Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Εκπαιδευτική επίσκεψη του 1ου Γυμνσίου Κιλκίς στο Μουσείο Αθλητισμού Θεσσαλονίκης

Δελτίο τύπου  1ου Γυμνσίου Κιλκίς
Τα τμήματα Α2 και Α4 του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Αθλητισμού Θεσσαλονίκης στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής την Παρασκευή 6 Μαΐου. Οι μαθητές επισκέφθηκαν τους χώρους του Μουσείου με συνοδούς τις καθηγήτριες κ. Σιάτρα, Ευαγγελοπούλου και Χατζηαντωνίου.

Στο μουσείο τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών αλλά και Παραολυμπιακών Αγώνων. Επίσης, περιηγήθηκαν στους χώρους του μουσείου, όπου εκτίθενται φωτογραφίες και πληροφορίες για μεγάλες μορφές του αθλητισμού, αλλά και ως αναμνηστικά οι επίσημες ενδυμασίες κάποιων Ολυμπιονικών μας, φωτογραφίες τους, καθώς και μια σειρά από πληροφορίες και μασκώτ των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. 

Παράλληλα, οι μαθητές πήραν μέρος σε δραστηριότητες δοκιμασίας αθλημάτων όπως το άλμα εις μήκος, άλμα εις ύψος, τοξοβολία, δρόμος, μπότσια, γκόλμπολ (τα δύο τελευταία είναι αθλήματα των Παραολυμπιακών αγώνων και δοκιμάζοντάς τα οι μαθητές συνειδητοποίησαν τη σημασία της έννοιας ενσυναίσθηση και συμπερίληψη).

Ήταν μια πραγματικά όμορφη εμπειρία για όλους.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.