Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Εβδομάδα δράσης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς

Ανακοίνωση Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς συμμετέχει στην εβδομάδα δράσης για την προβολή του έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας με θέμα «Η Αρχαιολογία στην Οθόνη» και διοργανώνει τις εξής δράσεις:

Στις 12.4.2019 υποδεχόμαστε στον Αρχαιολογικό Χώρο του Παλατιανού, τους μαθητές/τριες της Α΄ τάξης του 1ου Λυκείου Κιλκίς όπου μετά την περιήγηση στην αρχαία πόλη θα παρακολουθήσουμε τις ταινίες:

-Αρχαιολογία εν καιρώ πολέμου στο Κιλκίς, από τα χαρακώματα των μαχών …στα σκάμματα των ανασκαφών, μια παραγωγή της ΕΦ.Α Κιλκίς

-Πτυχές του Μακεδονικού Μετώπου στο Κιλκίς, Αρχαιολογία των χαρακωμάτων και τόποι Μνήμης, μία συνεργασία της ΕΦ.Α Κιλκίς με την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς

-Το σποτ παραγωγής του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς

Την Παρασκευή 19.4.2019 για μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί προβολή της ταινίας «Φύλακες του Χρόνου» διάρκειας 60 λεπτών, παραγωγής IDEEFIXE PRODUCTIONS, σε σκηνοθεσία Μ. Μάντα. Επτά φύλακες αρχαιολογικών Χώρων της Ελλάδας. 

Ένα οδοιπορικό στους αρχαιολογικούς χώρους μέσα από τις δικές τους μνήμες και μαρτυρίες, πέρα από τα πλαίσια της καθαρά επιστημονικής τεκμηρίωσης. Μια απόπειρα καταγραφής της δικής τους ματιάς πάνω στην ιστορία που διατρέχει τον χρόνο για να γίνει βίωμα και παραμύθι που περνά από γενιά σε γενιά. Στη συνέχεια στον κήπο του Μουσείου θα υλοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μικροί Αρχαιολόγοι σε δράση»

Την ίδια μέρα στις 20.00 μ.μ. στον πολυχώρο της Μακεδονικής- Καλλιτεχνικής Εταιρίας «Τέχνη» (25ης Μαρτίου 20- Κιλκίς) προβολή της ταινίας «Η αρχαιολόγος», παραγωγής Faliro House και σκηνοθεσίας Κ. Τσακίρη. Πρόκειται για την τελευταία μάχη της καριέρας της αρχαιολόγου Γεωργίας Καραμήτρου με σκοπό να σώσει ότι μπορεί από έναν μεγάλο αρχαιολογικό χώρο που θα χαθεί για πάντα στο βυθό μιας τεχνητής λίμνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.