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.