Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Σιωνίδης: Το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στο Πολύκαστρο, βάζει ταφόπλακα στην περιοχή


Υπογράφει ο Κώστας Σιωνίδης
Δήμαρχος Παιονίας
Με αγανάκτηση πληροφορηθήκαµε από τα Μ.Μ.Ε. την παύση εργασιών του υποκαταστήµατος της τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ στο Πολύκαστρο. Όπως είναι επόµενο, η είδηση προκάλεσε ανησυχία και έντονο προβληματισμό όχι µόνο στους κατοίκους του Πολυκάστρου, αλλά και στο σύνολο των γειτονικών Κοινοτήτων καθώς το κατάστηµα εξυπηρετεί αγρότες, επιχειρηματίες συνταξιούχους και απλούς πολίτες.

Το υποκατάστηµά σας στο Πολύκαστρο, δεύτερη µεγαλύτερη πόλη του νομού Κιλκίς, εξυπηρετεί ταυτόχρονα µια ευρύτερη περιοχή πολύ μεγάλης έκτασης, που εκτείνεται από τα βόρεια σύνορα της χώρας µας στους Ευζώνους ως τα σύνορα του νομού Κιλκίς µε το νομό Θεσσαλονίκης, µε πληθυσμό 16.500 χιλιάδων κατοίκων.

Η απόφασή σας πλήττει ιδιαίτερα τον εμπορικό κόσµο του Δήμου, καθώς και τις επιχειρήσεις του βιοτεχνικού µας πάρκου.

Στο σηµείο αυτό θα πρέπει να τονίσουμε ότι το Πολύκαστρο αποτελεί την έδρα του Δήμου Παιονίας, την έδρα της 33Μ/Κ Ταξιαρχίας, διαθέτει Υποθηκοφυλακείο, Ειρηνοδικείο, ΔΕΥΑ, Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης και εκ των πραγμάτων αποτελεί την έδρα όλων των οικονοµικών δραστηριοτήτων του Δήμου Παιονίας.

Επιπλέον, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η περιοχή µας έχει µεγάλο ποσοστό κατοίκων τρίτης ηλικίας που δεν είναι εξοικειωμένοι µε τις νέες τεχνολογίες, εκ του νόµου δε, όπως γνωρίζετε, εξαιρούνται από την υποχρέωση ηλεκτρονικών συναλλαγών ενώπιον της φορολογικής διοίκησης.

Το υποκατάστηµά σας στο Πολύκαστρο είναι το πρώτο και το πλησιέστερο στα βόρεια σύνορα της χώρας µας και από τον οδικό δε άξονα της ΠΑΘΕ διέρχονται καθημερινά χιλιάδες οχήματα.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα αντιληφθείτε τις ιδιαιτερότητες της περιοχής µας και θα λάβετε υπόψη την παρούσα επιστολή µας και όλους τους προβληματισμούς που γεννήθηκαν µε την απόφασή σας να κλείσετε το υποκατάστημά σας στο Πολύκαστρο. 

Ελπίζουμε και σας Καλούμε να εξετάσετε σοβαρά το ενδεχόμενο συνέχισης των εργασιών του υποκαταστήματός σας στο Πολύκαστρο µε την παρούσα ή ακόµη και µε µια διαφορετική µορφή, που θα συνδυάζει το μειωμένο για εσάς λειτουργικό Κόστος εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την άµεση και ασφαλή εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής µας.

Τέλος, σας υπενθυµίζουµε ότι σήµερα η µοναδική Τράπεζα που λειτουργεί κατάστηµα στο Πολύκαστρο είναι η δική σας και θεωρούμε αδιανόητο ένα πιστωτικό ίδρυμα το οποίο είναι η φυσική συνέχεια της Αγροτικής Τράπεζας να αποφασίζει το κλείσιμο του καταστήματος Πολυκάστρου σηματοδοτώντας την απόλυτη εγκατάλειψη του πρωτογενούς τοµέα που διαχρονικά στήριζε η Αγροτική Τράπεζα.

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη απέναντι στους αγρότες πελάτες σας θεωρούμε ότι επιβάλλει την διατήρηση του καταστήµατος σε λειτουργία. Ακολουθώντας στην περιοχή µας άκαμπτα την στρατηγική των αριθμών ουσιαστικά συνδράµετε στην ερήμωση της υπαίθρου στην παραμεθόριο περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.