Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Τι αλλάζει με το Νέο Οικοδομικό Κανονισμό που τέθηκε σε ισχύ

Σε ισχύ τέθηκε, από χθες, ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός, 27 χρόνια μετά τον ΓΟΚ του 1985. Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ, ο νέος κανονισμός έχει ως στόχο να ακολουθήσει τις τάσεις της εποχής, εναρμονίζοντας την πρακτική με τη λογική του σημερινού τρόπου παραγωγής κτιρίων, ενώ υποστηρίζει με κίνητρα το σχεδιασμό με περιβαλλοντικά κριτήρια και προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Σε «ομηρία» χιλιάδες άτομα με αναπηρία στις λίστες αναμονής του ΚΕΠΑ

Επιστολή με τίτλο «Αποφυλακίστε τώρα τις δεκάδες χιλιάδες ΑμεΑ που είναι σε κατάσταση ομηρίας στις λίστες αναμονής του ΚΕΠΑ» απέστειλε η ΕΣΑμεΑ στον νέο υπουργό Εργασίας Ι. Βρούτση, θέτοντας σε γνώση του το αναντίρρητο γεγονός ότι χιλιάδες άτομα με αναπηρία βρίσκονται εγκλωβισμένοι επί μήνες στις λίστες αναμονής του ΚΕΠΑ, και κανένας αρμόδιος φορέας δεν έχει έως και σήμερα αναλάβει την ευθύνη αυτής της αναμονής. Μιας αναμονής που έχει οδηγήσει χιλιάδες άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους σε οικονομική απόγνωση και ψυχική ταλαιπωρία.

Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Μανιάτης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα ψηφοφορία για την εκλογή Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και των δύο Αναπληρωτών Γραμματέων, οι οποίοι θα αποτελούν την τριμελή Γραμματεία της Κ.Ο. Ψήφισαν 32 από τους 33 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ο Χρήστος Αηδόνης απουσιάζει εκτός Ελλάδας.
Έλαβαν:  Γιάννης Μανιάτης (βουλευτής Αργολίδας): 23 ψήφους
Παναγιώτης Ρήγας (βουλευτής Κυκλάδων): 13 ψήφους
Χρήστος Γκόκας (βουλευτής Άρτας): 10 ψήφους
Λευκά: 6
Γραμματέας εξελέγη ο Γ. Μανιάτης και Αναπληρωτές Γραμματείς, οι Χ. Γκόκας και Π. Ρήγας.
Εξάλλου, με απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, ορίζεται Γενικός Διευθυντής της Κ.Ο., ο Βασίλης Γερανίδης, πρώην βουλευτής.

Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός που έπινε αλκοόλ στο υπηρεσιακό του αυτοκίνητο μαζί με τρεις ιδιώτες

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίσθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής, σε βάρος 35χρονου αστυνομικού που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, ο οποίος κατηγορείται για εκμετάλλευση εμπιστευμένων πραγμάτων και παράβαση του Κ.Ο.Κ..  Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ότι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ο αστυνομικός και τρεις ιδιώτες έκαναν χρήση αλκοολούχων ποτών εντός υπηρεσιακού αυτοκινήτου στο λιμάνι της Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής.  Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.  Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο 35χρονος αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Οι τρέχουσες προκηρύξεις νέων θέσεων εργασίας 5 Ιουλίου 2012

ΠΕΨΑΕΕ ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών-36 θέσεις με πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης
QUALITY NET ΠΕ Νήσων-18 θέσεις με πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης
QUALITY NET Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών-37 θέσεις με πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης
Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη-60 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων
Περιφερεικές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων-41 θέσεις Παγιδοθετών
Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας-43 θέσεις Παγιδοθετών, 2 θέσεις Εργατών Αποθήκης
Δήμος Αιγάλεω-30 θέσεις ΥΕ Εργάτες Καθαριότητας, 9 θέσεις ΔΕ Οδηγών, 1 θέση ΔΕ Χειριστής Σκαπτικών και Φορτωτικών Μηχανημάτων

Τοποθέτηση Αθανασίας Λιάρτση-Σταυροπούλου επί της λογοδοσίας των πεπραγμένων του Δημάρχου Παιονίας για το έτος 2011

Αναντίρρητα κάθε είδους απολογισμός ή έκθεση πεπραγμένων που πραγματοποιείται στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρουσία δημοτών και εκπροσώπων φορέων, αποτελεί πρόσφορο έδαφος για πολιτικές αντιπαραθέσεις σε υψηλούς τόνους, μετακύλιση ευθυνών ένθεν κακείθεν, προσωπικές ομολογίες, ενδεχομένως προσωπικές προβολές με εύκολο στόχο τον εντυπωσιασμό. Σήμερα όμως, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι σημερινές συνθήκες με το μνημόνιο, τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, τη δυστοκία στις εισπράξεις, και την εφαρμογή του νόμου του Καλλικράτη, απόλυτα συγκρίσιμα μεγέθη δεν μπορούμε να έχουμε, και αυτό γιατί προσπαθούμε να συγκρίνουμε ποσά- οικονομικά μεγέθη του Δήμου Παιονίας, με τα αντίστοιχα των πρώην Καποδιστριακών Δήμων. Αυτά τα απόλυτα και συγκρίσιμα μεγέθη θα τα έχουμε όταν θα συγκρίνουμε τα πεπραγμένα του έτους 2012 με το 2011.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη μίσθωση κατοικιών ως στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης «βηματίΖΩ ΙΙ» και «βηματίΖΩ ΙΙΙ» καθώς και για πρόσληψη προσωπικού

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν.Κιλκίς «βηματίζω», στο πλαίσιο της πράξης « Ίδρυση και Λειτουργία 2 Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης τεσσάρων (4) ατόμων στο Ν.Κιλκίς βηματίΖΩ ΙΙ και βηματίΖΩ ΙΙΙ» με κωδικό MIS 373368, στον Άξονα Προτεραιότητας «11-Πλήρης Ενσωμάτωση του Ανθρώπινου Δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών, στις 3 περιφέρειες σταδιακής εξόδου» του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού»,προκηρύσσει διαγωνισμό για τη μίσθωση δύο κατοικιών ως Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην πόλη του Κιλκίς
Η πράξη χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος « Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013. 
 Για την αναλυτική προκήρυξη δείτε εδώ

Η καινοτομία στα τρόφιμα δημιουργεί προοπτικές ανάπτυξης και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας

Με τη συμμετοχή σημαντικού αριθμού στελεχών επιχειρήσεων και ερευνητών πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012, εκδήλωση με τίτλο «Η Καινοτομία στον κλάδο των Τροφίμων ως μοχλός ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας». Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών (ΙΝΕΒ – ΕΚΕΤΑ). Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες που προσφέρει η καινοτομία ως μοχλός ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας του κλάδου των τροφίμων και οι δυνατότητες προώθησης της συνεργασίας ερευνητικών φορέων και επιχειρήσεων στην κατεύθυνση της αξιοποίησης των αποτελεσμάτων της έρευνας.

Μεγάλη μουσική συναυλία υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς

Την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012, στο Θέατρο Λόφου Κιλκίς, υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς, το Καλλιτεχνικό & Πολιτιστικό Σύνολο Κιλκίς «Η πόλις» θα πραγματοποιήσει ένα μεγάλο μουσικό αφιέρωμα σε τρεις μεγάλους συνθέτες του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, τους Σταύρο Κουγιουμτζή, Γιώργο Ζαμπέτα και Απόστολο Καλδάρα.
Η συναυλία θα ανοίξει με ένα μικρό αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι από το νεανικό μουσικό σχήμα «ο Τάδε και οι Δείνα».

Μεγάλη συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Παιονίας

Με την μεγάλη συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Παιονίας ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις των «30ων Πολυκαστρινών».  Σε μια δίωρη μουσική πανδαισία μαθητές και καθηγητές του ωδείου δώσανε τον καλύτερο τους εαυτό, ενθουσιάζοντας το πλήθος που από νωρίς είχε κατακλύσει την πλατεία του Πολυκάστρου. Ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Αθανάσιος Λαπόρδας ο οποίος παρευρέθηκε στην εκδήλωση , συνεχάρη τον καλλιτεχνικό Διευθυντή κ. Γιώργο Δανδίνη για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο ωδείο.

Στα «ΚΓ Ολύμπια» νέες επιτυχίες του ΓΑΣ Κιλκίς ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΟΙ ΒΑΔΙΣΤΡΙΕΣ Νέες εντυπωσιακές εμφανίσεις από τα “αστεράκια”

Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 4 Ιουλίου στο ΔΑΚ Λιτοχώρου Πιερίας με επιτυχία οι αγώνες στίβου με την επωνυμία «ΚΓ Ολύμπια» . Στους αγώνες συμμετείχαν σωματεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτικής Μακεδονίας και των ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΠΕΛΛΑΣ-ΚΙΛΚΙΣ, ΠΙΕΡΙΑΣ-ΗΜΑΘΙΑΣ, ΗΠΕΙΡΟΥ, ΑΝ. & ΔΥΤ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, και ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ  Στους αγώνες συμμετείχαν με επιτυχία και αθλητές και αθλήτριες των κατηγοριών Παμπαίδων και Παγκορασίδων Α' & Β' και Μίνι του τμήματος στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για τα Πανελλήνια πρωταθλήματα που αρχίζουν σε δύο εβδομάδες. Στην κατηγορία των Παγκορασίδων Α' δύο αθλήτριες του ΓΑΣ Κιλκίς κατάφεραν όχι απλά να πετύχουν το όριο πρόκρισης του ΣΕΓΑΣ αλλά και να επιβεβαιώσουν με τις επιδόσεις τους το τεράστιο ταλέντο τους. Πρόκειται για τις αθλήτριες του βάδην Ελένη Φωτιάδου και Σταυρούλα Γρηγοριάδου που με 16'08''0 και 16'39''0 πέτυχαν δύο από τις κορυφαίες επιδόσεις για φέτος στο αγώνισμα , με ενασχόληση με το ιδιαίτερα απαιτητικό και τεχνικό αγώνισμα , μερικών μόνο μηνών. Στην ίδια κατηγορία άλλο ένα αυθεντικό ταλέντο η δεκατετράχρονη ακοντίστρια Σωτηρία Καζαντζίδου επανήλθε στις μεγάλες επιδόσεις με 33,65 μ και δείχνει πως η διάκριση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την ίδια.

Νέο ΥΜΑΘ με ουσιαστικές αρμοδιότητες αποκέντρωσης και συντονισμού των παραγωγικών Υπουργείων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012, συνάντηση της Διοίκησης του ΣΒΒΕ με τον νέο Υπουργό Μακεδονίας Θράκης κ. Θ. Καράογλου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος του ΣΒΒΕ περιέγραψε την πολύ άσχημη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει όλες οι μεταποιητικές επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Για το λόγο αυτό δημοσιοποίησε τα πρώτα στοιχεία από την ετήσια έρευνα του ΣΒΒΕ που αφορά την επεξεργασία στοιχείων ισολογισμών από τις τριακόσιες (300) μεγαλύτερες μεταποιητικές επιχειρήσεις του Βορειοελλαδικού Τόξου.

Σέρρες: Πήραν άδεια και άρχισαν να σκάβουν για τους αμύθητους θησαυρούς!

Στο κυνήγι του χαμένου θησαυρού έχουν επιδοθεί κάτοικοι των Άνω Ποροίων, που κάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες αδειοδότησης, σκάβουν ασταμάτητα... από χθες το πρωί (04-07-2012), με την ελπίδα να ξεθάψουν λίρες και χρυσαφικά που κρύβει η ορεινή περιοχή από τα χρόνια της τουρκοκρατίας. Παρουσία της αστυνομίας, της εφορίας αρχαιοτήτων, αλλά και των κατοίκων της περιοχής, σκαφτικά μηχανήματα και φαγάνες «σκίζουν» βαθειά τη γη, σε οικόπεδο που βρίσκεται κοντά στην πλατεία του χωριού, με σκοπό να ξεθάψουν τον κρυμμένο θησαυρό και να φέρουν στην επιφάνεια αμύθητα πλούτη.

Δένει ο σπόρος της ανάπτυξης των αρωματικών φυτών στο Κιλκίς

Πρόσκληση σε συνάντηση αγροτών, επιχειρηματιών, επιστημόνων και φορέων
Σε συνέχεια της πρώτης συντονισμένης προσπάθειας και πρωτοβουλίας που ανέλαβαν όλοι οι τοπικοί φορείς για την ανάπτυξη του κλάδου των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, καλούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι στο χώρο, αγρότες – καλλιεργητές, μεταποιητές, έμποροι, επιστήμονες, στην 1η κοινή συνάντηση στο Επιμελητήριο Κιλκίς, την Παρασκευή 13 Ιουλίου στις 7 μ.μ.

Οι δράσεις του Κέντρου Πρόληψης «ΝΗΡΕΑΣ» Κιλκίς από Ιανουάριο έως Ιούνιο 2012»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» οργάνωσε και υλοποίησε στο διάστημα Ιανουάριος-Ιούνιος 2012 τις εξής δράσεις πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας.

Εξετάσεις προαγωγής έγχρωμων και μαύρων ζωνών του Α.Σ. «Τόλμη» Κιλκίς

Εξετάσεις προαγωγής έγχρωμων και μαύρων ζωνών συλλόγου διεξήχθησαν στον Α.Σ. ‘Η τόλμη’ Κιλκίς στις 27 Ιουνίου 2012 στην αίθουσα Μητρόπολης Κιλκίς (πρώην νομαρχία). Η διαδικασία αυτή γίνεται δύο φορές το χρόνο σύμφωνα με την Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό (ΕΛ.Ο.Τ.). Η κάθε κατηγορία ζώνης (CUP) έχει και την ανάλογη ύλη την οποία οι υποψήφιοι καλούνται να εκτελέσουν όσον το δυνατόν καλύτερα και σωστότερα υπολογίζοντας πάντα και το μικρό της ηλικίας τους σε κάποιες κατηγορίες. Οι εξετάσεις διεξήχθησαν σε δύο προγράμματα, αρχικά από άσπρη ζώνη 10 CUP έως πράσινη ζώνη 6 CUP και στη συνέχεια από 5 CUP έως και μαύρη ζώνη συλλόγου.

Μητροπολίτης † Γουμενίσσης, Γεφύρας, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: "Χαιρετιζω στους νέους και τις νέες μας με αφορμή τις εξετάσεις για τα ανώτερα και τα ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα"

Συγχαίρω όλα τα παιδιά μας, όσους πετύχατε την εισαγωγή σας σε κάποιο ανώτερο εκπαιδευτικό Ίδρυμα, αλλά και όσους δεν πετύχατε προσώραν την πρόσβαση σ᾽ αυτά. Σας εύχομαι στην καθεμιά και στον καθένα προσωπικά (όπως και στους οικείους σας) να χαίρεστε το “επιτέλους” της δημιουργικής ελπίδας και της συνανθρώπινης προσφοράς, όποιο σκαλοπάτι επιτυχίας κι αν έχετε ανεβεί.Από το πιο κάτω σήμερα σκαλοπάτι ο αισιόδοξος με μια θαρρετή νέα προσπάθεια αύριο ορμά πιο ορμητικά στους αναβαθμούς· και πετυχαίνει. Αντίθετα η επιτυχία δεν αξιοποιείται πάντοτε για ένα συνεχή πετυχημένο βηματισμό, αλλά θρέφει τη σχόλη, την ανάπαυλα, την αναβολή.

Εποφειλόμενος επιμνημόσυνος χαιρετισμός στον αείμνηστο Κωνσταντίνο Τριαρίδη

Ένας άνθρωπος δοκιμασμένος και στις διώξεις και στην αναγνώριση, και στην ακαδημαϊκή/διοικητική ιατρική και στην ενεργό πολιτική παρουσία και στην κυβερνητική επιστράτευση, με τη δική του αναγνωρίσιμη ιδιοπροσωπία ανθρώπινος και αρχοντικός, φορτισμένος από την ανυποχώρητη πείρα της ζωής του, μοιρασμένος ανάμεσα στους προβεβλημένους ρόλους του, δάσκαλος και βουλευτής και υπουργός, θα μνημονεύεται για την προσήνεια και την προσφορά του. Όχι σαν κάποιος που πέρασε, αλλά σαν κάποιος που παραμένει αλησμόνητος και ολοζώντανος στην επαρχία μας.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για πώληση ναρκωτικών και αντίσταση στην Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης

Κατασχέθηκε περίπου ένα κιλό κάνναβης Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς πέτυχαν χθες (04.07.2012) το απόγευμα τη σύλληψη, δύο ημεδαπών 21 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για πώληση ναρκωτικών ουσιών και αντίσταση. Ειδικότερα, στην Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών ότι οι προαναφερόμενοι διακινούν ναρκωτικά σε άτομα του Κιλκίς και κατόπιν οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω να πουλούν ναρκωτικά έναντι χρηματικού ποσού. Ο 21χρονος συνελήφθη στο σημείο προβάλλοντας σθεναρή αντίσταση, ενώ ο 24χρονος τράπηκε σε φυγή αρχικά με μοτοσικλέτα και στη συνέχεια πεζός, καταδιώχθηκε και τελικά συνελήφθη.

Συνελήφθη 34χρονος για λαθρεμπόριο τσιγάρων στη Θεσσαλονίκη

Κατασχέθηκαν (2.005) πακέτα λαθραίων τσιγάρων 
Συνελήφθη την Τρίτη (03.07.2012) το βράδυ, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Κιλκίς, ένας ημεδαπός 34 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίας. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί έθεσαν σε διακριτική επιτήρηση τον 34χρονο και σε αστυνομική έρευνα του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (2.005) πακέτα λαθραίων τσιγάρων διαφόρων μαρκών.

Συνελήφθη 44χρονος για λαθρεμπόριο τσιγάρων στον Παντελεήμονα Κιλκίς

Κατασχέθηκαν (1.230) πακέτα λαθραίων τσιγάρων 
Συνελήφθη την Τρίτη (03.07.2012) το απόγευμα, στον Παντελεήμονα Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Κιλκίς, ένας ημεδαπός 44 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίας και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

«Παναθηναϊκή Συμμαχία»: Έφθασε 1.135 μέλη και το 1,3 εκατ. ευρώ

Το φράγμα των 1.000 μελών έσπασε χθες η «Παναθηναϊκή Συμμαχία 2012». Συγκεκριμένα, μέχρι αργά χθες το βράδυ είχαν εγγραφεί 1.135 μέλη και το συνολικό ποσό που είχε συγκεντρωθεί ήταν 1.319.105 ευρώ. Στο «τριφύλλι» δεν κρύβουν την αισιοδοξία τους για την προσέλευση του κόσμου και θεωρούν ότι μόλις μεταβιβαστεί το πακέτο των μετοχών και προχωρήσει η ροή μέσω των τραπεζών και τα λεφτά θα είναι περισσότερα.
Ο διευθυντής επικοινωνίας της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας 2012» μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ για την προσέλευση του κόσμου.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ορολογίας ενημερώνει σχετικά με την ανάρτηση "Τα φωνήεντα της Ελληνικής Γλώσσας είναι 5 (πέντε)!"

Δείτε την ανάρτηση "Τα φωνήεντα της Ελληνικής Γλώσσας είναι 5 (πέντε)!"
Οι φθόγγοι-φωνήεντα της νεοελληνικής είναι 5 και δεν αποδίδονται αμφιμονοσήμαντα με ελληνικά γράμματα. Με το Διεθνές Φωνητικό Αλφάβητο τα φωνήεντα αυτά γράφονται: [a], [e], [i], [o], [u].

Από τον ΕΦΕΤ: Ανάκληση βραστήρα κινεζικής προέλευσης

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές σχετικά με την διακίνηση ηλεκτρικού βραστήρα, κινεζικής προέλευσης, στον οποίο παρατηρήθηκε αλλοίωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών των τροφίμων για τα οποία χρησιμοποιείται. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ηλεκτρικό βραστήρα, χρώματος λευκού, με εμπορική επωνυμία «ADLER», με αριθμό γραμμοκώδικα (barcode number) 5907468860083 και με αριθμό παρτίδας AD 08 serial no 1108. Το συγκεκριμένο προϊόν, διακινήθηκε από την ελληνική επιχείρηση «Κ.Ι. ΤΑΟΥΣΙΑΝΗΣ Α.Ε.» (Μιχαλακοπούλου 87).
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συγκεκριμένου προϊόντος από την εν λόγω επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι, να μην το χρησιμοποιούν.

To Βερολίνο διαψεύδει το Focus

Πηγή: Deutsche Welle
Ο Σόιμπλε δεν έκανε λόγο για χρεοκοπία της Ελλάδας, δήλωσε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Στέφεν Κάμπετερ διαψεύδοντας σχετικό δημοσίευμα του Focus.
«Ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Στέφεν Κάμπετερ διέψευσε δημοσίευμα του περιοδικού FOCUS, σύμφωνα με το οποίο ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζήτησε από τους βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμό να προετοιμάζονται για την περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Βρεφικά γάλατα: τέλος προσωρινά από τα σούπερ μάρκετ!

Μόνο από τα φαρμακεία θα πωλούνται για τους επόμενους 6 μήνες τα βρεφικά γάλατα (έως 6 μηνών) έπειτα από σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).
Το ΣτΕ κατέληξε στην απόφαση αυτή έπειτα από προσφυγή του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου καθώς με απόφαση του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου επιτρεπόταν η διάθεση του βρεφικού γάλακτος και στα σούπερ μάρκετ αλλά και σε άλλα σημεία λιανικής πώλησης.

Παρέμβαση Σαμαρά να μην δοθεί το εκλογικό επίδομα στους υπαλλήλους της Βουλής

Κονδύλι δύο εκατομμυρίων ευρώ ενέκρινε η Βουλή για εκλογικό επίδομα που δίνεται με εθιμικό δίκαιο στους υπαλλήλους της. Πάντως, μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον νέο πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του ζήτησε να βρεθεί τρόπος να μην δοθεί το επίδομα, καθώς σε περίοδο περικοπών κάτι τέτοιο θα αποτελούσε πρόκληση.
Και από το γραφείο του κ. Μεϊμαράκη τονίζεται ότι αναζητείται τρόπος ώστε να μην καταβληθεί τελικώς το εκλογικό επίδομα που ενέκρινε ο προκάτοχός του Βύρων Πολύδωρας.

Κάνουν... ευκολίες στους φορολογούμενους για να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία – Σχέδιο για εξόφληση φόρων σε 9 δόσεις

- Το σχέδιο τμηματικής καταβολής των φόρων θα παρουσιάσει στην τρόικα ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας
- Η εξόφληση θα γίνει έως τον Ιούνιο του 2013
- Πρέπει να δώσουν το ΟΚ οι εκπρόσωποι των δανειστών
- Προς νέα παράταση η κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων

Στις εφορίες η Ελλάδα στενάζει, αφού φέτος δυο στους τρεις φορολογούμενους καλούνται να πληρώσουν μετά μέσο όρο 1.500 ευρώ επιπλέον φόρους, ενώ πέρυσι η αναλόγια ήταν ένας προς πέντε!

Παρά την ακαταλληλότητα της αίθουσας μεγάλη ήταν η επιτυχία της παράστασης "Το μεγάλο ταξίδι του Μικρού Πρίγκιπα" από το Θεατρικό Εργαστήρι Αξιούπολης

Δόθηκε το Σάββατο 30 Ιουνίου, Κυριακή 1 Ιουλίου και Δευτέρα 2 Ιουλίου στο ΕΠΑΛ Αξιούπολης η παράσταση "Το μεγάλο ταξίδι του Μικρού Πρίγκιπα" από το Θεατρικό Εργαστήρι Αξιούπολης. Παρά το δύσκολο των ημερών λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της φυγής στην θάλασσα για δροσιά - παράλληλες εκδηλώσεις άλλων φορέων -και τον τελικό του EURO το κοινό συμπαραστάθηκε και χειροκρότησε θερμά τους συντελεστές της παράστασης και τις τρεις ημέρες.

Θέση εργασίας στο Κιλκίς

ΟΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Ν.ΚΙΛΚΙΣ: "Γιατί αυτοοργάνωση;"


Γιατί λοιπόν αυτοοργάνωση; Τι είναι η αυτοοργάνωση, η αυτοδιαχείριση, η αυτονομία; Αποτελεί πράγματι την απάντηση στο σήμερα;
Η απάντηση είναι απερίφραστα πως ΝΑΙ. Η αυτοοργάνωση ΕΙΝΑΙ η απάντηση!

«Οι εντιμότατοι φίλοι μου»

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Εξανέστησαν οι βαρόνοι του ΠΑΣΟΚ όταν ο Πρόεδρος του Κινήματος, ο κος Βενιζέλος, αρνήθηκε την υπουργοποίηση τους. Η θέση όμως αυτή, καταρχάς ορθή, θα παρουσίαζε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν διακρινόταν από μια γενικευμένη και όχι επιλεκτική ισχύ.
Πράγματι, αν η στάση του Προέδρου εξυπηρετούσε την ανανέωση του κόμματος, τότε θα λέγαμε ότι καλώς έγινε, παρά το γεγονός βέβαια ότι δεν διαχωρίζει τα πρόβατα από τα ερίφια. Η επίμαχη όμως αυτή ανανέωση γιατί δεν έλαβε χώρα σε κάθε ευκαιρία πριν τις 17 Ιουνίου; Ειδικότερα, γιατί δεν τοποθέτησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ως πολιτικά υπευθύνους στις ευρύτερες εκλογικές περιφέρειες της χώρας, μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, νέα –ακόμη και ηλικιακά– άτομα, καταξιωμένα από τη δουλειά, αλλά αρκέστηκε στα πεπαλαιωμένα στελέχη του Κόμματος;