Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Ψήφισμα επέδωσαν στον Ανδρέα Βεργίδη εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων και λεωφορείων

Ολιγόλεπτη συμβολική κινητοποίηση έξω από το Διοικητήριο- έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς- και επίδοση ψηφίσματος στον Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη πραγματοποίησαν ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων και λεωφορείων του ν. Κιλκίς.

Είχε προηγηθεί η συμβολική διέλευση των λεωφορείων από την κεντρική οδική αρτηρία της πόλεως του Κιλκίς και ακολούθως τα λεωφορεία στάθμευσαν για λίγα λεπτά στο ένα ρεύμα της οδού Ανδρέα Παπανδρέου 3, έξω από το Διοικητήριο, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης της Ένωσης Επιχειρηματιών Τουρισμού Ιδιοκτητων Τουριστικών Γραφείων & Λεωφορείων Ελλάδας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προβλήματα του κλάδου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης υπογράμμισε πως το θέμα της βιωσιμότητας των τουριστικών επιχειρήσεων είναι σημαντικό και απαιτεί την προσοχή, τη στήριξη και την ενεργοποίηση των αρμόδιων και εμπλεκόμενων φορέων για την επίλυσή του.

Στο ψήφισμα τονίζεται – μεταξύ άλλων – πως «ήδη από τις 23 Φεβρουαρίου 2020 τα προβλήματα από την εξάπλωση του κορονοϊού άρχισαν να γίνονται εμφανή στις επιχειρήσεις του τουρισμού και δυστυχώς 23 μήνες μετά τα προβλήματα μεγαλώνουν και παραμένουν άλυτα. Ετσι σχετικά με τα οργανωμένα ταξίδια στο εξωτερικό και το εσωτερικό οι ακυρώσεις είναι συνεχείς.

Ουσιαστικά λοιπόν οι επιχειρήσεις μας δεν λειτουργούν ή σε ορισμένες περιπτώσεις υπολειτουργούν και τα λεωφορεία ιδιοκτησίας των μελών της Ενώσεώς μας είναι ακινητοποιημένα (…) » .

Προστίθεται δε, ότι, «μείζον θέμα παραμένει η ρευστότητα των επιχειρήσεών μας » και επισημαίνεται πως «τα τουριστικά γραφεία και οι τουριστικές επιχειρήσεις οδικών μεταφορών δέχτηκαν ένα μεγάλο πλήγμα από την εξάπλωση του κορονοϊού και τη λήψη μέτρων από την Πολιτεία, που φέρνει σε απόγνωση τους ιδιοκτήτες και τους υπαλλήλους και θέτει σε δοκιμασία ακόμη και τη λειτουργία αυτών. Η ζημιά για τα γραφεία και τις Τ.Ε.Ο.Μ, ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων , σε όλη τη χώρα, είναι τεράστια, καθώς η μείωση του τζίρου είθναι πολύ μεγάλη, που πλέον μιλάμε για θέμα επιβίωσης”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.