Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Tέλεση Θείας Λειτουργίας σε παλιοχριστιανικό ναό στην Κορομηλιά Κιλκίς

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς και η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου προσκαλούν την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, ώρα 08.30, ημέρα εορτασμού φέτος της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων και της Μεσοπεντηκοστής, στην τέλεση Θείας Λειτουργίας στον χριστιανικό ναό του 6ου αι., στην αγροτική περιοχή της κοινότητας Κορομηλιάς. Θα προεξάρχει ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Βαρθολομαίος.

Η εκδήλωση σηματοδοτεί -για την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς -την επανέναρξη της ανασκαφικής διερεύνησης του μνημείου, ταυτόχρονα δε την αναγκαιότητα εκπόνησης μελετών ωρίμανσης για την αποκατάστασή του. Ο ναός εμπεριέχει μαρτυρίες για την παρουσία στην περιοχή του ενός παλαιότερου τόπου, πιθανόν ενός ιερού προς τιμήν της Δήμητρας, θεάς της ευγονίας της γης, που μετεξελίχθηκε σε τόπο τέλεσης των μυστηρίων της χριστιανοσύνης. Η ανάδειξη της διαχρονικής ιστορίας του μνημείου και η απόδοση του στο κοινό θα συμβάλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη της περιοχής.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ξενάγηση στον τρίκλιτο ναό (βασιλική)..

Θερμές ευχαριστίες για την υποστήριξη της εκδήλωσης οφείλονται στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς καθώς και στον χορηγό ‘Νερά Μακεδονίας’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.