Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Σε λειτουργία η πλατφόρμα για αλλαγές στις αιτήσεις διοικητικών πράξεων παραγωγών


Σας ενημερώνουμε ότι από 27/10/2020 έχει τεθεί σε λειτουργία η εφαρμογή Διοικητικών Πράξεων ΕΑΕ 2020.  Οι τροποποιήσεις των αιτήσεων από το έτος αιτήσεων 2020 καταχωρούνται ηλεκτρονικά από τον ίδιο τον παραγωγό για τους online χρήστες απευθείας στο ΟΠΣΕΑΕ ή από το ΚΥΔ στο οποίο υπεβλήθη η ΕΑΕ για λογαριασμό του παραγωγού.

Οι δικαιούχοι-επενδυτές έχουν το δικαίωμα να τροποποιήσουν όσα από τα επιτρεπτά πεδία της αίτησης επιθυμούν τα οποία ορίζονται ως προφανή σφάλματα στην ενωσιακή νομοθεσία, σύμφωνα με την παρακάτω κατηγοριοποίηση.

Α) Για μεταβολές που δεν εμπίπτουν σε κανόνα ελέγχου, όπως περιγράφεται στη σχετική εγκύκλιο, καταχωρίζονται απευθείας στην ΕΑΕ από τον χρηστή και οριστικοποιείται η ΕΑΕ χωρίς την υποβολή αιτήματος διοικητικής πράξης.

Β) Για μεταβολές που απαιτείται έλεγχος, όπως περιγράφεται στη σχετική εγκύκλιο, υποβάλλεται αίτημα διοικητικής πράξης. Οι μεταβολές καταχωρίζονται απευθείας στην ΕΑΕ από τον χρηστή αλλά απαιτείται η ηλεκτρονική υποβολή αιτήματος διοικητικής πράξης προκειμένου να αξιολογηθεί από ελεγκτή του ΟΠΕΚΕΠΕ και εν συνεχεία να οριστικοποιηθεί η ΕΑΕ σύμφωνα με το αποτέλεσμα της αξιολόγησης. Σε περίπτωση που το αίτημα διοικητικής πράξης εγκριθεί, τότε ο παραγωγός δεν μπορεί να επανέλθει με νεότερο αίτημα.

Επισημαίνεται ότι 

Η ΕΑΕ μπορεί να τροποποιηθεί με Διοικητική Πράξη, όπως περιγράφεται στο ανωτέρω σημείο (Β) μόνο μία φορά. 

Οι μεταβολές των αιτήσεων ενίσχυσης και η υποβολή αιτημάτων διοικητικής πράξης προφανών σφαλμάτων κατηγορίας ΙΙ και υποβολή αιτήματος Διοικητικής πράξης κατηγορίας ΙΙΙ της ανωτέρω εγκυκλίου, επιτρέπονται το αργότερο έως την 31/1/2021. 

Ειδικότερα, οι μεταβολές των αιτήσεων και η υποβολή αιτημάτων διοικητικής πράξης για ΑΦΜ που μετέχουν στα Μέτρα Αγροτικής Ανάπτυξης θα πρέπει να έχουν υποβληθεί μέχρι την πρώτη πληρωμή του έτους. Προσοχή για το Μέτρο 10 και 11 δεδομένου ότι η πρακαταβολή θα καταβληθεί μέχρι 30.11.2020 οι προαναφερόμενες ΔΠ κρίνεται απαραίτητο να υποβληθούν μέχρι 11.11.2020.

Έγγραφα αιτήματα που υποβάλλονται για οποιοδήποτε λόγο τόσο στην Κ.Υ. όσο και στις Περιφερειακές Δ/νσεις, Περιφερειακές Μονάδες , Νομαρχιακές Μονάδες του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. δεν γίνονται δεκτά και απορρίπτονται χωρίς περαιτέρω αξιολόγηση και χωρίς έγγραφη απάντηση. 

Η ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων πραγματοποιείται στην εφαρμογή https://osdeypovoli.dikaiomata.gr/gaee2020/#/EdetedeaeehdSearch

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής -ΠΕ Κιλκίς , Ανδρέα Παπανδρέου 3, 1ος όροφος, Τηλ. 2341350123-113.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.