Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Άννα Δημάκη: Ευχαριστώ θερμά το Δήμο Λύσης Κύπρου

Υπογράφει η Άννα Δημάκη
Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κιλκίς
"Αισθάνομαι βαθιά συγκίνηση και μεγάλη ευγνωμοσύνη για την τιμητική διάκριση από τον Δήμο Λύσης. Η καρδιά μου είναι γεμάτη από την αγάπη και την τιμή, που δέχθηκα, και η πνευματική μου χαρά ακένωτη. 

Ευχαριστώ θερμά τον Δήμο Λύσης και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Ανδρέα Καουρή, που μέσα στον βαρύ φόρτο των καθηκόντων του, που με υποδειγματική συνέπεια σηκώνει, διέκρινε στοιχεία προσφοράς και αναγνώρισης στα τρία χρόνια των δεσμών μου με τον προσφυγικό δήμο της μαρτυρικής Κύπρου. 

Συναισθήματα χαράς και ενθουσιασμού, αλλά και πόνου και θλίψης αναρριπίζονται, μέσα στην ψυχή μου. Σκιρτά η καρδιά μου όποτε βρίσκομαι μεταξύ των αδελφών Κυπρίων, οι οποίοι με ευψυχία και αυτοθυσία συνεχίζουν να εργάζονται για το υπέρτατο δικαίωμα να μείνουν πιστοί στην ιστορία τους, στην ελευθερία και την ανεξαρτησία τους, ενώ η πατρίδα τους πολιορκείται, όχι μόνο εδαφικά, αλλά και στα πνευματικά τους σύνορα. 

Τις πιο βαθιές δονήσεις στην ψυχή μου νιώθω όποτε βρεθώ στα ιερά χώματα της Κύπρου μας. Τρία χρόνια τώρα, μας συνδέουν άρρηκτοι δεσμοί φιλίας και άψογης συνεργασίας. Έζησα, έμαθα τον τρόπο ζωής της Μεγαλονήσου, γνώρισα και διατηρώ άριστες σχέσεις με την οικογένεια του κορυφαίου ήρωα της Κύπρου, Γρηγόρη Αυξεντίου, νιώθω ένα με τους Κύπριους αδελφούς μας. 

Συμπαραστάτης και συνοδοιπόρος θα παραμείνω στο πλευρό τους, από εδώ στο άκρο του βορρά του Ελληνισμού, γιατί πιστεύω ακράδαντα πως ο αγώνας τους τελικά θα δικαιωθεί, γιατί είναι αγώνας για τη διάσωση του πολιτισμού και της αξιοπρέπειας του ανθρώπου, είναι αγώνας για το δίκαιο, και το δίκαιο παραμένει αιώνια ζωντανό".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.