Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυκάστρου

Δελτίο τύπου  Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πολυκάστρου
Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος επιστρέφει. Φέτος το καλοκαίρι, οι μικροί φίλοι των βιβλιοθηκών γνωρίζουν τα βιβλία των μεγάλων, τα αναγνώσματά τους, την αξία της φιλίας και ταξιδεύουν σε διάφορα μέρη της χώρας μέσα από λογοτεχνικά αφηγήματα και χαρακτήρες που επιδρούν σε γενιές αναγνωστών. Κι όλα αυτά μέσα από τα έργα δύο αγαπημένων συγγραφέων: της Άλκης Ζέη και της Ζωρζ Σαρή.

Η ΚΕ2023 με τίτλο «100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και της Ζωρζ…», θα ξεκινήσει στις 16/6 και θα ολοκληρωθεί στις 9/9. Οι δράσεις συνδέονται με έργα των δύο συγγραφέων και οδηγούν σε δημιουργικές και παιγνιώδεις δραστηριότητες βασισμένες σε θέματα όπως η ιστορία, τα συνθήματα, τα ταξίδια, οι καλοκαιρινές μας συναντήσεις, κ.ά. που θα υλοποιηθούν στη βιβλιοθήκη ή τον περιβάλλοντα χώρο της.

Για εμάς η Άλκη και η Ζωρζ είναι αχώριστες. Δύο παράλληλες ζωές, δύο παράλληλες πορείες, μια σχέση ζωής όπως εκείνη καταγράφεται σε δεκάδες βιβλία. Βιβλία που αποτελούν πολιτιστικό θησαυρό για τις βιβλιοθήκες της χώρας μας και θα αναδειχθούν μέσα από τη νέα Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας.

Η ΚΕ2023 και φέτος περιλαμβάνει την ενότητα «Το Ραδιόφωνο της ΚΕ» με συνεντεύξεις ανθρώπων που γνώρισαν τις δύο συγγραφείς και μοιράζονται σημαντικές στιγμές που έζησαν μαζί τους. Τέλος, οι ηχογραφημένες αναγνώσεις θα oδηγήσουν τους αναγνώστες στην πιο κοντινή βιβλιοθήκη και όλοι θα μπορούν να τις ακούσουν οποιαδήποτε στιγμή απλά σκανάροντας ένα QRcode.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυκάστρου συμμετέχει στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. Από την Τετάρτη 21 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν δράσεις στο χώρο της, που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών. Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή. Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυκάστρου, τηλ.: 2343024166. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2023 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του ΕΚΠΑ, και συγκεκριμένα του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και του Διευθυντή του Καθηγητή Κωνσταντίνου Δ. Μαλαφάντη.

Καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι βιβλιοθήκες συντονίζουν τις δράσεις τους, ενώ μικροί και μεγάλοι μοιράζονται τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας το hashtag #ΚΕ2023gr και #forEBEr.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023, 19:00-20:30 μ.μ.

100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και της Ζωρζ.…

Κοινή ζωή, κοινές πορείες, κοινές ιστορίες… πάντα ενωμένες. Δύσκολο να τις ξεχωρίσεις και να σκεφτείς τη μία χωρίς την άλλη. Σήμερα στη βιβλιοθήκη τα παιδιά έχουν μια σημαντική αποστολή. Να ανακαλύψουν τους θησαυρούς της Άλκης Ζέη και της Ζωρζ Σαρή.

Για παιδιά 5-12 ετών. Με προεγγραφή

Πέμπτη 22 Ιουνίου, 10:00 -11:15 π.μ.

Παιχνίδι ως τα σύννεφα.

Τι σχέδια καταστρώνει μια παρέα παιδιών ένα απόγευμα καλοκαιριού του 1940;Μια ομπρέλα μπορεί να μετατραπεί σε παιχνίδι; Σε αυτό το εργαστήριο οι μικροί φίλοι της βιβλιοθήκης παίζουν, δημιουργούν και πλάθουν ταξίδια με το νου ενώ κατασκευάζουν το δικό τους παιχνίδι που θα τους πάει μέχρι τα σύννεφα!

Με την Αθηνά Τσέλλιου.

Για παιδιά 7-10 ετών. Με προεγγραφή

Τρίτη 27 Ιουνίου , 10:00 -11:15 π.μ.

Πες καλοκαίρι… χωρίς να πεις καλοκαίρι

Μπορείς να πεις καλοκαίρι χωρίς να πεις τη λέξη καλοκαίρι; Τα παιδιά ανακαλύπτουν καλοκαιρινούς θησαυρούς, φτιάχνουν τα δικά τους καλοκαιρινά τετράδια και ετοιμάζουν τις βαλίτσες των διακοπών για τους πιο μαγικούς προορισμούς.

Με τις Ελένη Κυριακίδου και Στέλλα Μενεξιά

Για παιδιά 8- 12 ετών. Με προεγγραφή

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 , 10:00 -11:30 π.μ

Θέλεις να γίνουμε φίλοι;

Πόσο καλά ξέρουμε τους φίλους μας και τι σημαίνουν για μας; Η βιβλιοθήκη καλεί τους μικρούς αναγνώστες να παίξουν, να διασκεδάσουν, να ακούσουν ιστορίες για δυνατές φιλίες και να κάνουν καινούργιες φίλους.

Με τις Μαρία Δροσουλάκη, Στέλλα Μενεξιά και Κωνσταντία Κοζανίτου

Για παιδιά 9 – 12 ετών. Με προεγγραφή.

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023, 19:00 -20:15μ.μ

Πες καλοκαίρι χωρίς να πεις καλοκαίρι! Φεύγουμε για διακοπές.

Μπορείς να πεις καλοκαίρι χωρίς να πεις τη λέξη καλοκαίρι; Τα παιδιά ανακαλύπτουν καλοκαιρινούς θυσαυρούς, φτιάχνουν τα δικά τους καλοκαιρινά τετράδια και ετοιμάζουν τις βαλίτσες των διακοπών για τους πιο μαγικούς προορισμούς.

Με την Ευαγγελία Καλαϊτζίδου

Για παιδιά 5-7 ετών. Με προεγγραφή.

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023 , 10:00 -11:30 π.μ

Πού πάνε οι γάτες το καλοκαίρι;

Τα παιδιά εμπνέονται από τις γατοιστορίες της Άλκης και της Ζωρζ, σκαρφίζονται ιστορίες με πρωταγωνιστές τους αγαπημένους μας φίλους, τα ζωάκια συντροφιάς και ετοιμάζονται για τη δική τους ευφάνταστη παράσταση κουκλοθέατρου.

Με τις Θεανώ Ηλιάδου και Ελένη Τσακιρίδου

Για παιδιά 5- 8 χρονών. Με προεγγραφή.

Παρασκευή 08 Σεπτεμβρίου 2023, 18:30 -20:00 μ.μ

Βιβλιοθήκες Ενωμένες Πάντα.

Όλοι οι φίλοι της βιβλιοθήκης, μικροί και μεγάλοι, γιορτάζουν τα 100 χρόνια πορείας της Άλκης και της Ζωρζ μέσα από τις δημιουργίες των παιδιών στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία, μοιράζονται καλοκαιρινές αναμνήσεις, συζητούν για τα δικά τους παιδικά αναγνώσματα και αποχαιρετούν το καλοκαίρι ανανεώνοντας τη συνάντησή τους για την επόμενη ΚΕ.

Για παιδιά 5-12 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.