Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Κιλκίς: Εορτασμός των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη πραγματοποιήθηκαν, στο Κιλκίς, οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς για τον εορτασμό των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης παρέστη στην Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου, κ.κ. Βαρθολομαίου και στην επιμνημόσυνη δέηση και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Ηρώων και Πεσόντων στο νέο δημοτικό πάρκο.

Σε δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης υπογραμμίζει: «Ο ηρωικός αγώνας του ελληνικού λαού ενάντια στον ναζισμό και τον φασισμό μας γεμίζει με υπερηφάνεια και κρατά άσβεστη τη φλόγα της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

Η 9η Μαΐου μας θυμίζει πως ο αγώνας για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας είναι επίκαιρος . Η συνεισφορά της Ελλάδας στην αντιφασιστική νίκη είναι αδιαμφισβήτητη.

Αντλώντας δύναμη από τους αγώνες του ελληνικού λαού, τιμούμε σήμερα, τη γενιά που δεν λύγισε από το σκοτάδι της ναζιστικής κατοχής και αγωνίστηκε για την ελευθερία, τη γενιά που θυσιάστηκε υπερασπιζόμενη τις αξίες της ισότητας, της αλληλεγγύης, της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας».

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Κιλκίς, Ευάγγελος Μαυρογόνατος.

Στεφάνια κατέθεσαν ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς και Διοικητής της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας “ΠΟΝΤΟΣ” Ταξίαρχος Βασίλειος Τσάμης, ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς Δημήτρης Μικρός, για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κιλκίς ο Αντιπύραρχος Χρήστος Καϊναδόγλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Κιλκίς Ευάγγελος Μαυρογόνατος και εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς Μελάς Ζωηρός.

`Η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, καθιερώθηκε (αρθ.4 §1 Ν.2703/1999, ΦΕΚ Α72/8-4-1999) ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.