Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή, 7/10/2022, 6:14 μ.μ.

Εξιχνίαση κλοπών
- Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 ημεδαπών γυναικών, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, πριν από 5 ημέρες (2 Οκτωβρίου 2022) προσέγγισαν ημεδαπή γυναίκα και με την μέθοδο του εναγκαλισμού, της αφαίρεσαν από τον λαιμό μία χρυσή αλυσίδα με σταυρό, αξίας 700 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας.

- Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπής γυναίκας, καθώς το μεσημέρι της 11ης Αυγούστου 2022προσέγγισε ημεδαπή γυναίκα και με την μέθοδο του εναγκαλισμού, αφαίρεσεαπό τον λαιμό της μία χρυσή αλυσίδα, αξίας 1.000 ευρώ, σύμφωνα μεδήλωση της παθούσας

Σύσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου με τον Σέρβο ομόλογό τουAleksandar Vulin στην Αλεξανδρούπολη

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος θα έχει σύσκεψη εργασίας με τον Σέρβο Υπουργό Εσωτερικών Aleksandar Vulin στην Αλεξανδρούπολη την Κυριακή 9 Οκτωβρίου.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:


11.45 Σύσκεψη εργασίας (ξενοδοχείο Astir)

12.30 Δηλώσεις των δύο Υπουργών

14.15 Μετάβαση στον φράχτη στις Φέρες

Εξιχνιάστηκαν κλοπές από τις περιοχές των Αμπελοκήπων και του Δενδροποτάμου

Η συστηματική και επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων - Μενεμένης, οδήγησε στην εξιχνίαση περιπτώσεων κλοπών από τις περιοχές των Αμπελοκήπων και του Δενδροποτάμου και το σχηματισμό σχετικών δικογραφιών σε βάρος πέντε (5) συνολικά ατόμων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα:

Δύο (2) 18χρονοι ημεδαποί τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους μετέβησαν σε ίντερνετ καφέ και ενώ ο ένας απασχολούσε το προσωπικό του καταστήματος, ο άλλος αφαίρεσε εισπράξεις ύψους (525) ευρώ.

18χρονος αλλοδαπός, το Νοέμβριο του 2020, αφαίρεσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Τον Απρίλιο του 2022 35χρονος αλλοδαπός, εισήλθε σε διαμέρισμα και αφαίρεσε ένα ρολόι.

Το Μάιο του 2022 46χρονος ημεδαπός αποπειράθηκε να αφαιρέσει δίκυκλη μοτοσικλέτα.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.


Αυτόφωρες συλλήψεις (20) ατόμων στο πλαίσιο ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών

Συνεχείς και εντατικοί είναι οι έλεγχοι που διενεργούν αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις εμπορίας, διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέλαβαν, σε διάφορες περιοχές του Νομού, συνολικά είκοσι (20) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις σύλληψης:Από πλήρωμα περιπολικού της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, πέντε (5) ατόμων, τα οποία επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο προ επικείμενου ελέγχου απέρριψαν δύο (2) μικροδέματα κάνναβης, ενώ σημειώνεται ότι ο οδηγός νωρίτερα δε συμμορφώθηκε σε σήμα των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Από αστυνομικούς της ίδιας Υπηρεσίας, τριών (3) ατόμων στην περιοχή του Πανοράματος, τα οποία κατελήφθησαν εντός οχήματος να κατέχουν ένα (1) δέμα κάνναβης και ένα (1) μεταλλικό τρίφτη με υπολείμματα κάνναβης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία (11) ατόμων τα οποία εμπλέκονται σε επεισόδιο κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικής αναμέτρησης τον Νοέμβριο του 2021

Η πολύμηνη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησε στην ταυτοποίηση των στοιχείων έντεκα (11) ατόμων, τα οποία συμμετείχαν σε επεισόδιο στο εσωτερικό γηπέδου, στην περιοχή της Τούμπας, τον Νοέμβριο του 2021.

Πρόκειται για δέκα (10) ημεδαπούς ηλικίας από 20 έως 53 ετών (σήμερα) και έναν 20χρονο αλλοδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διατάραξη της κοινής ειρήνης, σωματική βλάβη τελούμενη με επικίνδυνο τρόπο σε απόπειρα και κατά συναυτουργία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις και παράβαση των Νόμων περί όπλων και περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες την 28-11-2021, κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικής αναμέτρησης μεταξύ ομάδων της πόλης, ανωτέρω δράστες, από κοινού με άγνωστα έτερα άτομα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν αρχικά στην αγωνιστική περίμετρο και στη συνέχεια στον αγωνιστικό χώρο, ρίπτοντας παράλληλα ναυτικούς πυρσούς, καπνογόνα κ.α. με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του αγώνα και την αποχώρηση των ομάδων. Εν συνεχεία με ενωμένες δυνάμεις και ψυχικό δεσμό επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων εκτοξεύοντας πλήθος αντικειμένων (πλαστικά καθίσματα, καπνογόνα, μπουκάλια κ.α.).

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με εκτίμηση εκπροσώπου της γηπεδούχου ομάδας το κόστος των ζημιών που προκλήθηκαν ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (20.000) ευρώ περίπου.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Στοχευμένοι έλεγχοι για φορτηγά που φέρουν μηχανισμούς επέμβασης-αλλοίωσης-παραποίησης δεδομένων ταχογράφου

Αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Λητής πραγματοποιούν συστηματικούς και στοχευμένους τροχονομικούς ελέγχους για τον εντοπισμό φορτηγών, τα οποία φέρουν μηχανισμούς επέμβασης-αλλοίωσης–παραποίησης δεδομένων του ταχογράφου.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το χρονικό διάστημα από 01 Ιουλίου έως και 30 Σεπτεμβρίου 2022, διαπιστώθηκε ότι συνολικά είκοσι επτά (27) φορτηγά οχήματα (21 με αλλοδαπές πινακίδες και με ημεδαπές πινακίδες κυκλοφορίας), έφεραν μηχανισμούς επέμβασης και αλλοίωσης στοιχείων ταχογράφου, ενώ τρία (3) εξ αυτών είχαν απενεργοποιημένο το σύστημα επιλεκτικής κατάλυσης για την επεξεργασία των καυσαερίων, με αποτέλεσμα τα οχήματα να εκπέμπουν βλαβερές ουσίες για το περιβάλλον και την υγεία του ανθρώπου.

Σημειώνεται ότι, στους οδηγούς και στους ιδιοκτήτες των προαναφερόμενων οχημάτων επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές.

Οι μηχανισμοί επέμβασης και παραποίησης των δεδομένων ταχογράφου αφαιρέθηκαν και τα φορτηγά ακινητοποιήθηκαν και μεταφέρθηκαν σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία προς αποκατάσταση της ορθής λειτουργίας των ταχογράφων.

Παρόμοιες αστυνομικές δράσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.