Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

Ολυμπιακός Πολυκάστρου

Γήπεδο Πολυκάστρου ο σημερινός αύλειος χώρος του 1ου Δημοτικού Σχολείου, απέναντι από το Δημαρχείο μας και την Εκκλησία της “Αγίας Τριάδας”. Πίσω δεξιά διακρίνεται το παλιό Δημοτικό Σχολείο, στη θέση του σήμερα βρίσκεται το Γυμνάσιο Πολυκάστρου.

Του Βασίλη Αθανασιάδη
Σεπτέμβριος 1949
Ένα μήνα μετά την λήξη του εμφυλίου πολέμου και οι νέοι αναζητούν διέξοδο μετά από τις τόσες δυσκολίες - στερήσεις που έζησαν για μία δεκαετία (1940 - 1949, πόλεμος - κατοχή - εμφύλιος).

Οι νέοι του Πολυκάστρου οι οποίοι είναι πάρα πολλοί, κάθε σπίτι έχει τουλάχιστον 4 παιδιά και οι ασχολία τους είναι στους αγρούς, χειρωνακτική εργασία και στην κτηνοτροφία μικρών ζώων. Στον ελεύθερο χρόνο τους τρέχουν στο γήπεδο που είναι στο κέντρο του Πολυκάστρου και η διασκέδασή τους ειναι το ποδόσφαιρο.

*Φωτο από το αρχείο του Β. Γκουντενούδη
Στη φωτογραφία από αριστερά:
α) καθήμενοι: Τυφούδης Νίκος, Βασιλειάδης Αλέκος(τερματοφύλακας) και Μπερμπερίδης Αριστείδης
β) στη μέση: Οι δύο πρώτοι μου διαφεύγουν, ο τρίτος είναι ο Σαχπαζίδης Γεώργιος (Τσόρ)
γ) όρθιοι: Τυφούδης Χρήστος, Τατσιούδης (Αραμπατζής) Αναστάσιος, Μπερμπερίδης Γεώργιος, Παπαδόπουλος (Παπαδούδης) Σιδέρης (Μέλος του Δ.Σ.), Γκουγκουσίδης Νίκος.
* Από τους αναγραφόμενους εν ζωή είναι σήμερα οι Μπερμπερίδης Γεώργιος και Γκουγκουσίδης Νικόλας που είναι άνω των 90 ετών.


* Ο Βασιλειάδης Αλέξανδρος(τερματοφύλακας), γιός του Μπαρμπα Πανίκα, ο οποίος είχε 6 κόρες και μοναχογιό τον Αλέκο, είχε τραγικό τέλος, το 1958 σε ηλικία 27 ετών.

Στην παλαιά εθνική οδό μεταξύ Πολυκάστρου - Λιμνοτόπου, στη θέση "καραγάτσια", έπεσε θύμα τροχαίου, με το τρακτέρ του εξετράπη της πορείας του και εφονεύθη επί τόπου. Η νεκρώσιμη ακολουθία και η πορεία, πεζή, προς τα κοιμητήρια ήταν η αφορμή για την μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου μέχρι τότε στην ιστορία του Πολυκάστρου. Ενώ εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή δεκάδων ποδοσφαιριστών από όλες τις ομάδες του νομού Κιλκίς, ενδεδυμένοι με τις φόρμες τους, με επικεφαλής την μπάντα του ¨Μέγα Αλέξανδρου” Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.