Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Έκοψε τη βασιλόπιτά του ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Κιλκίς «Πέτρος ο Γλυκύς»


Δελτίο τύπου Συλλόγου 
Ιεροψαλτών Κιλκίς «Πέτρος ο Γλυκύς»

Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022, ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Κιλκίς «Πέτρος ο Γλυκύς» έκοψε την Βασιλόπιτά του. Τον πλακούντα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος έδωσε τις ευχές του δια το νέο ενιαυτό έτος, παρουσία και του ιδρυτή του Συλλόγου κ. Γαϊτανίδη Κωνσταντίνου.

Ο πλακούντας περιείχε τρία νομίσματα, όσα και τα δώρα βιβλία βυζαντινής μουσικής που δόθηκαν ως ευλογία από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους.

Τυχεροί ήσαν: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, οι ιεροψάλτες, κ. Αθανασιάδης Χαράλαμπος και ο κ. Μαυρογόνατος Ευάγγελος.

Επίσης βιβλία (πνευματικού περιεχομένου) και οίνοι δόθηκαν από: Ιερά Μονή Μυλοπόταμου, Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Μεταμορφώσεως Χαλκιδικής, Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου Μετεώρων, καθώς επίσης και από του οινοποιούς Γουμένισσας Αϊδαρίνη και Τάτση Στέργιο τα οποία και μοιράσθηκαν στα μέλη του Συλλόγου, που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστούν όλους τους παραπάνω δωρητές, καθώς επίσης και τους λοιπούς χορηγούς του Συλλόγου, οι οποίοι τον στηρίζουν και είναι αρωγοί του.

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης του Συλλόγου, η οποία ήταν και η πρώτη που συμμετείχε ο Σεβασμιώτατος, από την ενθρόνισή του στην Ιερά Μητρόπολη, ο Σύλλογος του δώρησε λειψανοθήκη, περιέχουσα τεμάχιο οστού από τα 14 .000 σφαγιαθέντα νήπια από τον Ηρώδη, το οποίο αποδέχθηκε με συγκίνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.