Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Απολογισμός πεπραγμένων της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Κιλκίς για το έτος 2021

Τον απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Κιλκίς για το έτος 2021, έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης, Ανδρέας Βεργίδης, κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας για τον απολογισμό πεπραγμένων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έτους 2021, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022.

Η εισηγητική έκθεση του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, Ανδρέα Βεργίδη:

«Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχα, κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Ας μου επιτραπεί, να ευχαριστήσω – και πάλι – τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου και την ανανέωση της θητείας μου ως Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσω να εργάζομαι, αξιοποιώντας το μέγιστο των δυνατοτήτων μου, σε συνεργασία με το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς και τις περιφερειακές συμβούλους, για το καλό του ακριτικού αυτού τόπου.

Ενός τόπου στον οποίο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας , υπό την καθοδήγηση και την αμέριστη στήριξη του Περιφερειάρχη μας κυρίου Απόστολου Τζιτζικώστα επενδύει και υλοποιεί έργα και παρεμβάσεις που βελτιώνουν την ποιότητα του βιοτικού επιπέδου, θωρακίζουν την ασφάλεια των πολιτών, των περιουσιών τους και του περιβάλλοντος και ενδυναμώνουν την αναπτυξιακή προοπτική της κοινωνίας και της οικονομίας.

Πυξίδα μας ήταν η κοινωνική μέριμνα και η αλληλεγγύη, η άμεση και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πολιτών, η διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης με έργα υποδομών.

Έργα πνοής για την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς ήταν ορισμένα μόνο από τις προτεραιότητές μας. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουμε εισέλθει στην τελική ευθεία ολοκλήρωσης των εργασιών στο γηροκομείο του Κιλκίς, μία δομή κοινωνικής πρόνοιας που θα αναβαθμίσει την καθημερινότητα των ηλικιωμένων συμπολιτών μας και θα εξυπηρετεί και όμορους νομούς.

Αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυσή τους. Έχουμε επανειλημμένα -είτε εγώ προσωπικά από το 2019 με επιστολές μου στον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, είτε ως σύνολο Αρχών και φορέων -υπογραμμίσει πως η “πράσινη” ανάπτυξη είναι ευπρόσδεκτη όταν δεν απειλεί τον πρωτογενή τομέα του νομού μας.

Σε διαδικασία δημοπράτησης βρίσκεται ένα έργο υποδομής πολύπλευρης σημασίας. Πρόκειται για τις εργασίες διαμόρφωσης της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων εντός του Διοικητηρίου και τις εργασίες συντήρησης και αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου.

Εξάλλου, έχουν ολοκληρωθεί έργα συντήρησης του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου αρμοδιότητάς μας. Σε αυτό το πλαίσιο έγιναν εργασίες ασφαλτόστρωσης, διαγράμμισης και παρεμβάσεις για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας. Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία αναβάθμισης της οδικής σύνδεσης, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Κιλκίς, από τον κόμβο Μαυρονερίου μέχρι το τελωνείο της Δοϊράνης.

Επιπλέον, σε εξέλιξη είναι η διαδικασία υπογραφής προγραμματικής σύμβασης για τη μελέτη που αφορά στην πλήρη ανακατασκευή της επαρχιακής οδού Κιλκίς -Κάτω Ποταμιά- Στεφάνια-Καρτερές και την κατασκευή νέας γέφυρας στη συμβολή με τον Γαλλικό ποταμό. Ανάλογα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας έχουν ολοκληρωθεί σε όλο το νομό, θωρακίζοντας την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος και άλλα βρίσκονται στη διαδικασία υλοποίησης τους.

Πέρα από το αδιαμφισβήτητα σημαντικό έργο του συνόλου των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, ένα άλλο πεδίο δράσης αφορά την προστασία του περιβάλλοντος. Σε αυτόν τον τομέα, θα υπογραμμίσω το έργο αποκατάστασης και ανάδειξης της λίμνης Δοϊράνης, το οποίο φέρει τη σφραγίδα του Περιφερειάρχη μας. Με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και πόρων προχωρήσαμε στον εκτεταμένο καθαρισμό και την ανάπλαση της παραλίμνιας περιοχής.

Εργαστήκαμε με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και θα συνεχίσουμε την ίδια πορεία, παρά τα όποια προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία.

Ο απολογισμός του έργου μας είναι όσα αντικρίζει ο συμπολίτης στην καθημερινότητά του, που αγωνιζόμαστε, με όλες τις δυνάμεις και τα διαθέσιμα μέσα, να την κάνουμε καλύτερη. Με τα θετικά και αρνητικά. Και εμείς δεν αφήνουμε μέρα να περάσει και να παραμείνουμε αδρανείς».

Σας παραθέτουμε εν συντομία τον απολογισμό των έργων, των δράσεων και των ενεργειών που υλοποιήθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς το έτος 2021:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

Παρά τις πρόσθετες δυσκολίες εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής πραγματοποίησε τα κάτωθι:

Υλοποιήθηκαν περισσότεροι από 1.123 έλεγχοι στην εισαγωγή τρ
οφίμων από τρίτες χώρες με καθημερινή και απρόσκοπτη λειτουργία της Υπηρεσίας.

Στην Δράση 10.1.04 Μέτρο 10( Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών) κατατέθηκαν 201 αιτήσεις πληρωμής και καταβλήθηκαν οικονομικές ενισχύσεις ύψους 2.651.101€

Στην Δράση 10.1.08 Μέτρο 10 ( κομφούζιο ) κατατέθηκαν 26 αιτήσεις πληρωμής και καταβλήθηκαν οικονομικές ενισχύσεις ύψους 27.563€

Μέτρο 3: «Συστήματα ποιότητας γεωργικών προϊόντων και τροφίμων» Υπομέτρο 3.1 : «Στήριξη για νέες συμμετοχές σε συστήματα ποιότητας» Κατατέθηκαν 89 αιτήσεις ένταξης

Υπομέτρο 6.1( Εγκατάσταση νέων γεωργών του ΠΑΑ 2014-2020) ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ 259: Ολοκληρώθηκαν οι επιτόπιοι έλεγχοι

Μέτρο 10. Δράση 10.01.01 «Προστασία της άγριας Ορνιθοπανίδας» κατατέθηκαν 47 αιτήσεις πληρωμής και καταβλήθηκαν οικονομικές ενισχύσεις ύψους 37.889,14€

Σχέδια βελτίωσης Δράση 4.1.1 και 4.1.3 υποβλήθηκαν 69 αιτήματα πληρωμής και υποβλήθηκαν 39 αιτήματα τροποποίησης και 10 αιτήματα προκαταβολής.

Εκδόθηκαν και θεωρήθηκαν άδειες κυκλοφορίας αγροτικών μηχανημάτων (550) , πραγματοποιήθηκαν επιτόπιοι έλεγχοι γεωργικών μηχανημάτων ( 450) καταγραφή ψεκαστικών (1.000)

Πραγματοποιήθηκαν επιτόπιοι έλεγχοι αμπελοτεμαχίων 290, Έλεγχοι εξαγωγών και εισαγωγών οίνου 100, έλεγχοι διακίνησηςοίνου και κρασοστάφυλων 350, βεβαιώσεις παραγωγής σταφυλιών για απόσταξη στέμφυλων 300.

Αριθμός γνωμοδοτήσεων πράξεων –έλεγχοι ΠΕΧΩΠ 650( Φεβρουάριος 2021-Δεκέμβριος 2021)

Έκδοση Απόφασης Απαγόρευσης αλιείας για την προστασία της αναπαραγωγής των ιχθύων στα εσωτερικά ύδατα- Αυτοψίες έλεγχοι για την ορθολογική διαχείριση και άσκηση αλιείας στα εσωτερικά ύδατα 25 –παρακολούθηση εφαρμογής μέτρων απαγόρευσης αλιείας, 24 έλεγχοι ερασιτεχνικής αλιείας.19

Εφαρμόστηκαν τα προγράμματα φυματίωσης –βρουκέλλωσης ,ενζωοτικής λεύκωσης και εμβολιασμός οζώδους δερματίτιδας των βοοειδών, μελιταίος πυρετός των αιγοπροβάτων , καταρροϊκός πυρετός του προβάτου, επιτήρηση και εξάλειψη των Μεταδοτικών Σπογγωδών Εγκεφαλοπαθειών στα μικρά μηρυκαστικά , ενεργητικής και παθητικής επιτήρησης της Λύσσας , διερεύνηση της κυκλοφορίας του ιού του Δυτικού Νείλου και της Αφρικανικής Πανώλους των χοίρων, υλοποιήθηκε το πρόγραμμα που αφορά στην επιτήρηση Τεσσάρων Εξωτικών Νοσημάτων, διεξαγωγή Κρεοσκοπικών ελέγχων , ελέγχων σε Εγκαταστάσεις Παραγωγής και Μεταποίησης ζωικών προϊόντων, έλεγχοι για την προστασία των ζώων κατά τη μεταφορά, διερεύνηση καταγγελιών

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ& ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ


ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ - ΠΛΑΝΟΔΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ: Διενεργηθέντες έλεγχοι: 191, Εγκρίσεις δραστηριοποίησης πλανοδίων: 48, ΕΛΕΓΧΟΙ ΔΙΕΠΠΥ: 248, ΕΛΕΓΧΟΙ COVID-19: 1285, ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΕΣ: Τροφίμων & ποτών: 17, Καυσίμων & Λιπαντικών: 0, Βιομηχανικών ειδών: 0, ΜΕΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ: Περιοδικός έλεγχος Αντλιών: 245, Περιοδικός έλεγχος ζυγών: 406, Εισπράξεις από τέλη περιοδικού ελέγχου: 4.808,50 Ευρώ, ΔΕΛΤΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ: Έκδοση δελτίων τροφίμων: 154, Θεώρηση τιμολογίων τροφίμων & καυσίμων για το κανονικό της τιμής: 5320, ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ: 105, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ – ΠΡΟΣΤΙΜΑ: 20.273,52 Ευρώ.

ΤΜΗΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Χορήγηση αδειών εργασίας αλλοδαπών: 28, Ανανέωση αδειών εργασίας αλλοδαπών: 11, Έγγραφα διεκπεραίωσης μεταφοράς μαθητών: 72, Μεταφερόμενοι μαθητές: 2266, Διάφορα έγγραφα : 20

ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΥΔΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ: Αποφάσεις έκδοσης ΠΠΔ: 113, Απαλλαγές από περιβαλλοντική αδειοδότηση: 222, Αποφάσεις ειδικής οικολογικής αξιολόγησης: 28, ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΗΣ Π.Κ.Μ.: 24, ΑΥΤΟΨΙΕΣ ΕΠΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ: 17, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ-ΠΡΟΣΤΙΜΑ: 8.400,00 Ευρώ.

ΤΜΗΜΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ: 4, ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ: 41, ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 0, ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 54, ΑΛΛΕΣ ΑΔΕΙΕΣ: 8, ΑΔΕΙΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ-ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ-ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ: 116, ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΕ Π.Π.Δ.: 35, ΕΛΕΓΧΟΙ - ΑΥΤΟΨΙΕΣ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ: 56, ΠΑΡΑΒΟΛΑ: 15.689,04 Ευρώ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ-ΠΡΟΣΤΙΜΑ: 5.117,50 Ευρώ.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών διεκπεραίωσε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, όλες τις υποθέσεις των πολιτών που προσήλθαν στην υπηρεσία. Έτσι αντιμετώπισε επιτυχώς έναν πολύ μεγάλο όγκο δουλειάς με μικρό αριθμό υπαλλήλων. Δεν υπήρξε πολίτης που δεν εξυπηρετήθηκε ή που δεν βρέθηκε λύση για την υπόθεσή του. Συγκεκριμένα έχουν πρωτοκολληθεί 25.027 έγγραφα (αύξηση μεσοσταθμικά περίπου 40% σε σχέση με αυτά του 2020).

Η υπηρεσία εφάρμοσε πιστά όλα τα πρωτόκολλα υγείας του ΕΟΔΥ, και τις οδηγίες της Π.ΚΜ, και κυρίως με την κατασκευή γκισέ εκτός χώρων εργασίας με προστατευτικό πλεξιγκλάς. Έτσι δημιουργήθηκε το απαιτούμενο δίχτυ ασφαλείας στους εργαζόμενους και στους πολίτες. Εξακολουθεί και λειτουργεί το Γραφείο Μεταφορών και Επικοινωνιών Παιονίας στη Γουμένισσα, εξυπηρετώντας έτσι ταχύτερα τους πολίτες που κατοικούν στις απομακρυσμένες περιοχές του Αξιού και του Πάϊκου.

Σχετικά με τις υποθέσεις αυτοκινήτων έχουν υλοποιηθεί και χορηγηθεί από το ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΙΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ & το ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ της υπηρεσίας περί των 17.000 διοικητικές πράξεις από 4 υπαλλήλους παρουσιάζοντας αύξηση περί του 50% σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2020.

Αναλυτικότερα, εκδόθηκαν

2.955 νέες Άδειες Κυκλοφορίας,

12.523 Άδειες Κυκλοφορίας λόγω μεταβίβασης,

300 Προσωρινές ακινησίες και καταθέσεις πινακίδων,

140 Οριστικές Διαγραφές οχημάτων,

271 Άρσεις Παρακράτησης,

115 χορηγήσεις Ανταλλακτικών Πινακίδων,

430 Άδειες Κυκλοφορίας (λόγω απώλειας, κλοπής, διόρθωσης στοιχείων,

προσθήκης αερίου, αλλαγής χρώματος, κ.ο.κ).

Σχετικά με τις υποθέσεις αδειών οδήγησης έχουν υλοποιηθεί και χορηγηθεί από το ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΙΩΝ ΟΔΗΓΗΣΗΣ της υπηρεσίας περί των 5000 διοικητικών πράξεων από 4 υπαλλήλους παρουσιάζοντας αύξηση περί του 25% σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2020

Αναλυτικά τα κρίσιμα στοιχεία του ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΔΕΙΩΝ ΟΔΗΓΗΣΗΣ έχουν για το 2021 ως εξής:

1033 νέες Άδειες Οδήγησης,

120 Άδειες Οδήγησης(λόγω φθοράς,απώλειας,κλοπής,ΣΕΣΟ, μετατροπή από ξένη
Άδεια Οδήγησης, κ.ο.κ.),

1.421 Ανανεώσεις Αδειών Οδήγησης,

138 Αντικαταστάσεις Αδειών Οδήγησης και έχουν εκδοθεί

1.421 νέα Δελτία Εκπαίδευσης και Εξέτασης Υποψηφίων Οδηγών (ΔΕΕΥΟ) ενώ
έχουν πραγματοποιηθεί 8 έλεγχοι σε Σχολές Οδηγών

Σχετικά με τα θέματα εγκαταστάσεων και τεχνιτών εξυπηρέτησης οχημάτων, ταξινομήσεων και ελέγχων επιβατικών, φορτηγών και ρυμουλκουμένων ιδιωτικής και δημοσίας χρήσεως έχουν χορηγηθεί

11 Βεβαιώσεις Νόμιμης ΄Εναρξης Λειτουργίας Συνεργείων Οχημάτων,

35 Άδειες Ίδρυσης και Λειτουργίας, Έγκρισης Τροποποιητικών Σχεδιαγραμμάτων
Πρατηρίων Καυσίμων και Ενέργεια,

13 Βεβαιώσεις Νόμιμης Έναρξης Επαγγέλματος,

55 Σημειώματα Ρυμούλκησης ρυμουλκούμενων,

30 Δελτίων Στάθμευσης ΑΜΕΑ

17 Οχήματα Ειδικής Χρήσης Ειδικού σκοπού

Επιπλέον ενώ έχουν γίνει

2.102 έλεγχοι τεχνικών χαρακτηριστικών οχημάτων,

126 επιθεωρήσεις και ταξινομήσεις οχημάτων και

18 αυτοψίες εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης οχημάτων.

Τα έσοδα που υπήρξαν από τις παραπάνω διοικητικές πράξεις τις οποίες υλοποίησαν οι δώδεκα (12) υπάλληλοι της υπηρεσίας με τη μορφή τελών,για το έτος 2021 ανήλθαν στα ένα εκατομμύριο επτακόσιες πενήντα πέντε χιλιάδες (1.755.000€) για το δημόσιο και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η αύξηση των εσόδων για το δημόσιο και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε σχέση με τα αντίστοιχα του 2020 (1.075.707€) ξεπερνάει το 50% και αποτελεί αποτέλεσμα της εργασίας των υπαλλήλων της υπηρεσίας οι οποίοι σε σχέση με το 2020 είναι λιγότεροι. Επιγραμματικά το σύνολο των κρίσιμων δεικτών της στοχοθεσίας του 2021 έχουν επιτευχθεί, παρουσιάζοντας αύξηση ποσοστιαία επιμέρους εως και 100% και μάλιστα εν μέσω πανδημίας.

Εξάλλου, εντός του 2021 έχουν ξεκινήσει και υλοποιούνται νέες ψηφιακές διαδικασίες (ανανέωση άδειας οδήγησης, έκδοση αντιγράφου άδειας οδήγησης ) και γίνεται τώρα η μετάβαση στο νέο σύγχρονο πληροφοριακό σύστημα αδειών κυκλοφορίας αυτοκινήτων και αδειών οδήγησης, έχει ολοκληρωθεί η προετοιμασία των Η/Υ των χειριστών και η σύνδεση τους στο δίκτυο,για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, καθώς και ότι όλοι οι χειριστές / χρήστες του νέου ON-LINE συστήματος δοκίμασαν τους νέους κωδικούς και εισήλθαν στο νέο περιβάλλον εργασίας χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ


Διενέργεια 1975 ελέγχων για τον COVID-19, 30 έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, 68 έλεγχοι πτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και ανθυγιεινών εστιών,40 έλεγχοι για πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών, 462 έλεγχοι για το κάπνισμα και 64βεβαιώσεις καταλληλότητας αυτοκινήτων.

ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Χορήγηση βεβαίωσης λειτουργίας σε μία (1) Μονάδα Χρόνιας Αιμοκαθάρσης (Μ.Χ.Α), 31 Βεβαιώσεις άσκησης επαγγέλματος παραϊατρικών επαγγελμάτων, 3 αναγνωρίσεις άδειας άσκησης επαγγέλματος φαρμακοποιού από χώρες της Ε.Ε., 24 προτάσεις για διορισμό ιατρών-λήψη ειδικότητας σε Νοσηλευτικά ιδρύματα, 12 άδειες ίδρυσης/λειτουργίας/συστέγασης/ αποσυστέγασης/ μεταφοράς/ανακλήσεις φαρμακείων, 2 τροποποιήσεις αδειών λειτουργίας ΚΑΑ, 85 καταθέσεις καταστάσεων Ναρκωτικών Φαρμακείων, 17θεωρήσεις συνταγολογίων ναρκωτικών φαρμάκων νοσοκομείων, 54 έλεγχοι γνησιότητας εγγράφων, 5 έλεγχοι γνησιότητας πτυχίων ιατρών-οδοντιάτρων-νοσηλευτών-φαρμακοποιών (Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ΙΜΙ). Γνωμοδοτήσεις για αναστολή τμημάτων σχολείων, δημοσίων υπηρεσιών και ιχνηλάτιση COVID-19 890

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

Διενέργεια κοινωνικής έρευνας σε 5 ζευγάρια υποψήφιων για υιοθεσία & ψυχολογική εκτίμηση 5 ζευγαριών υποψήφιων θετών γονέων, διεξαγωγή 2 διαδικτυακών προγραμμάτων εκπαίδευσης υποψήφιων θετών γονέων για 19 ζευγάρια υποψήφιων θετών γονέων, έκδοση 3 αδειών ίδρυσης και λειτουργίας Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και αναθεώρηση 8 αδειών ίδρυσης και λειτουργίας Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), 68χορηγήσεις βεβαιώσεων σε αθλητικούς συλλόγους για την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και 27 αποφάσεις διεξαγωγής αθλητικών συναντήσεων.

ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ/ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ


Το τμήμα πέρα από τις τακτικές εργασίες του όπως προσλήψεις, προαγωγές, χορήγηση μισθολογικών κλιμακίων, αξιολογήσεις, περιγράμματα θέσης, μισθοδοσία, ΑΠΔ, στατιστικά, εισηγήσεις στο Υπηρεσιακό συμβούλιο, σύμβαση Χάγης, ΔΑΥΚ υπαλλήλων, Αποφάσεις, Διαύγεια, Πρωτόκολλο κ.λ.π.

Επιτέλεσε με επιτυχία τα κάτωθι:

Ολοκλήρωση του ελέγχου, της πρόσληψης και της τοποθέτησης δίμηνου προσωπικού.

Διαδικασία πρόσληψης προσωπικού ηλικίας 55-67 μέσω ΟΑΕΔ.

Ολοκλήρωση ελέγχου πρόσληψης και τοποθέτησης υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου 8μηνης διάρκειας, ενός έτους και ανανεώσεις.

Προσλήψεις προσωπικού ΙΔΟΧ, για την αντιμετώπιση της πανδημίας και παρατάσεις αυτών

Διεκπεραίωση όλης της αλληλογραφίας σχετικά με τον COVID-19.

Ολοκλήρωση αποσπάσεων και μετατάξεων.

Διενέργεια πληρωμών μέσω epde.

Διεκπεραίωση ψηφιακών υπογραφών

Εκλογές Υπηρεσιακού Συμβουλίου

ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

Τα κύρια αντικείμενα που διεκπεραίωσε το τμήμα κατά το έτος 2021 είναι τα εξής:
Καταχώρηση εσόδων-εξόδων

Υπολογισμός και απόδοση κρατήσεων

Συμφωνία ισοζυγίων

Στατιστικά στοιχεία

Κατάρτιση προϋπολογισμού

Κατάρτιση απολογισμού

Αναμορφώσεις

Πληρωμές

Λογιστικές καταχωρήσεις

Έκδοση αποφάσεων ανάληψης υποχρέωσης

Εισηγήσεις προς Οικονομική Επιτροπή και Περιφερειακό Συμβούλιο.

Κατά τη διάρκεια του έτους 2021 λόγω των εκτάκτων συνθηκών που προκάλεσε η πανδημία από τον covid-19, διευρύνθηκε το εύρος εργασιών του τμήματος προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες.

ΤΜΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ

Έργο του τμήματος Ελέγχου και εκκαθάρισης δαπανών είναι η συγκέντρωση δικαιολογητικών, ο έλεγχος και η εκκαθάριση πάσης φύσεως δαπανών που βαρύνουν τον προϋπολογισμό της Π.Ε Κιλκίς και η έκδοση χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής.

Για το έτος 2021 εκκαθαρίστηκαν 1342 παραστατικά δαπανών και εκδόθηκαν 491 χρηματικά εντάλματα πληρωμής και 46 χρηματικά εντάλματα eΠΔΕ που αφορούν κυρίως στις παρακάτω κατηγορίες δαπανών:

Δαπάνες προμήθειας υλικών και παροχής υπηρεσιών για τις ανάγκες των υπηρεσιών της Π.Ε. Κιλκίς

Δαπάνες προμήθειας καυσίμων, λογαριασμών ΔΕΚΟ και μισθωμάτων κτιρίων
Δαπάνες εκτέλεσης του τεχνικού και του αναπτυξιακού προγράμματος επενδυτικών δαπανών της ΠΚΜ έτους 2021

Δαπάνες μισθοδοσίας προσωπικού ΙΔΟΧ και πρακτικής άσκησης σπουδαστών
Δαπάνες αποζημιώσεων και οδοιπορικών εξόδων υπαλλήλων

Αποζημιώσεις που προκύπτουν από την επιβολή κτηνιατρικών μέτρων εξυγίανσης ζωικού κεφαλαίου

Δαπάνες μεταφοράς μαθητών

Επίσης εκδόθηκαν 87 συμψηφιστικά εντάλματα για τη λογιστική τακτοποίηση εξόδων στα πλαίσια εφαρμογής του διπλογραφικού συστήματος και 198 εντάλματα απόδοσης κρατήσεων.

ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

Κατά το διάστημα από 1-1-2021 έως 31-12-2021 το Τμήμα Προμηθειών της ΠΕ Κιλκίς πραγματοποίησε ολόκληρο των κύκλο εργασιών για τις παρακάτω προμήθειες και υπηρεσίες:

Προμήθειες

Προμήθεια υλικών καθαριότητας (Σύμβαση μετά από Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κατάθεση προσφορών).

Προμήθεια Πετρελαίου Θέρμανσης, βενζίνης αμόλυβδης και πετρελαίου κίνησης (Σύμβαση μετά από διαγωνισμό κάτω των ορίων και τρίμηνη παράταση).

Προμήθεια επίπλων (Σύμβαση μετά από Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κατάθεση προσφορών).

Προμήθεια τριών (3) συσκευών GPS για τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Σύμβαση μετά από Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κατάθεση προσφορών).

Προμήθεια Κτηνιατρικού υλικού του Τμήματος Κτηνιατρικής, της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Σύμβαση μετά από Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κατάθεση προσφορών).

Προμήθεια δεκαπέντε (15) οθονών για τις αίθουσες εξετάσεων υποψηφίων οδηγών για τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών (Σύμβαση μετά από Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κατάθεση προσφορών).

Προμήθεια φωτοαντιγραφικού χαρτιού για τις υπηρεσίες της Π.Ε Κιλκίς και των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς (Σύμβαση μετά από προσωπική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κατάθεση προσφοράς).

Προμήθεια Μ.Α.Π. (Μέσα Ατομικής Προστασίας) των δικαιούχων υπαλλήλων της Π.Ε Κιλκίς (Σύμβαση μετά από Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κατάθεση προσφορών).

Υπηρεσίες

Συντήρηση τριών (3) ανελκυστήρων του Διοικητηρίου της Π.Ε Κιλκίς (Σύμβαση μετά από Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κατάθεση προσφορών).
Υπηρεσίες συντήρησης των ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων και εγκαταστάσεων του Διοικητηρίου (Σύμβαση μετά από Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κατάθεση προσφορών).

Ταχυδρομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες Ταχυμεταφοράς (Σύμβαση μετά από Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κατάθεση προσφορών).

Ενοικίαση δώδεκα (12) φωτοτυπικών μηχανημάτων για τις ανάγκες των υπηρεσιών της Π.Ε Κιλκίς (Σύμβαση μετά από προσωπική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κατάθεση προσφοράς).

Υπηρεσίες Τεχνικού Ασφαλείας και Ιατρού Εργασίας (Σύμβαση μετά από Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κατάθεση προσφορών)
Υπηρεσίες ανάθεσης μελέτης εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου (Σύμβ
αση μετά από Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κατάθεση προσφορών)

Ανανέωση 1592 αδειών χρήσης αντιικών προγραμμάτων

Συντήρηση και αντικατάσταση μπαταριών των ups της Π.Ε Κιλκίς (Σύμβαση μετά από Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κατάθεση προσφορών)

Ανοιχτός Ηλεκτρονικός Δημόσιος Διαγωνισμός (κάτω των ορίων) για την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας των κτηρίων που στεγάζονται υπηρεσίες της Π.Ε Κιλκίς καθώς και υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας στο Νομό Κιλκίς για το έτος 2020-2021. Η σύμβαση υπογράφηκε το 2021.

1η, 2η και 3η πρόσκληση του Δυναμικού Συστήματος Αγορών για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, για τα σχολικά έτη 2020-2021, 2021-2022 και 2022-2023.

ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Π.Ε. ΚΙΛΚΙΣ
ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ


Στην ευθύνη της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς ανήκει :

Το Εθνικό, Επαρχιακό και Δημοτικό Οδικό Δίκτυο, συνολικού μήκους (126,40+ 440,85 + 185,75) 753,00 Km.

Το σύνολο των υδατορεμάτων, (πλήν αυτών της ευθύνης της Δασικής Υπηρεσίας) συνολικού μήκους 3.500 Km, που καλύπτεται από υδατορέματα και τάφρους.

Στα πλαίσια των ανωτέρω ευθυνών :

Μελετούνται και εκτελούνται έργα συντήρησης, καθώς και νέα έργα.
Διενεργείται η Τεχνική Αστυνόμευση Εθνικού, Επαρχιακού και Δημοτικού Οδικού Δικτύου (έλεγχος καταστρώματος, σήμανσης, τεχνικών, πρανών, τάφρων απορροής κλπ).

Αστυνομεύονται και ελέγχονται τα τεχνικά έργα, τα υδατορέματα και οι τάφροι αρμοδιότητας

Εκτελούνται έργα καθαρισμού – άρσης εμποδίων των υδατορεμάτων, καθώς και έργα αποκατάστασης βλαβών, με στόχο την αντιπλημμυρική προστασία.
Γίνονται οριοθετήσεις χειμάρρων

Συντηρείται το Εθνικό, Επαρχιακό και Δημοτικό Οδικό Δίκτυο, (καθαρισμός οδοστρώματος, επούλωση λάκκων, διαγράμμιση) με ίδια μέσα και με εργολαβίες.
Εκτελείται ο Αποχιονισμός Εθνικού, Επαρχιακού και Δημοτικού Οδικού Δικτύου, με ίδια μέσα και μίσθωση μηχανημάτων.

Χορηγούνται άδειες διέλευσης βαρέων – ογκωδών οχημάτων, από το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε.

Χορηγούνται προσωρινές άδειες κυκλοφοριακών συνδέσεων στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε.

Χορηγούνται άδειες τομών του οδικού δικτύου για την διέλευση δικτύων Ο.Κ.Ω
Λειτουργεί εργοτάξιο μηχανικού εξοπλισμού και υλικών για την συντήρηση υποδομών και την παροχή υπηρεσιών στους πολίτες.

Γίνεται ο έλεγχος μεταβιβάσεων αδειών, επανακυκλοφορίας, ακινητοποιήσεων μηχανημάτων έργων.

Γίνεται ο έλεγχος κυκλοφοριακών συνδέσεων στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Π.Ε.

Εκδίδονται εμπειροτεχνικά πτυχία.

ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΡΓΩΝ – ΜΕΛΕΤΩΝ 2021
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ:

A ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ (2021) : 24 Συνολικού Προϋπολογισμού 6.702.894,08 €

B ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ : 5 Συνολικού Προϋπολογισμού 5.700.000,00€

ΕΡΓΑ – ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ – ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ - ΜΕΛΕΤΕΣ:

Αριθμός έργων που συμβασιοποιήθηκαν το 2021: 22

Συνολικό ποσό συμβάσεων 2021: 3.309.322,26 €

Αριθμός συμβασιοποιημένων έργων σε εξέλιξη: 16

Σύνολο πληρωμών 2021: 2.287.149,41 €

1. Χρηματοδοτούμενα από Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών έτους 2021 της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς

Α . Με χρηματοδότηση από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.)

Αριθμός συμβασιοποιημένων έργων σε εξέλιξη: 4

Συνολικός Προϋπολογισμός: 2.223.780,00 €

Β . Με χρηματοδότηση από Ιδίους Πόρους (Μεταβίβαση Αυτοκινήτων)

Αριθμός συμβασιοποιημένων έργων σε εξέλιξη: 4

Συνολικός Προϋπολογισμός: 3.288.050,00 €

2. Χρηματοδοτούμενα από πόρους των οποίων η διαχείριση δεν γίνεται από την Π.Κ.Μ..

Α . Με χρηματοδότηση από Υπουργεία.

Αριθμός συμβασιοποιημένων έργων σε εξέλιξη: 2

Συνολικός Προϋπολογισμός: 4.297.639,00€

Β . Με χρηματοδότηση Π.Δ.Ε. – ΣΑΕΠ 008, ΣΑΕΠ 508 - INTERREG κλπ

Αριθμός συμβασιοποιημένων έργων σε εξέλιξη: 6

Συνολικός Προϋπολογισμός: 7.355.000,00 €

ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

7η Παράταση της από 17-11-2017 κήρυξης της Π.Ε. Κιλκίς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, λόγω πλημμυρικών φαινομένων σε περιοχές του Δήμου Παιονίας (22-1-2021).

8η Παράταση της από 17-11-2017 κήρυξης της Π.Ε. Κιλκίς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, λόγω πλημμυρικών φαινομένων σε περιοχές του Δήμου Παιονίας (26-7-2021).

Επικοινωνία και συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς Πολιτικής Προστασίας, τόσο σε Περιφερειακό όσο και σε επίπεδο Α.Δ.Μ.Θ.

Επικοινωνία και συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς Πολιτικής Προστασίας, σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας (Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Κιλκίς, Δήμοι, Αστυνομική Διεύθυνση, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Διεύθυνση Δασών, Δασαρχεία, Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης, Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης, ΤΟΕΒ, ΚΤΕΛ κ.λ.π.).

Ενημέρωση των τοπικών αρμόδιων υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας ως προς τα Έκτακτα Δελτία Επιδείνωσης Καιρού και Έκτακτα Δελτία Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

Ενημέρωση των πολιτών μέσω των εφημερίδων (έντυπων και ηλεκτρονικών) για την λήψη των απαραίτητων μέτρων πολιτικής προστασίας.

Συνεργασία και συντονισμό των οικείων Εθελοντικών Ομάδων για συνδρομή στα εκάστοτε φαινόμενα και συμβάντα που προκύπτουν.

Παράταση της από 08-04-2020 κήρυξης περιοχών του Δήμου Κιλκίς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, λόγω έντονων χιονοπτώσεων, βροχοπτώσεων και πλημμυρικών φαινομένων (01-4-2021).

Παράταση της από 08-04-2020 κήρυξης περιοχών του Δήμου Κιλκίς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, λόγω έντονων χιονοπτώσεων, βροχοπτώσεων και πλημμυρικών φαινομένων (28-9-2021).

Παράδοση υλικών-μέσων ατομικής προστασίας για την αναγκαιότητα προστασίας της δημόσιας υγείας και των εργαζομένων, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όλες της υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, κατόπιν της προμήθειας που έγινε από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας ΠΚΜ.

Σύγκληση στις 15-06-2021 του Σ.Ο.Π.Π., με δια περιφοράς συνεδρίαση, για το σχεδιασμό και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2021.

Σύγκληση στις 06-08-2021 έκτακτου Σ.Ο.Π.Π., με δια ζώσης συνεδρίαση, για λήψη πρόσθετων μέτρων πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2021.

Σύγκληση στις 29-11-2021 του Σ.Ο.Π.Π., με δια περιφοράς συνεδρίαση, για το σχεδιασμό και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων και από χιονοπτώσεις και παγετό κατά την χειμερινή περίοδο 2021-2022.

Παράδοση αφισών του Ο.Α.Σ.Π. σε όλες της υπηρεσίες της Π.Ε. Κιλκίς, στις υπηρεσίες των 2 Δήμων και στη Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση για όλες τις σχολικές μονάδες του Νομού.

Παράδοση προσωπικού εξοπλισμού Εθελοντών (μέλη των 2 εθελοντικών ομάδων που είναι ενταγμένα στο μητρώο της Γενικής Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας) –Στελεχών Πολιτικής Προστασίας (της Π.Ε.Κιλκίς και των 2 Δήμων).

Συμμετοχή σε συνεδρίαση Σ.Τ.Ο. του Δήμου Κιλκίς για πλημμύρες κατά την χειμερινή περίοδο 2021-2022 (03-11-2021).

Συμμετοχή σε συνεδρίαση Σ.Τ.Ο. του Δήμου Παιονίας, για πλημμύρες κατά την χειμερινή περίοδο 2021-2022 (05-10-2021).

Συμμετοχή σε συνεδρίαση Σ.Τ.Ο. του Δήμου Παιονίας, για χιονοπτώσεις-παγετό κατά την χειμερινή περίοδο 2021-2022 (02-12-2021).

Διαδικασία πληρωμής δαπανών λόγω εκτάκτων αναγκών πολιτικής προστασίας περιοχών του Δήμου Κιλκίς, λόγω έντονων χιονοπτώσεων, βροχοπτώσεων και πλημμυρικών φαινομένων του 04-2020.

Συντονισμός και συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς κατά τη διαχείριση συμβάντων που προέκυψαν στα όρια της Π.Ε.Κιλκίς, όπως χιονοπτώσεις, παγετός, πλημμύρες, δασικές πυρκαγιές, κατολισθήσεις κλπ.

ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Υλοποίηση και διαφύλαξη της απρόσκοπτης λειτουργίας των συστημάτων πληροφορικής της Π.Ε. Κιλκίς. Διαφύλαξη της ασφάλειας και ακεραιότητας των πληροφοριών των Δ/νσεων και Τμημάτων της ΠΕ Κιλκίς. Ανατροφοδότηση πληροφοριών που αφορούσαν την ανανέωση, επισκευές, αναδιαμόρφωση και ανασχεδιασμό των πληροφοριακών συστημάτων της ΠΕ Κιλκίς, Τεχνική υποστήριξη των αναγκών των Δ/νσεων και Τμημάτων - εργαζομένων της ΠΕ Κιλκίς, 

Συντήρηση των υποδομών πληροφορικής της ΠΕ Κιλκίς. Διαχείριση δικτύου υπολογιστών, Επιδιορθώσεις Η/Υ και περιφερειακών καθώς και έλεγχοι καλής λειτουργίας κατόπιν αιτήματος. Αναβαθμίσεις λογισμικού και υλικού Η/Υ. 

Διαχείριση και Υποστήριξη Τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών. Διαχείριση σύζευξης. 

Διαχείριση επίπεδου πρόσβασης κοινόχρηστων φακέλων και επικοινωνίας των διευθύνσεων και τμημάτων μέσω της πλατφόρμας Active Directory. Αλλαγές και διαχείριση του συστήματος backup. Διαχείριση της πλατφόρμας email της Π.E, 

Εγκαταστάσεις λογισμικού και ρυθμίσεις Η/Υ της Π.Ε. ανάλογα με τις ανάγκες. 

Υποστήριξη των χειρίστων Η/Υ όλης της Π.Ε. σε τεχνικά θέματα πληροφορικής.

Καθαρισμός Η/Υ από επιβλαβή λογισμικό όπως malware με την διαδικασία της αναδιαμόρφωσης λογισμικού ( format ).

ΤΜΗΜΑ ΠΑΜ – ΠΣΕΑ

*Πραγματοποίηση Ασκησης ΤΑΑΣ «ΑΝΤΙΟΧΟΣ-21»

*Εξουσιοδοτήσεις υπαλλήλων για χειρισμό Εθνικού Διαβαθμισμένου Υλικού

*Απογραφή Βιομηχανιών Α’ Κατηγορίας

*Κατάρτιση Προϋπολογισμών Πολιτικών Δαπανών των Σχεδίων Π.Σ.Ε.Α.

*Απογραφή Δ.Α.Ι.-Α.Ι.

*Καταγραφή καταφυγίων-ορυγμάτων

*Σύνταξη Μνημονίων Ενεργειών Σχεδίων Π.Σ.Ε.Α.

*Επεξεργασία και ετοιμότητα Συστημάτων Συναγερμού Ενόπλων Δυνάμεων

*Αρχειοθέτηση εγγράφων-Καταστροφή εγγράφων (με πρωτόκολλα καταστροφής)

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

-Μέλος της επιτροπής παραλαβής τουριστικού υλικού, εργασιών και υπηρεσιών Τουριστικής προβολής της Π.Κ.Μ για το έργο :Παραγωγή Προωθητικού -Οπτικοακουστικού υλικού της ΠΚΜ και ενέργειες επικοινωνίας»

-Μέλος της επιτροπής παραλαβής τουριστικού υλικού, εργασιών και υπηρεσιών Τουριστικής προβολής της Π.Κ.Μ για το έργοΟλοκληρωμένο σχέδιο προώθησης τουρισμού στην Π.Κ.Μ

- Συντονισμός περιπτέρου και εκπροσώπηση Δ/νσης Τουρισμού της Π.Κ.Μ. στις εκθέσεις -ΙΒΤΜ, (Βαρκελώνη 29.11-03.12.21), Επετειακή έκθεση «1821-2021», (Αθήνα 02-05.10.21)

-Έλεγχος κειμένων, φωτογραφιών και λοιπών τουριστικών πληροφοριών για την Π.Ε Κιλκίς για την παροχή τουριστικών υπηρεσιών της Π.Κ.Μ.

-Παρακολούθηση και εμπλουτισμός λογαριασμών Experience. Kilkis σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook/Instagram

-Διανομή Έντυπου Τουριστικού υλικού σε διάφορους φορείς

-Συμμετοχή στο πρόγραμμα Adrionet ως διαμεσολαβητής για την Π.Ε Κιλκίς

-Οργάνωση fam trip διακεκριμένων δημοσιογράφων Οίνου στην Π.Ε Κιλκίς (Οκτώβριος 2021) σε συνεργασία με τα Οινοποιεία της περιοχής.

- Συνοδεία – ξενάγηση δημοσιογράφων για την ανάδειξη της Π.Ε Κιλκίς σε συνεργασία με φορείς όπως ο ΕΟΤ Γαλλίας, το δίκτυο Liberation Route Europe.

- Συνεργασία με το film office Π.Κ.Μ, για την διευκόλυνση των γυρισμάτων στην Π.Ε Κιλκίς της ταινίας «Πίσω από τις Θημωνιές»

-Ολοκλήρωση 3ης Καμπάνιας προώθησης War Memorial Tourism (Απρίλιος 2021)

-Οργάνωση εθελοντικής δράσης Καθαρισμού της Λίμνης Δοϊράνης σε συνεργασία με την Εταιρεία Alumil (Ιούνιος 2021) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.