Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

Κοινωνικές δομές του Κιλκίς επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

Δελτίο τύπου ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Κιλκίς
Κοινωνικές δομές του Κιλκίς επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Ειδικότερα, την Τρίτη 13/06, το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Έλλη Φρεγγίδου, η υποψήφια βουλευτής, Κυριακή Τομπουλίδου και το στέλεχος της παράταξης, Γιώργος Μιχαηλίδης, επισκέφθηκαν το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης, το Σύλλογο «Βηματίζω» και το Σύλλογο Καρκινοπαθων Ν. Κιλκίς «Αγ. Ευγένιος».

Από τις συναντήσεις τόσο με την Διευθύντρια ψυχολόγο του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης κα Γεωργία Κυρλαγκίτση, όσο και με την Διευθύντρια ψυχολόγο του Βηματίζω, κα Πόπη Βουμβουράκη, προέκυψε η ανάγκη ίδρυσης και λειτουργίας νέων Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) για άτομα με Αναπηρία. Η δημιουργία ΣΥΔ προτάθηκε ως μια δομή που μπορεί να εξασφαλίσει την αξιοπρεπή διαβίωση σε ενήλικα ΑμεΑ με στόχο την κοινωνική τους ενσωμάτωση αλλά και την ανακούφιση του οικογενειακού τους περιβάλλοντος.

Ακολούθως, το ΔΣ του Συλλόγου Καρκινοπαθών επισήμανε την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας του ιατρείου πόνου στο Γ.Ν.Ν. Κιλκίς, προκειμένου να παρασχεθεί ανακουφιστική φροντίδα σε ασθενείς με καρκίνο. Επιπρόσθετα, η Πρόεδρος του συλλόγου, κα Γεωργία Κολεσιώτου, αναφέρθηκε εκτενώς στην αναγκαιότητα λειτουργίας του ψηφιακού μαστογράφου του Νοσοκομείου Κιλκίς, καθώς λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού παραμένει ανενεργός. Υπογράμμισε, επίσης, πως οι καρκινοπαθείς υφίστανται καθημερινά απίστευτη ταλαιπωρία, με δυσμενείς συνέπειες για την υγεία τους, λόγω έλλειψης ειδικών ιατρών στο Νοσοκομείο Κιλκις (παθολόγοι, δερματολόγος, νευρολόγος κα).

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επισήμανε ότι διαχρονική του επιδίωξη είναι η εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων και η δημιουργία ενός κράτους δικαίου.

Μόνο η σοσιαλδημοκρατική παράταξη, που έχτισε το κοινωνικό κράτος στην Ελλάδα μπορεί να δώσει σήμερα τις μάχες για κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια.

Ειδικότερα, για το Ν. Κιλκίς, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι η φωνή που μπορεί να προωθήσει μια σειρά από ενεργητικές πολιτικές που θα προστατέψουν και θα ενδυναμώσουν τους κοινωνικά ευάλωτους συμπολίτες μας.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.