Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

Γεωργαντάς: Η Διαπίστευση στον τομέα των τροφίμων δίνει προστιθέμενη αξία στα προϊόντα μας και ενισχύσει τις εξαγωγές

Η Διαπίστευση αποτελεί τη μοναδική οδό για να εξασφαλιστούν υψηλού επιπέδου και εγνωσμένης αξίας προϊόντα, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην ημερίδα που οργάνωσε το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαπίστευσης που εορτάζεται σήμερα.

Όπως τόνισε ο κ. Γεωργαντάς η διαπίστευση ουσιαστικά αποτελεί το «κλειδί» που ανοίγει πιο εύκολα τις πόρτες στις διεθνείς αγορές και μπορεί να ενισχύσει τις εξαγωγές στον αγροδιατροφικό τομέα.

«Τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα είναι αναγνωρισμένης διατροφικής αξίας παγκοσμίως. Η διασφάλιση της ποιότητάς τους μέσω του συστήματος διαπίστευσης, ενισχύει την προσπάθεια που κάνουν παραγωγοί και πολιτεία για την απόκτηση brand name για τα ελληνικά προϊόντα και την ταύτισή τους με την ποιότητα. Παράλληλα με την ενίσχυση της ταυτότητάς τους, η διαπίστευση ενισχύει και την αναγνωρισιμότητά τους στις διεθνείς αγορές», τόνισε ο ΥπΑΑΤ.

Το ρόλο του ΕΣΥΔ ενισχύει η διαρκώς αυξανόμενη τάση για όσο τo δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια στη διατροφή, σημείωσε ο κ. Γεωργαντάς και υπογράμμισε ότι οι ελληνικές εταιρείες και παραγωγοί που είναι ενταγμένοι στο σύστημα διαπίστευσης έχουν πιο δυναμική διείσδυση στις αναπτυγμένες χώρες της Δύσης που οι καταναλωτές δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα σε πιστοποιημένα και ασφαλή προϊόντα.

Τέλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προοπτική που έχουν τα ελληνικά ΠΟΠ και τα ελαιούχα προϊόντα, τα οποία τυγχάνουν σημαντικής αναγνωρισιμότητας και έχουν αναπτύξει διεθνές δίκτυο διανομής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.