Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

"Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, σαράντα μέρες κοσκινίζει..."


Ανακοίνωση Δημοτικού Συνδυασμού Κιλκίς "Συμμετέχω"*
Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι ειδήμων στις πολιτικές υγείας για να αντιληφθεί ότι η κτιριακή κατάσταση και ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Κιλκίς είναι αποκαρδιωτική τόσο για τους πολίτες όσο και για τους εργαζόμενους. Μια απλή βόλτα στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών μπορεί να πείσει τον καθένα.


Σ’ αυτή την αποκαρδιωτική εικόνα ήρθε να συμβάλει ο πρώην δήμαρχος Κιλκίς κ. Σισμανίδης, ανταποκρινόμενος στο αίτημα της ανακαίνισης του κτιρίου των εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου Κιλκίς με έξοδα του Δήμου, ένα έργο ύψους 128.000 €. 

Το γεγονός του γιατί δεν προχώρησε αυτή η επιχορήγηση το διάστημα 2016-2020 λίγο πολύ είναι γνωστή (έχουμε κάνει επανειλημμένως σχετικές παρεμβάσεις στο Δ.Σ, η πρώτη στις 9/3/2020, ρωτώντας εάν είναι σε θέση οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου να ανταποκριθούν στο αίτημα της επίβλεψης του έργου και πότε θα ξεκινήσει) και μέχρι σήμερα δεν έχουμε καμία ουσιαστική εξέλιξη, παρά μόνο την διαβεβαίωση του κ. Δημάρχου ότι οι τεχνικές υπηρεσίες μπορούν να ανταποκριθούν. 

Παρόλα αυτά η δέσμευση του νυν δημάρχου Κιλκίς, κ. Κυριακίδη, σε εκδήλωση του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς λέγοντας επί λέξη «τελικά, είμαι στην ευχάριστη θέση, να πω ότι ο Δήμος Κιλκίς δεν μπορεί να μείνει έξω από αυτή τη προσπάθεια, δεν μένουμε μόνο στην χρηματοδότηση του ποσού των 128.000 €, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Κιλκίς θα αναλάβουν την διαγωνιστική διαδικασία και την επίβλεψη του έργου, ούτως ώστε σύντομα να υπάρξει η ανακαίνιση των εξωτερικών ιατρείων και να αποδίδεται αυτό το πολύτιμο αγαθό της υγείας σε χώρους αξιοπρεπείς και ωραίους αισθητικά.» έχει μείνει καινού περιεχομένου. Δηλώσεις που έγιναν στις 17 Φεβρουαρίου του 2020 και ακόμα αναρωτιόμαστε τι σημαίνει το “σύντομα”.

Η κατάσταση των εξωτερικών ιατρείων, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που συνοδεύουν το κείμενο, παραμένει αποκαρδιωτική και με τα σημάδια του χρόνου ανεξίτηλα να θυμίζουν στους επισκέπτες και στους εργαζόμενους τις πολιτικές επιλογές δεκαετιών που οδήγησαν στις εικόνες εγκατάλειψης.

Σε πείσμα όλων αυτών, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, με πραγματικές θυσίες και με πραγματική διάθεση προσφοράς για τον συνάνθρωπο τους, συνεχίζουν να κρατάνε «ψηλά το κεφάλι» της δημόσιας υγείας στο Κιλκίς.

Το Νοσοκομείο του Κιλκίς δέχεται ισχυρή πίεση λόγω της πανδημίας. Η πανδημία έχει καταδείξει την αναγκαιότητα αναβάθμισης των δημοσίων δομών υγείας και όχι την αναστολή της όποιας προσφοράς.

Και επειδή η περιπέτεια με τον κορωνοϊό θα πάει μακριά, οι πολίτες θέλουν να ξέρουν και ο Δήμος οφείλει να τους ενημερώσει για την πορεία ανακαίνισης των εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου Κιλκίς. Εάν γινόντουσαν όλα στην ώρα τους, τα εξωτερικά ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς  θα είχαν σήμερα άλλη όψη. 

Μέσα στις αναρίθμητες φωτογραφίες, επικοινωνιακού χαρακτήρα, που δημοσιεύει κάθε μέρα ο Δήμαρχος, οι πολίτες περιμένουν να δουν και τις φωτογραφίες των ανακαινισμένων εξωτερικών ιατρείων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς. Το οφείλει στον λαό του Κιλκίς χωρίς καμία καθυστέρηση. 

* ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ»
ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΛΕΝΑ
ΣΕΙΤΑΝΙΩΤΗΣ ΑΛΕΞΗΣ




















1 σχόλιο:

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.