Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Ένας χρόνος κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη και Νέας Δημοκρατίας


Υπογράφει ο Μηνάς Παπαδόπουλος
Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Νέας Δημοκρατίας νομού Κιλκίς
Στις 7 Ιουλίου του 2019, οι πολίτες έδωσαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη την εντολή να συγκροτήσει αυτοδύναμη, ισχυρή, σταθερή Κυβέρνηση και του ανέθεσαν την ευθύνη για τη διακυβέρνηση του τόπου στην επόμενη τετραετία. Ένα χρόνο από τότε, όπως ο ίδιος τονίζει σε σχετική δήλωσή του, «η Ελλάδα έχει μια εντελώς διαφορετική, αναβαθμισμένη εικόνα στον κόσμο. 


Το όνομα της χώρας δεν είναι πλέον συνώνυμο της κρίσης, αλλά χρησιμοποιείται ως παράδειγμα επιτυχούς διαχείρισης μιας τεράστιας πρόκλησης, όπως είναι η πανδημία. Οι πολίτες εμπιστεύονται περισσότερο το κράτος. Η εικόνα της Ελλάδας σήμερα δεν είναι αυτή της μιζέριας και των τριτοκοσμικών αναζητήσεων, αλλά μιας χώρας που ατενίζει το μέλλον με αυτοπεποίθηση και τον κόσμο κατάματα… 

Παρότι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πολύ μεγάλες προκλήσεις, οικονομικές, γεωπολιτικές, υγειονομικές, κατορθώσαμε πολλά. Σπάνια έχουν γίνει τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα».

Από την πρώτη στιγμή της συγκρότησής της, η Κυβέρνηση έθεσε σε εφαρμογή το μεταρρυθμιστικό έργο που δεσμεύτηκε απέναντι στους πολίτες, προχωρώντας -σε πολλές περιπτώσεις- πιο γρήγορα από όσο είχε υποσχεθεί.

Ξεκίνησαν από την πρώτη στιγμή, οι μειώσεις φόρων και εισφορών, καθώς και οι μεταρρυθμίσεις που δημιουργούν ένα γόνιμο αναπτυξιακό περιβάλλον. Η Ελλάδα βγήκε κατ’ επανάληψη στις αγορές -ακόμα και στη διάρκεια της πανδημίας- πετυχαίνοντας ιστορικά χαμηλά επιτόκια. Η χώρα ανέκτησε την εμπιστοσύνη των εταίρων μας και των διεθνών αγορών.

Πραγματοποιήθηκαν, μέσα σε λίγες εβδομάδες, ψηφιακές μεταρρυθμίσεις που διευκολύνουν τη ζωή των πολιτών. Λειτουργεί το 112, γίνονται ηλεκτρονικά μια σειρά συναλλαγές των πολιτών με το Δημόσιο, απλουστεύονται οι διαδικασίες και παρέχονται ηλεκτρονικά στους πολίτες πιστοποιητικά και βεβαιώσεις. 

Μέσα σε λίγους μόλις μήνες, έγιναν άλματα στην αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με διπλασιασμό των Μ.Ε.Θ. και περίπου 5.000 προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Αποκαταστάθηκε το πραγματικό άσυλο στα Πανεπιστήμιά μας και ξεκίνησε η αναβάθμιση όλων των εκπαιδευτικών δομών. Ενισχύθηκαν με ανθρώπινο δυναμικό και σύγχρονα μέσα η Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα και απέδειξαν στην πράξη ότι βρίσκονται κοντά στον πολίτη.

Αποδίδονται ξανά τα πανεπιστήμια στους φοιτητές τους, οι γειτονιές στους κατοίκους τους, οι περιουσίες στους ιδιοκτήτες τους.

Αναδιοργανώθηκε η Πολιτική Προστασία η οποία επέδειξε γρήγορα ανακλαστικά, αποτελεσματικότητα και σωτήριες παρεμβάσεις, όπως αποδείχθηκε πολλές φορές ένα χρόνο τώρα.

Αφοπλίστηκαν νάρκες -όπως στη ΔΕΗ- που μας είχε κληροδοτήσει η προηγούμενη Κυβέρνηση και μπήκε σε στέρεες ράγες η εθνική στρατηγική για την ενέργεια και το κλίμα.

Καταρτίστηκαν και προωθούνται σχέδια για την απολιγνιτοποίηση, την κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης, την ανακύκλωση, την ηλεκτροκίνηση, την προστασία του περιβάλλοντος.

Αποκαταστάθηκαν αδικίες του ασφαλιστικού νόμου του ΣΥΡΙΖΑ, δρομολογήθηκε η ψηφιοποίηση του συστήματος και μπαίνουν σε εφαρμογή προγράμματα τόνωσης της απασχόλησης.

Ενισχύθηκε θεσμικά και οικονομικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση, που κινδύνευε με παράλυση εξαιτίας του εκλογικού συστήματος που ψήφισε η προηγούμενη Κυβέρνηση. Μια Τοπική Αυτοδιοίκηση που αποκτά νέα εργαλεία για την τοπική ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, με το αναπτυξιακό πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.

Η χώρα αποκτά συγκροτημένη νησιωτική, θαλάσσια και ναυτιλιακή πολιτική, με αναπτυξιακό πρόσημο.

Προωθούνται στοχευμένες δράσεις για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου, με βελτιώσεις στο ασφαλιστικό των αγροτών, νέο πλαίσιο κατά των ελληνοποιήσεων, μείωση της φορολογίας των συνεταιριστικών σχημάτων και τον ΕΝΦΙΑ στα αγροτεμάχια, ειδικές ρυθμίσεις για την απασχόληση των υπηκόων τρίτων χωρών.

Στον τομέα του Πολιτισμού υλοποιούνται εμβληματικές παρεμβάσεις. Το σχέδιο για την αναγέννηση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, η αξιοποίηση του Τατοϊου, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, η κατασκευή της Εθνικής Πινακοθήκης αποτελούν στόχους που γίνονται πραγματικότητα.

Στον τομέα του Αθλητισμού αναπτύσσονται δράσεις, για την καταπολέμηση παραβατικών φαινομένων, την εξυγίανση του ποδοσφαίρου, την αναβάθμιση υποδομών, τη διάχυση του αθλητισμού στον ευρύτερο πληθυσμό.

Στις αρχές του Μάρτη, η χώρα βρέθηκε μπροστά στο ενδεχόμενο μιας τέλειας καταιγίδας, καθώς αντιμετώπιζε ταυτόχρονα την πρόκληση που είχαν στήσει στον Έβρο οι τουρκικές Αρχές και την απειλή της πανδημίας του κορονοϊού. Με τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και την ομοψυχία των Ελλήνων βγήκαμε νικητές σε αυτή τη διπλή μάχη. Θεμελιώσαμε, ταυτόχρονα, μια νέα σχέση εμπιστοσύνης προς το κράτος και την πολιτική και επαναβεβαιώσαμε το ιστορικά δικαιωμένο συμπέρασμα ότι οι Έλληνες ενωμένοι σε κοινούς σκοπούς μπορούμε να κερδίζουμε μεγάλες μάχες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.