Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

2ο Γυμνάσιο Κιλκίς: Ούτε μια ώρα χαμένη


Υπογράφει ο Αλέξανδρος Ταμουτσίδης
Διευθυντής 2ου Γυμνασίου Κιλκίς
Ήταν προφανές ότι η φετινή σχολική χρονιά θα ήταν ιδιαίτερη. Κάθε σχεδιασμός έπρεπε να λαμβάνει υπόψη τις απρόβλεπτες, πλην όμως αναμενόμενες, επιπτώσεις της πανδημίας. Από την πρώτη στιγμή το σχολείο έλαβε μέτρα για την αντιμετώπιση των δυσκολιών που θα προέκυπταν. Στην κατεύθυνση αυτή:

· Αναβαθμίστηκε και προετοιμάστηκε ο τεχνολογικός εξοπλισμός.

· Ολοκληρώθηκε η οργάνωση των ψηφιακών τάξεων και η ενεργοποίηση των εικονικών αιθουσών διδασκαλίας.

· Προετοιμάσθηκε το εκπαιδευτικό προσωπικό μέσα από ενημερωτικές και επιμορφωτικές δράσεις.

· Ενημερώθηκαν όλοι οι ενδιαφερόμενοι,

και όταν οι συνθήκες το επέβαλαν, χρειάσθηκαν μόλις 2 ώρες συντονισμού για να τεθεί σε πλήρη λειτουργία όλος αυτός ο μηχανισμός. Έτσι, από την πρώτη μέρα μη προσέλευσης στο σχολείο, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν εξ΄ αποστάσεως ολόκληρο το ημερήσιο πρόγραμμα μαθημάτων και να κάνουν τις προβλεπόμενες εργασίες.

Θεωρούμε ότι κάθε ώρα διδασκαλίας είναι πολύτιμη για τους μαθητές μας και δεν υπάρχει η πολυτέλεια της παραμικρής απώλειας. Οι γονείς-κηδεμόνες των μαθητών μας θα πρέπει να είναι σίγουροι ότι, όταν και αν χρειασθεί, το σχολείο είναι έτοιμο να συνεχίσει την εκπαιδευτική διαδικασία με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας και να μην επιτρέψει να δημιουργηθούν κενά. Ο στόχος εξαρχής ήταν και παραμένει: ‘’ ούτε μια ώρα χαμένη’’.

Αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς η προθυμία με την οποία ανταποκρίθηκε το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που επέδειξε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.