Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

Ολοκληρώθηκε στο Κιλκίς, το 1ο Τουρνουά Σκακιού "Λευτέρης Ναβροζίδης"

Δελτίο τύπου Σκακιστικού Ομίλου Κιλκίς
Με μεγάλη συμμετοχή σκακιστών και σκακιστριών από πόλεις της Κεντροδυτικής Μακεδονίας ολοκληρώθηκε την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023 το 1ο τουρνουά γρήγορου σκακιού «Λευτέρης Ναβροζίδης». Το τουρνουά έλαβε χώρα στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο Κιλκίς και διοργανωτές ήταν ο Σκακιστικός Όμιλος Κιλκίς σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας (Ε.Σ.Σ.ΚΕ.ΔΥ.Μ.), υπό την αιγίδα και τη στήριξη του Δήμου Κιλκίς. 

Οι αγώνες διεξήχθησαν σε δύο κατηγορίες: Α’ όμιλος για σκακιστές άνω των 13 ετών και Β’ όμιλος για σκακιστές κάτω των 12 ετών, με ελβετικό σύστημα 7 γύρων. Οι αγώνες αυτοί ήταν οι τέταρτοι από τους συνολικά εννέα της σειράς Grand-Prix 2022-2023 που διοργανώνει η Ε.Σ.Σ.ΚΕ.ΔΥ.Μ. σε διάφορες πόλεις της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Στο αγωνιστικό σκέλος, στον Α’ όμιλο υπήρξε τετραπλή ισοβαθμία με 5,5 βαθμούς. Μετά την εφαρμογή των κριτηρίων άρσης ισοβαθμίας, την πρώτη θέση τελικά κατέλαβε ο Κοσμίδης Ιωάννης του Σ.Ο. Κοζάνης «Αετοί», δεύτερος ο Δόγιας Χρήστος επίσης του Σ.Ο. Κοζάνης ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Δουδουλακάκης Ιωάννης του Σ.Ο. Κιλκίς. Εκτός μεταλλίων έμεινε ο Σουγκάκης Άνθιμος του Ο.Σ. Γιαννιτσών, τερματίζοντας τέταρτος. Στον Β’ όμιλο, την πρώτη θέση με 6,5 βαθμούς κατέλαβε ο Μεκόλλι Ηρακλής του Ο.Σ. Γιαννιτσών, ο οποίος μάλιστα είναι μόλις 8 ετών! Δεύτερη και τρίτη τερμάτισαν οι αδερφές Μαργαρίτη Αικατερίνη και Μαργαρίτη Σταματία του Σ.Ο. «Βορράς» Αμπελοκήπων, με 6,5 και 5 βαθμούς αντίστοιχα. Τις απονομές στους παραπάνω σκακιστές πραγματοποίησε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νέας Γενιάς, Εθελοντισμού και Διά Βίου Μάθησης κ. Πουντζουκίδης Κωνσταντίνος, ο οποίος εξέφρασε την στήριξή του στις δραστηριότητες του Σκακιστικού Ομίλου Κιλκίς.

Βραβεύτηκαν επίσης με μετάλλιο 23 νεαροί σκακιστές και σκακίστριες που διακρίθηκαν στις ειδικές ηλικιακές κατηγορίες (U16-U14-U12-U10-U08): Καφετζής Νικόλαος, Ζαφειρίου Αρσένιος, Ταφάκη Δέσποινα, Παπαδοπούλου Αγγελική, Παπαθανασιάδου Αγγελική, Ζαφειρίου Καλλίνικος, Σμηλιάνης Απόστολος, Σαμαράς Μιχαήλ, Αθανασίου Εριέττα, Αξαμίδης Παναγιώτης, Πετρίδης Σωκράτης, Νικολαΐδης Αλέξανδρος, Γιαμούζη Αλεξάνδρα, Λαμπρινού Δανάη, Μαργαρίτης Ιωάννης, Ράπτης Κωνσταντίνος, Κωφίδης Στέλιος, Αλεξανδρή Βασιλική, Γιαμούζη Μαρία, Γεωργιάδης Αθανάσιος, Λαμπρινός Αθανάσιος, Μόλσον Ρεγγίνα και Κεχαΐδου Ξανθίππη.

Το Δ.Σ. του Σκακιστικού Ομίλου Κιλκίς συγχαίρει όλους τους αθλητές του που έλαβαν μέρος στους αγώνες και ευχαριστεί όλα τα μέλη του συλλόγου που εργάστηκαν για να πραγματοποιηθεί το 1ο Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού «Λευτέρης Ναβροζίδης». Ιδιαίτερα ευχαριστεί τους διαιτητές της διοργάνωσης Ίσκο Αλέξανδρο, Μηνά Ιωάννη, Πετρίδη Παντελή και Μαρίνη Ελευθερία, τον κ. Τερζενίδη Αλέξανδρο για την παροχή των τραπεζοκαθισμάτων και των γευμάτων, την Αντιδημαρχία Αθλητισμού και τον κ. Πουτζουκίδη Κωνσταντίνο για την πολύτιμη υποστήριξή του, καθώς και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Κοσμίδη Θέμη και τον Δήμαρχο Κιλκίς κ. Κυριακίδη Δημήτριο για την παρουσία τους στους αγώνες.

*Ο Λευτέρης Ναβροζίδης γεννήθηκε στις 13 Αυγούστου 1927. Ασχολήθηκε από μικρός με τον αθλητισμό και υπήρξε παράγοντας της ΕΠΣ από τη δεκαετία του ’50. Έγινε μέλος της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας το 1955 και είχε αριθμό μητρώου αθλητή Νο.18. Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του ΓΑΣ Κιλκίς και αφιερώθηκε στο να καταξιωθεί ο σύλλογος αυτός, να στελεχωθεί και να οργανωθεί. Ήταν και ο ίδιος ισχυρός σκακιστής και επικεφαλής του σκακιστικού τμήματος του ΓΑΣΚ, με τον οποίο είχε συμμετοχές και διακρίσεις σε τοπικά και πανελλαδικά πρωταθλήματα. Έφυγε από τη ζωή στις 22 Ιουνίου του 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.