Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

Διανομή φυλλαδίων από κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Κιλκίς στη λαϊκή αγορά


Δελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Κιλκίς
Απέναντι στο κύμα ακρίβειας που βρισκόμαστε αντιμέτωποι, η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, το Σάββατο, απέδειξε ότι δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος της ακρίβειας - στην ενέργεια, στις ανατιμήσεις τροφίμων -και ότι δεν έχει τη βούληση να λάβει μέτρα για να την αντιμετωπίσει και να στηρίξει την ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Απεναντίας εκχώρησαν το 17% της ΔΕΗ σε ιδιώτες ισχυριζόμενοι πως τα ζητήματα αυτά τα ρυθμίζει η αγορά και όχι το κράτος, ουσιαστικά δηλαδή θα παραμείνουμε απροστάτευτοι από τις ακραίες τιμές στην ενέργεια που συμπαρασύρει και τις τιμές ειδών πρώτης ανάγκης.

Ναι μεν εξήγγειλαν μια στήριξη 9 ευρώ που μετά έγινε 18 και τώρα 36 αλλά ο μέσος πολίτης θα δει στους λογαριασμούς του Δεκεμβρίου μια αύξηση που θα είναι από 80 έως 150 ευρώ.

Ως ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις για την ανακούφιση των πολιτών από τα βάρη της νέας κρίσης.

– Άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ ώστε να αυξηθεί το εισόδημα των πολιτών.

– Μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα στα κατώτατα όρια που προβλέπει η ΕΕ, την καταθέσαμε στη Βουλή ως πρόταση νόμου και η κυβέρνηση την αρνήθηκε.

- Μείωση τιμολογίων της ΔΕΗ ώστε να συμπαρασύρει και τους ιδιώτες παρόχους, και εξαντλητικούς ελέγχους από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

– Άμεση αντιμετώπιση του χρέους νοικοκυριών κι επιχειρήσεων που έχει δημιουργηθεί την περίοδο της πανδημίας σύμφωνα με διαγραφές μέρους αυτού και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.