Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη, 20/6/2023, 4:41 μ.μ.

Στοχευμένες δράσεις για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών ουσιών στην Κεντρική Μακεδονία

Στο πλαίσιο δράσεων που έχουν ως στόχο την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών ουσιών, συνελήφθησαν χθες (19 Ιουνίου 2023) από αστυνομικούς των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, συνολικά 4 ημεδαποί άνδρες, σε 3 διαφορετικές περιπτώσεις, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ποσότητες κοκαΐνης συνολικού βάρους 35,7 γραμμαρίων,

- 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα κοκαΐνης και

- 24 νάιλον σακουλάκια συσκευασίας.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, δύο ημεδαποί άνδρες, καθώς διαπιστώθηκε σε αγροτική περιοχή της Χαλκιδικής, να καλλιεργούν από κοινού μέσα σε γλάστρες, 38 φυτά κάνναβης, ύψους έως 10 εκατοστών. Τα φυτά κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επίσης, κατασχέθηκε μία δίκυκλη μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσε ο ένας από τους συλληφθέντες.

Για την υπόθεση έχει αναρτηθεί βιντεοληπτικό υλικό στην επίσημη σελίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.facebook.com/gadpkmakedonias/videos/785926379871916

Στην τρίτη περίπτωση, συνελήφθη σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, ημεδαπός άνδρας, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

1 συσκευασία με ηρωίνη, βάρους 5,8 γραμμαρίων,

1 μπουκάλι με υγρή μεθαδόνη, βάρους 92,52 γραμμαρίων,

33,5 ναρκωτικά δισκία, που κατείχε χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή και

1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στους κατά τόπους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Οι αστυνομικές δράσεις για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών θα συνεχιστούν και στο μέλλον με αμείωτη ένταση.

Σύλληψη για κλοπές

Συνελήφθη χθες (19 Ιουνίου 2023) το πρωί στη Βέροια από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ημεδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το τελευταίο δεκαήμερο, διέρρηξε δύο φορές Ιερό Ναό, από όπου αφαίρεσε συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση υπευθύνου του Ιερού Ναού. Στην κατοχή του βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι και διάφορα κοσμήματα, για τα οποία ερευνάται το νόμιμο της κατοχή τους.


Συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου οδηγός βυτιοφόρου για κλοπή υγρών καυσίμων

Η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ωραιοκάστρου, σε συνδυασμό με οργανωμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας, οδήγησε στη σύλληψη 50χρονου οδηγού βυτιοφόρου που ενέχεται σε περιπτώσεις κλοπής καυσίμων και στο σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος 60χρονου ημεδαπού για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες (19-06-2023) αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας έθεσαν σε επιτήρηση συνεργείο στην περιοχή της Νεοχωρούδας, όπου μετέβη με το βυτιοφόρο ο 50χρονος, μετά από τον ανεφοδιασμό καυσίμων που πραγματοποίησε από τα διυλιστήρια του Καλοχωρίου και κατά παρέκκλιση του δρομολογίου του, με σκοπό την πώληση καυσίμων που αφαιρούσε παρανόμως από το βυτίο.

Σημειώνεται ότι ο δράστης κατά την αποχώρηση του από το συνεργείο δεν σταμάτησε σε σήματα στάσης των αστυνομικών και συνέχισε την πορεία του πλην όμως εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε στην Εγνατία Οδό.

Όπως προέκυψε από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα ο 50χρονος είχε μεταβεί άλλες πέντε (5) φορές στο παραπάνω συνεργείο όπου παρέδωσε στον 60χρονο, έναντι χρηματικού ποσού, καύσιμα που αφαιρούσε από το βυτίο.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξιχνιάσθηκαν περιπτώσεις ληστειών σε βάρος πεζών στο κέντρο της πόλης

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου περιπτώσεις ληστειών σε βάρος πεζών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες πέντε νεαροί ημεδαποί, εκ των οποίων οι δύο συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, ληστεία και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, την 18 και 19-06-2023 δύο εκ των δραστών με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου και χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από έναν 16χρονο και μία 56χρονη αντίστοιχα, χρυσές αλυσίδες λαιμού και μικρό χρηματικό ποσό. Αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας με τη συνδρομή του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας εντόπισαν τους δράστες στις οικίες τους και τους συνέλαβαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες από κοινού με τρεις συνεργούς τους, ενεργώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους προέβησαν σε τρεις (3) ακόμη περιπτώσεις ληστειών σε βάρος πεζών είτε με τη χρήση σωματικής βίας είτε με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, από τους οποίους αφαίρεσαν αλυσίδες και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξιχνιάσθηκε ανθρωποκτονία σε βάρος αλλοδαπού - Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 31χρονος αλλοδαπός

Η αξιοποίηση του συλλεχθέντος προανακριτικού υλικού από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και η επιστημονική ανάλυση ανευρεθέντων πειστηρίων από την Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος οδήγησε στην εξιχνίαση ανθρωποκτονίας σε βάρος αλλοδαπού που έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο του 2021 στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης 31χρονος (σήμερα) αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και ληστεία.

Συγκεκριμένα, ο δράστης με χρήση σωματικής βίας και με πέτρα που βρέθηκε πλησίον του 27χρονου (τότε) θύματος, τον τραυμάτισε στο πρόσωπο και στο πίσω μέρος της κεφαλής, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του. Επιπλέον, κατά τη διαφυγή του, αφαίρεσε το κινητό τηλέφωνο του θύματος.

Σε συνεργασία με τις Αυστριακές Αρχές διαπιστώθηκε ότι ο 31χρονος μετέβη στην Αυστρία και την Ελβετία όπου αιτήθηκε την παροχή ασύλου.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα, ο οποίος παρήγγειλε τη διενέργεια κύριας ανάκρισης και σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης κ. Ανακριτή για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας.

Συνελήφθησαν (4) άτομα για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στις συλλήψεις τεσσάρων (4) ατόμων που ενέχονται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Πρόκειται για τρεις (3) ημεδαπούς ηλικίας 38, 40 και 44 ετών (1 άντρας – 2 γυναίκες αντίστοιχα) και 17χρονο αλλοδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παράνομης μεταφοράς – προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας με κίνδυνο για άνθρωπο έναντι αμοιβής, βία κατά υπαλλήλων και απείθεια, ενώ ένας εκ των οδηγών διαπιστώθηκε ότι δεν έφερε άδεια ικανότητας οδήγησης.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες χθες (19-06-2023) στην Εγνατία Οδό, ύψος Ασπροβάλτας, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ο οδηγός του οποίου δε συμμορφώθηκε σε σχετικό σήμα διενέργειας ελέγχου και ανέπτυξε ταχύτητα. Στη συνέχεια ο 38χρονος οδηγός ακινητοποίησε το εν λόγω όχημα και μαζί με το 17χρονο συνοδηγό τράπηκαν σε φυγή πεζή, πλην όμως ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλαν.

Έπειτα από έρευνα που διενεργήθηκε, εντός του οχήματος βρέθηκαν πέντε (5) αλλοδαποί, που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε και η κίνηση έτερου Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου που λειτουργούσε ως προπομπός, με σκοπό να ελέγχει τη διαδρομή για τυχόν αστυνομικούς ελέγχους, με οδηγό τη 40χρονη και συνοδηγό την 44χρονη, οι οποίες επίσης συνελήφθησαν.

Κατασχέθηκαν τα δύο οχήματα, τρία κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των (1.510) ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ανακοίνωση σχετικά με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι από την Τετάρτη (21/06/2023) έως την Παρασκευή (23/06/2023) θα εκτελεστούν εργασίες ασφαλτόστρωσης στις οδούς Ακροπόλεως και Αγ. Σοφίας, κατά τις ώρες 07:00 έως 19:00, από το Τμήμα Οδοποιίας & Οδικής Σήμανσης του Δήμου Θεσ/νίκης.

Ειδικότερα:Στην οδό Ακροπόλεως, δεν θα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων από την οδό Επταπυργίου έως την Λεωφόρο Όχι κατά την ημέρα Τετάρτη (21/06/2023) και από την Λεωφόρο Όχι έως την οδό Αγ. Σοφίας κατά την ημέρα Πέμπτη (22/06/2023).

Στην οδό Αγ. Σοφίας δεν θα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων από την οδό Ακροπόλεως έως την οδό Αγίου Δημητρίου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τους γύρω δρόμους της περιοχής.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται με τις πινακίδες σήμανσης, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.