Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

Παράσταση, αφιερωμένη στο Μ. Θεοδωράκη, από τους μαθητές του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου Παλιού Αγιονερίου

Δελτίο τύπου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Παλιού Αγιονερίου
Μια ξεχωριστή εκδήλωση, αφιερωμένη στο έργο και τη ζωή του μουσικοσυνθέτη Μ. Θεοδωράκη, που προετοιμάστηκε με κόπο και μεράκι από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Π. Αγιονερίου, παρουσιάστηκε στο προαύλιο του σχολείου, την Παρασκευή 10 Ιουνίου, στην οποία παραβρέθηκαν εκτός των άλλων και οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου του 4ου ΠΕΚΕΣ Κεν. Μακεδονίας Εφραιμίδης Π. και Τσιγαρίδα Κ., εκπρόσωπος του Δήμου Κιλκίς, Κουρτίδης Βλ. και ο Πρόεδρος της Κοινότητας, Οικονομίδης Αν.

Στην παράσταση, την οποία θα «ζήλευαν» ακόμα και επαγγελματίες, παρουσιάστηκαν βιογραφικά στοιχεία από τη ζωή του μεγάλου μουσικοσυνθέτη και απαγγέλθηκαν ποιήματα σημαντικών ποιητών της χώρας μας, όπως του Ν. Γκάτσου, του Β. Ρώτα, του Ο. Ελύτη, του Μ. Στασινόπουλου, του Ε. Θαλασσινού, τα οποία μελοποίησε ο Μ. Θεοδωράκης.

Στη συνέχεια οι μαθητές τραγούδησαν μια σειρά γνωστά τραγούδια του Μ. Θεοδωράκη, γραμμένα για τα παιδιά, την αγάπη, την ειρήνη, τον αντιδικτατορικό αγώνα κτλ. Ενώ την προσοχή τράβηξε η παρουσίαση τραγουδιών και στη νοηματική γλώσσα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε – παρά τη βροχόπτωση – με χορευτικά από τους μαθητές όλων των τάξεων και μια ξεχωριστή παρουσίαση από τους μαθητές της Στ’ Τάξης.

Πέρα από τη συγκίνηση για το περιεχόμενο και το άρτιο αποτέλεσμα της εκδήλωσης, η προσπάθεια των παιδιών μάς γέμισε ελπίδα και αισιοδοξία για όσα μπορούν να καταφέρουν, με την κατάλληλη καθοδήγηση, προσπάθεια, συνεργασία, μέσα από ένα σχολείο που αγκαλιάζει όλους τους μαθητές.

Γι’ αυτό και εκφράζουμε ένα ευχαριστώ στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που συνέβαλλαν, ώστε μετά από μία δύσκολη σχολική χρονιά, τα παιδιά μας να έχουν μετρήσει βήματα προς τα εμπρός στη μόρφωση και τη διαπαιδαγώγησή τους, στην ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους. Κάτι που εκφράστηκε και από τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.