Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Σέρρες: Πήραν άδεια και άρχισαν να σκάβουν για τους αμύθητους θησαυρούς!

Στο κυνήγι του χαμένου θησαυρού έχουν επιδοθεί κάτοικοι των Άνω Ποροίων, που κάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες αδειοδότησης, σκάβουν ασταμάτητα... από χθες το πρωί (04-07-2012), με την ελπίδα να ξεθάψουν λίρες και χρυσαφικά που κρύβει η ορεινή περιοχή από τα χρόνια της τουρκοκρατίας. Παρουσία της αστυνομίας, της εφορίας αρχαιοτήτων, αλλά και των κατοίκων της περιοχής, σκαφτικά μηχανήματα και φαγάνες «σκίζουν» βαθειά τη γη, σε οικόπεδο που βρίσκεται κοντά στην πλατεία του χωριού, με σκοπό να ξεθάψουν τον κρυμμένο θησαυρό και να φέρουν στην επιφάνεια αμύθητα πλούτη.
Το βλέμμα το κατοίκων είναι στραμμένο στις τεράστιες λακκούβες που ανοίγουν τα σκαφτικά μηχανήματα, ενώ πολλοί είναι αυτοί που θα ήθελαν να είναι στη θέση των ιδιοκτητών του οικοπέδου. Σύμφωνα με φήμες που διαδίδονται από στόμα σε στόμα, στα ορεινά, παραμεθόρια, Άνω Ποροία, είναι κρυμμένοι οι θησαυροί των Τούρκων που έμειναν περισσότερο από 600 χρόνια στην περιοχή.
Χάρτες και σύμβολα, πέτρινοι βράχοι και αιωνόβια πλατάνια, οδηγούν τους επίδοξους, νόμιμους και μη χρυσοθήρες, σε οργανωμένες ή πρόχειρες ανασκαφές με την ελπίδα να ξεθάψουν χρυσά απομεινάρια που άφησαν οι κατακτητές όταν διώχθηκαν από την περιοχή.
Σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα της περιοχής μέχρι τώρα ο υποτιθέμενος θησαυρός από το οικόπεδο που βρίσκεται στην καρδιά του μικρού χωριού δεν έχει βρεθεί, αλλά και αν βρεθεί θα το ομολογήσει κανείς;
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.