Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Ολοκλήρωσε τη δράση της, η Θεατρική Ομάδα του 2ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Κιλκίς

Δελτίο τύπου 
2ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Κιλκίς
Η Θεατρική Ομάδα του 2ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Κιλκίς που λειτούργησε κατά το σχολικό έτος 2021-2022 στο πλαίσιο του Ομίλου Θεατρικής Αγωγής με υπεύθυνη καθηγήτρια τη φιλόλογο Ελένη Λιαρετίδου, ολοκλήρωσε τη δράση της με τη θεατρική παράσταση της αρχαίας τραγωδίας « Τρωάδες» του Ευριπίδη.

Η θεατρική ομάδα παρουσίασε το έργο στους μαθητές/-τριες και εκπαιδευτικούς του σχολείου και έδωσε μέχρι σήμερα τρεις παραστάσεις στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, στις 15, 16 και 17 Απριλίου 2022 και μία στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Μεσσήνης του νομού Μεσσηνίας στις 4 Απριλίου 2022 συμμετέχοντας στο 9ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος. Όλες οι παραστάσεις βρήκαν θερμή ανταπόκριση από το κοινό που τις παρακολούθησε.

Στην θεατρική παράσταση του έργου « Τρωάδες» πήραν μέρος μαθήτριες και μαθητές από το 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Κιλκίς, από το 1ο ΓΕΛ Κιλκίς, από το 2ο και 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς:

Στέλλα Μαργαριτίδου (Εκάβη), Χρήστος Κωστελίδης (Ποσειδώνας,Ταλθύβιος),Χάϊδω Κραβαρίτου (Κασσσάνδρα), Σοφία Παππά (Ανδρομάχη), Αβραάμ Νεοφυτίδης (Μενέλαος), Παναγιώτα Αθανασιάδου (Ελένη), Στεργιανή Χαλκίδου (Αθηνά, Τρωαδίττισσα), Κώστας Ραΐφογλου(Στρατιώτης Α’), Βασίλης Αναστασιάδης (Στρατιώτης Β’), Θοδωρής Αθανασιάδης (Στρατιώτης Γ’) και
Ευσταθία Κερεμίδου, Ελπίδα-Νίκη Κώστογλου, Βασιλική Ντίνου, Λαμπρινή Παπατζιλάκη, Άννα Τσαγκαλίδου, Νικολέτα Χαλκίδου, Άρτεμις Χαραλαμπίδου, Αλεξάνδρα Χαραλαμπίδου, Ευαγγελία Χαραλαμπίδου, Ελένη Συργανίδη ( χορός Τρωαδιτισσών).

Η σκηνοθεσία, το πρόγραμμα, η αφίσα και η συνολική επιμέλεια των παραστάσεων ήταν της υπεύθυνης φιλολόγου Ελένης Λιαρετίδου.

Τη μουσική ( διασκευή, σύνθεση, διδασκαλία) επιμελήθηκε η μουσικός και σοπράνο Βασιλική Βαϊούλη, ενώ η ζωντανή εκτέλεση έγινε από τη Δανάη Καλογιαννοπούλου (βιολοντσέλο) και την Αλεξάνδρα Κρυωνά (αρμόνιο).

Το βίντεο που προβάλλεται στην παράσταση ετοιμάστηκε από τον μαθητή Βασίλη Αναστασιάδη σε συνεργασία με την καθηγήτρια Πληροφορικής του σχολείου Άννα Μαρία Παναγιωτίδου.

Τα γυναικεία κοστούμια σχεδίασε η σκηνογράφος- ενδυματολόγος Άννα Μαρία Αγγελίδου και κατασκεύασαν οι κυρίες Δέσποινα Δουλκερίδου, Ελίνα Ιωσηφίδου, Μαρία Κιορπελίδου και Νίκη Τσούκα.

Η φωτογράφιση προβών και παραστάσεων έγινε από τη δημοσιογράφο Πάολα Χραλαμπίδου και τον μαθητή Γιώργο Καπίδη, η βιντεοσκόπηση από τον Όμηρο Κοντό και τον Απόστολο Τσουκαλά και φροντιστής ήχου και φωτισμού στις παραστάσεις του Κιλκίς ήταν ο Θανάσης Ντέμκο.

Στον σχεδιασμό της αφίσας συνεργάστηκαν η φιλόλογος Άννα Μπαδήλα και η Άννα Μαρία Παναγιωτίδου, που ήταν επίσης υπεύθυνες οικονομικής διαχείρισης και επικοινωνίας αντίστοιχα, ενώ την ψηφιακή προβολή των παραστάσεων υποστήριξε ο καθηγητής Φυσικής Νικόλαος Καρακάσης.

Η θεατρική ομάδα στο ταξίδι της, για τη συμμετοχή στο 9ο Φεστιβάλ νεανικού αρχαίου δράματος στη Μεσσήνη, συνοδευόμενη από τους εκπαιδευτικούς Ελένη Λιαρετίδου, Άννα Μαρία Παναγιωτίδου και Νικόλαο Καρακάση επισκέφτηκε το Ναύπλιο, την αρχαία Επίδαυρο και την Καλαμάτα, όπου οι μαθήτριες, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ανέπτυξαν βιωματικές δράσεις ομαδοσυνεργατικής μάθησης καθώς και το τμήμα Θεατρικών Σπουδών και το τμήμα Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στα οποία ξεναγήθηκαν, ενημερώθηκαν για τις επαγγελματικές προοπτικές των τμημάτων και συμμετείχαν σε θεατροπαιδαγωγικές δράσεις με την υποστήριξη της καθηγήτριας του τμήματος Θεατρικών Σπουδών, κας. Χριστίνας Ζώνιου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.