Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Ο Αρχιμανδρίτης Αντίπας Νικηταράς στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου

Δελτίο τύπου Ιεράς Μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου
Την Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου επισκέφτηκε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αντίπας Νικηταράς, πρώην Πατριαρχικός Έξαρχος Πάτμου, μετά από πρόσκληση του οικείου Ποιμενάρχου κ. Εμμανουήλ.

Ο π. Αντίπας μίλησε στην Ιερατική Σύναξη το Σάββατο 13 Απριλίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Κιλκίς με θέματα: α) Διοίκηση - Ποιμαντική β) Διαχείριση Μνημείων και Κειμηλίων και γ) Η θεραπεία του Μυστηρίου της Ιεράς Εξομολογήσεως ιδιαιτέρως διά του Κληρικούς. 

Ο Σεβ. Κιλκισίου καλωσόρισε τον ομιλητή τον οποίο ευχαρίστησε για την αποδοχή της πρόσκλησης του και ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίο για την άδεια που του παρείχε ώστε να έρθει στο ακριτικό Κιλκίς. 

Ο έμπειρος Κληρικός και διατελέσας Καθηγητής στο Εκκλησιαστικό Λύκειο του Κιλκίς προ εικοσαετίας, απευθυνόμενος στους Ιερείς, μεταξύ των οποίων και πολλοί παλαιοί μαθητές του, αναφέρθηκε ιδιαιτέρως σε πρακτικά ζητήματα και με παραδείγματα κράτησε το ενδιαφέρον των κληρικών περίπου ένα δίωρο απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις. Τέλος δε ευχαριστώντας τον οικείο Μητροπολίτη για την ευγενή πρόσκλησή του.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ομίλησε στην σύναξη νέων της Ενορίας Αγίου Δημητρίου Κιλκίς, προσκληθείς υπό του Προϊσταμένου της και Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως π. Επιφανίου Θεοδωρίδη, επίσης μαθητού του π. Αντίπα στο Εκκλησιαστικό Λύκειο, με θέμα: Η επιλογή συζύγου και η βελτίωση των σχέσεων μεταξύ τους.

Σήμερα Κυριακή Ε΄ Νηστειών 14 Απριλίου, λειτούργησε στην ίδια Ενορία και κήρυξε με θέμα: η φυσική γνώση και η γνώση του Θεού κατά το βίωμα της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας. Στο Ιερό παρέστη συμπροσευχόμενος ο σεπτός Ποιμενάρχης του Κιλκίς κ. Εμμανουήλ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.