Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Επισκέφθηκαν την Γάβρα και την Αργυρούπολη Παρέλαση από… Φερράρι στο Κιλκίς

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα  ΓΝΩΜΗ στις 10 Σεπτεμβρίου 2010
Από τους δρόμους του Κιλκίς, στο πέρασμα των χρόνων, έχουν… τσουλήσει πολλά και διάφορα μεταφορικά μέσα. Από άλογα, γαϊδουράκια και κάρα παλιότερα, μέχρι λεωφορεία και αυτοκίνητα σήμερα. Φέτος όμως, οι κιλκισιώτικοι δρόμοι είχαν την τύχη να δοκιμαστούν από ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό μέσο μετακίνησης, μιας πολύ φημισμένης οικογένειας αυτοκινήτων. Μιλάμε βέβαια για τα αυτοκίνητα της πασίγνωστης ιταλικής εταιρείας σπορ αυτοκινήτων Φερράρι, που θεωρούνται από τα καλύτερα στον κόσμο, τόσο κατασκευαστικά όσο και από άποψη επιδόσεων και γίνονται πάντα αντικείμενο λατρείας από οπαδούς της αυτοκίνησης.

Επτά λοιπόν αυτοκίνητα της θρυλικής αυτής οικογένειας, έξι κόκκινα σε χρώμα και ένα κίτρινο, βρέθηκαν στη Γάβρα Κιλκίς το περασμένο Σάββατο, στο πλαίσιο της εκδρομής που πραγματοποιούν κάθε χρόνο τα μέλη του Σουηδικού Συλλόγου «Οδηγοί της Φερράρι», που δημιουργήθηκε το 1995 στο Μαρανέλο της Ιταλίας από λάτρεις του είδους.
Ο Σύλλογος που αριθμεί σήμερα 30 μέλη σ’ όλη την Σουηδία -μεταξύ των οποίων είναι και ο 38χρονος Κιλκισιώτης επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης εστιατορίων Αζαρίας Ιορδανίδης-, κάθε χρόνο οργανώνει ένα ταξίδι σε διαφορετική χώρα. Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιήσει ταξίδια σε Σλοβενία, Κροατία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Φινλανδία κ.α. Σκοπός των ταξιδιωτών είναι βέβαια να δοκιμάζουν τις επιδόσεις τους στους δρόμους των χωρών που επισκέπτονται, αλλά κυρίως μέσα από την οδήγηση με τα αγαπημένα τους αυτοκίνητα, να απολαμβάνουν τη διαδρομή και να γνωρίζουν νέους τόπους.
Φέτος, οι οδηγοί του συλλόγου και μετά από πρόταση του Αζαρία, ξεκίνησαν στις 26 Αυγούστου από την Σουηδία με προορισμό την Βόρεια Ελλάδα, όπου έφτασαν μετά από τρεις ημέρες μέσω Ιταλίας. Στο πλαίσιο της εκδρομής τους, επισκέφθηκαν γνωστά οινοποιεία της Νάουσας, τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της αρχαίας Πέλλας, τους καταρράκτες της Έδεσσας, τα Μετέωρα, ενώ απόλαυσαν και παραλίες της Χαλκιδικής. Στο Κιλκίς και  συγκεκριμένα στη Γάβρα Κιλκίς, έφτασαν το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, καλεσμένοι του Λουκά Ιορδανίδη, πατέρα του Αζαρία, που εδώ και αρκετά χρόνια, μετά την επιστροφή του από την Σουηδία, μένει στο χωριό.
Τους επτά ιδιοκτήτες που συνοδεύονταν από τις συζυγούς τους, υποδέχθηκαν φίλοι και συγγενείς της οικογένειας Ιορδανίδη. Αμέσως έγιναν οι συστάσεις και όλοι ένιωσαν σαν στο σπίτι τους, καθώς ο ιδιοκτήτης φρόντισε γι’ αυτό τόσο με τις περιποιήσεις που προσέφερε στους καλεσμένους του, όσο και με το φιλικό κλίμα που δημιούργησε.
Στη συνέχεια, οι καλεσμένοι πήραν σιγά σιγά τις θέσεις τους στο μεγάλο τραπέζι που είχε στηθεί στην αυλή, όπου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα ψητά και τα εδέσματα που ετοίμαζε όλη μέρα η οικογένεια, αλλά και να μοιραστούν με τους υπόλοιπους τις όμορφες εμπειρίες που αποκόμισαν από την Βόρεια Ελλάδα.
Στο τραπέζι παρακάθησαν επίσης ως καλεσμένοι, ο Νομάρχης Κιλκίς Βαγγέλης Μπαλάσκας, ο Τάσος Αμανατίδης, ο πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νίκος Αφεντουλίδης και ο δημοτικός σύμβουλος Λουκάς Ναλμπάντης.
Όσο για τους εκλεκτούς καλεσμένους, αυτοί απόλαυσαν στο μέγιστο την ελληνική φιλοξενία, καθώς διανυκτέρευσαν στο σπίτι του Λουκά Ιορδανίδη.
Την μεθεπόμενη ημέρα οι εκδρομείς πήραν τον δρόμο του γυρισμού.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο Αζαρίας και η σύζυγος του Άννα, που κατάγεται από την Αργυρούπολη Κιλκίς, στην οποία και έκαναν στάση οι «Οδηγοί της Φερράρι», είναι οι «Βενιαμίν» της παρέας. Τα υπόλοιπα μέλη του κλαμπ είναι μεγαλύτερης ηλικίας.
Το πέρασμα των «Οδηγών» από το Κιλκίς, όπως ήταν φυσικό, αποτέλεσε μοναδικό  και εντυπωσιακό θέαμα και έγινε αντικείμενο σχολιασμού από πάρα πολλούς, λάτρεις και μη του είδους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.