Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Σύσκεψη στο Διοικητήριο υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Α. Βεργίδη για την αναβάθμιση των ΤΟΕΒ

«Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς στηρίζει τους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (TOEB) του νομού για τα έργα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης δικτύων», υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, στη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022, στο Διοικητήριο, με αντικείμενο τη Δράση 4.3.1. «Υποδομές εγγείων βελτιώσεων».

«Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί για την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς κρίσιμο πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης, προσθέτοντας πως «ο εκσυγχρονισμός των δυνατοτήτων άρδευσης των καλλιεργήσιμων εκτάσεων, αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση αύξησης και βελτίωσης της αγροτικής μας παραγωγής».

Στη σύσκεψη παρουσιάστηκε αναλυτικά η πρόσκληση υποβολής προτάσεων για χρηματοδότηση έργων για Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων που αφορούν στην εξοικονόμηση νερού άρδευσης με δυνητικούς δικαιούχους και τις Περιφέρειες και ωφελούμενους τους ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ.

Ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Κιλκίς, γεωπόνος Θεόδωρος Κοκκίνης επισήμανε, στη διάρκεια της σύσκεψης πως η ενεργή αρδευόμενη έκταση στην ΠΕ Κιλκίς “αγγίζει” τα 36.000 στρέμματα και παρουσίασε στους συμμετέχοντες τις τεχνικές λεπτομέρειες της Δράσης, συνολικού προϋπολογισμού 40 εκατομμυρίων ευρώ, όπως ότι η Δράση είναι 100% επιδοτούμενη.

Πρώτης προτεραιότητας είναι τα έργα που στοχεύουν στη μείωση απωλειών και στην εφαρμογή μεθόδων άρδευσης υψηλής αποδοτικότητας (π.χ. κλειστά δίκτυα σε συνδυασμό με στάγδην άρδευση) με αντικατάσταση υπαρχόντων πεπαλαιωμένων δικτύων άρδευσης.

Επίσης, δίνεται προτεραιότητα και σε έργα που χρησιμοποιούν εναλλακτικές πηγές νερού (ανακυκλωμένα ύδατα).

Η παρούσα δράση στηρίζει την υλοποίηση τεχνικών έργων όπως εκσυγχρονισμός των υπαρχόντων δικτύων άρδευσης καθώς και των σχετικών υποστηρικτικών τους υποδομών, ανακαίνιση και αντικατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, χρήση ανακυκλωμένων υδάτων. Επίσης, περιλαμβάνει επιπλέον κατασκευές έργων ταμίευσης νερού και συνοδών αρδευτικών δικτύων, τεχνητού εμπλουτισμού υπόγειων υδάτων σε ανακαίνιση δικτύου από γεωτρήσεις.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης οι περιφερειακές σύμβουλοι Νατάσα Σωτηριάδου και Έφη Ναβροζίδου, η προϊσταμένη Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) ΠΕ Κιλκίς Λευκή Αργύρη, ο προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Γρηγοριάδης, ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Θεόδωρος Κοκκίνης και οι πρόεδροι των ΤΟΕΒ Γουμένισσας Χρήστος Αγγελοστογιάννης, Αρτζάν – Αματόβου Νίκος Καραβαλάκης, Αξιούπολης Ηλίας Παπαχρήστου, Κάτω Σουρμένων Γεώργιος Κούπενος και Άσπρου Στέργιος Καρυοφύλλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.