Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Η δόση πάει στους τραπεζίτες και τα μέτρα στους πολίτες

«Η εθνική "επιτυχία" της κυβέρνησης συνίσταται στο τρίπτυχοδόση για τις τράπεζες και τους δανειστές, μνημονιακή θηλιά και εποπτεία στην οικονομία, νέα μέτρα λιτότητας για τους εργαζομένους», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, σε ανακοίνωσή του για την εκταμίευση της δόσης και τις πολιτικές εξελίξεις.
Σημειώνει δε ότι «η εκταμίευση της δόσης δεν πρόκειται να ανακόψει τον κατήφορο και δεν πρόκειται να προσφέρει την αναγκαία ρευστότητα σε μια οικονομία που καταρρέει», αλλά ότι αντίθετα, «συνδέεται με σκληρή εποπτεία και μηχανισμούς ελέγχου της απαρέγκλιτης εφαρμογής του μνημονίου από τους δανειστές» και πως συνεπώς «το χρέος όχι μόνο δεν καθίσταται βιώσιμο, αλλά η αποτυχία της μείωσης του θα οδηγήσει σε μια εκ νέου αναγκαιότητα για μνημονιακά μέτρα το επόμενο διάστημα».

Στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «η πολιτική της άγριας λιτότητας και της συμμόρφωσης προς τις υποδείξεις των δανειστών συνεχίζει να αποτελεί την πυξίδα μιας κυβέρνησης που καταρρέει και διατηρεί ως μόνους συμμάχους της την τρόικα και το μεγάλο κεφάλαιο, απομονωμένη από τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας».

Παράλληλα, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «παρά τις επικοινωνιακές της φιέστες» δεν μπορεί να κρύψει, όπως τονίζει, «ότι στο μνημονιακό πλαίσιο δεν υπάρχει καμία δυνατότητα για κοινωνικά δίκαιη λύση στο ζήτημα του δημόσιου χρέους, παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας, ανάπτυξη και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», αλλά ότι αντίθετα, «υπάρχει μόνο ύφεση, ανεργία, κοινωνική διάλυση».

Τέλος, για τον ΣΥΡΙΖΑ, απαραίτητη προϋπόθεση για μια κοινωνικά δίκαιη έξοδο της Ελλάδας από την κρίση είναι «η ανατροπή των μνημονίων και η χάραξη μιας νέας στρατηγικής προς όφελος των εργαζομένων», με βασικούς άξονές της την ανάπτυξη και την προστασία της εργασίας, την αναδιανομή του πλούτου, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και τη στήριξη των ασθενέστερων στρωμάτων.

http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.