Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

Πρόγραμμα εκδηλώσεων εορτασμού για την Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα

Ανακοίνωση Π.Ε. Κιλκίς
Οι εκδηλώσεις της ημέρας μνήμης έχουν σκοπό να τονίσουν ιδιαίτερα και να υπενθυμίσουν τους ηρωικούς αγώνες του Ελληνισμού της Μακεδονίας για την ελευθερία και την διατήρηση της εθνικής του ταυτότητας.

Ακολουθεί το Πρόγραμμα εκδηλώσεων εορτασμού της Ημέρας Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα που φέτος θα πραγματοποιηθεί τηνΚυριακή 16 Οκτωβρίου 2022, στην πόλη του Κιλκίς, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Ομιλίες και εκδηλώσεις, την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022 στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σχετικές με τους ηρωικούς αγώνες των Μακεδονομάχων και τη σημασία του Μακεδονικού Αγώνα.

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022Ώρα 10.30π.μ.:Επίσημη δοξολογία υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ηρωικά πεσόντων κατά τη διάρκεια τουΜακεδονικού Αγώνα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Διευθυντής του 7ου Δημοτικού
Σχολείου Κιλκίς, κ. Σιμιτσής Χαράλαμπος.

Ώρα 11.00 π.μ.:Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων και Πεσόντων, στο νέο δημοτικό πάρκο Κιλκίς. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στεφάνια θα καταθέσουν:

Οι Βουλευτές, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς και Διοικητής της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «Ο Πόντος», ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, ο Δήμαρχος Κιλκίς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, Διεύθυνση Αστυνομίας Κιλκίς , Πυροσβεστική Υπηρεσία Κιλκίς, οι Εκπρόσωποι των Πολιτικών Κομμάτων, οι Εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων και οι εκπρόσωποι Ν.Π.Δ.Δ. που επιθυμούν να τιμήσουν την Ημέρα Μνήμης, ενημερώνοντας έγκαιρα το Γραφείο μας μέχρι την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022.

Στις παρακάτω εκδηλώσεις καλούνται να παραστούν:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος , οι Βουλευτές του Νομού, ο Ανώτερος ΔιοικητήςΦρουράς Κιλκίς και Διοικητής της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «Πόντος», ο Δήμαρχος Κιλκίς, ο Δήμαρχος Παιονίας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας, οι Περιφερειακές Σύμβουλοι, οι Αντιδήμαρχοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς, ο Διευθυντής Αστυνομίας, ο Διοικητής Πυροσβεστικής, οι εκπρόσωποι Πολιτικών Κομμάτων, οι Διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, οι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι Πρόεδροι Παραρτημάτων Αποστράτων Αξιωματικών και Συνδέσμων Εφέδρων Αξιωματικών, οι εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων που εδρεύουν στον Νομό, οι Πρόεδροι Σωματείων και Συλλόγων, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς, οι Αντιπρόσωποι του Τύπου.

Παρακαλούνται να ρυθμίσουν:

1. Η Ιερά Μητρόπολη τα σχετικά με την τέλεση της δοξολογίας και την επιμνημόσυνη δέηση.

2. Η Διεύθυνση Αστυνομίας Κιλκίς τα σχετικά με την τήρηση της τάξης και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας οχημάτων.

3. Ο Δήμος Κιλκίς τα σχετικά με τη διευθέτηση και τον ευπρεπισμό του χώρου του μνημείου και του πάρκου.

Από την 8η πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ήλιου της 16ης Οκτωβρίου 2022 ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός των δημοσίων, περιφερειακών και δημοτικών Καταστημάτων στην Π.Ε. Κιλκίς.

Φωταγώγηση όλων των δημοσίων, περιφερειακών και δημοτικών Καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 16ης Οκτωβρίου 2022.

Το πρόγραμμα επέχει θέση πρόσκλησης σε όσους αναφέρονται σ’ αυτό.

Παρακαλείστε για τη συνεργασία σας, για την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων υγειονομικής προστασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κωρονοïού COVID-19.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.