Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Εκροές

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο, που δείχνει σε ποια κατάσταση βρίσκονται τα νοσοκομεία μας, είναι και το εξής: Απ’ το νομό μας με τα δυο του νοσοκομεία σημειώνονται κατά μέσο όρο 28,3% «εκροές» ασθενών, κυρίως προς νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Δηλαδή, περισσότεροι από ένας στους τέσσερις ασθενείς, που εισάγεται στα νοσοκομεία μας, αποστέλλεται στη συνέχεια προς τη «συμπρωτεύουσα». Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρτ, οι εκροές θεωρούνται φυσιολογικές όταν είσαι κάτω του 10%, ανεκτές έως 15% και διερευνητέες όταν είναι από 16 έως 25%. Εμείς, λοιπόν, ξεπερνάμε όλα αυτά τα καθιερωμένα. Με τις υγείες μας!
Πάντως, στη περιφέρεια μας υπάρχουν και χειρότερα. Οι νομοί Χαλκιδικής, Πιερίας και Σερρών έχουν μεγαλύτερες εκροές – πάντα προς νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, φυσικά- με ποσοστά 45,5%, 37,7% και 35,5% αντίστοιχα. Όμως, και οι τρεις ανωτέρω νομοί διαθέτουν από ένα νοσοκομείο. Ενώ οι νομοί Ημαθίας και Πέλλας, που έχουν από δυο όπως και εμείς, έχουν μικρότερες εκροές από ‘μας. Πάντως, το μεγαλύτερο πανελλαδικά ποσοστό εκροών έχει ο νομός Εύβοιας (47,8%), προς τα νοσοκομεία της Αθήνας, φυσικά.

1 σχόλιο:

  1. μου συνεβει σημερα .με εστειλαν στο ιπποκρατειο που εφημερευε λογω ελλειψης γιατρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.