Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Το νέο Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών

Δελτίο τύπου Πανελληνίου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο 7/5/2022, η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών, στην αίθουσα της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης. Η επιτυχία οφείλεται τόσο στην προσέλευση των μελών του Συνδέσμου, παρά τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, καθώς και -κυρίως- στην ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων που ακολούθησε και στις σημαντικές προτάσεις που κατατέθηκαν.

Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από δύο κυρίως άξονες. Αφενός μεν γύρω από το πρόγραμμα διδασκαλίας της ποντιακής διαλέκτου που εδώ και εννιά χρόνια έχει εκπονήσει ο Σύνδεσμος. Επισημάνθηκε η ανάγκη επανενεργοποίησης της επιστημονικής επιτροπής που είχε συσταθεί για τη συγγραφή του εγχειριδίου και την εκπόνηση του προγράμματος διδασκαλίας της διαλέκτου, προκειμένου να προχωρήσει στο συντονισμό των διδασκόντων, αλλά και στην επίλυση διδακτικών ζητημάτων. 

Δεύτερος άξονας οι προσπάθειες που γίνονται για τη διδασκαλία της ιστορίας του ποντιακού ελληνισμού στην εκπαίδευση. Κρίθηκε θετικά, τόσο η επαναφορά του κεφαλαίου που αναφέρεται στον ποντιακό ελληνισμό, που υπήρχε στο βιβλίο της Γ’ Λυκείου και είχε αφαιρεθεί από το Υπουργείο Παιδείας το 2015, όσο και η αναφορά των νέων αναλυτικών προγραμμάτων ιστορίας στον ποντιακό ελληνισμό, με βάση τα οποία θα συγγραφούν τα νέα βιβλία. 

Για τη γενικότερη αντιμετώπιση τόσο του ζητήματος της εισαγωγής της ιστορίας του ποντιακού ελληνισμού στην εκπαίδευση, όσο και της διδασκαλίας της ποντιακής διαλέκτου στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, κρίθηκε αναγκαία μια συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας.

Μετά το πέρας των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, πραγματοποιήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων του Συνδέσμου. Στη συνέχεια τα εκλεγμένα μέλη, των οποίων η θητεία είναι διετής, προχώρησαν στη συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής, ως εξής:

Α. Διοικητικό Συμβούλιο:

Πρόεδρος
Παυλίδης Αντώνης
Αττική

Α’ Αντιπρόεδρος
Ανθόπουλος Κώστας
Θεσσαλονίκη

Β΄Αντιπρόεδρος
Καϊλάρης Γιάννης
Ημαθία

Γεν. Γραμματέας
Χαριτίδου Γεωργία
Αττική

Ταμίας
Πουγαρίδης Γρηγόρης
Πτολεμαΐδα

Μέλη

Αβραμίδης Κώστας
Θεσσαλονίκη

Αμαραντίδης Στάθης
Καστοριά

Καζαντζίδης Τάσος
Κιλκίς

Καριπίδου Ανατολή
Θεσσαλονίκη

Σπανίδης Αλέκος
Θεσσαλονίκη

Χαραλαμπίδου Φρόσω
Δραμα

Β. Ελεγκτική Επιτροπή:

Πρόεδρος
Αμαραντίδης Νίκος
Κοζάνη

Μέλη
Σαρασίδης Κώστας
Κοζάνη

Χατζηθεοδωρίδης Βασίλης
Δράμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.