Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

"Ήμασταν κι εμείς εκεί στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία μας"

Δελτίο τύπου υποψ. Δημάρχου Κιλκίς, Δημήτρη Κυριακίδη
Μουσικές εξαίσιες πλημμύρισαν το Σύνταγμα. Ο εθνικός μας ύμνος, πατριωτικά τραγούδια, η Μακεδονία Ξακουστή τραγουδισμένα με πρωτόφαντο πάθος, σαϊτεμένα με δυναμικά συνθήματα που δήλωναν την αποφασιστικότητα χιλιάδων συμπολιτών μας να προασπίσουν τα εθνικά μας δίκαια. 

Με πυγμή πιασμένη με τη δίψα της προσμονής ότι οι αντιπρόσωποί τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο θα συμμεριστούν την αγωνία τους και θα αντιτάξουν το δικό τους σθεναρό Όχι σε μια Συμφωνία που διχάζει, που πληγώνει, σε μια Συμφωνία που ακρωτηριάζει την Πατρίδα.

Γιατί η Μακεδονία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Πατρίδας μας και η παράδοση του ονόματος και της ταυτότητάς της σε ξένα χέρια ισοδυναμεί με αιμορραγία του ελληνισμού.

Χιλιάδες ψυχές στο Σύνταγμα. Νέοι που στο βλέμμα τους άστραφτε ο ενθουσιασμός, οικογενειάρχες με μικρά παιδιά στους ώμους, ηλικιωμένους που ξανάνιωσαν από τα πατριωτικά συναισθήματα του τεράστιου πλήθους. Όλους μας σκέπαζε η γαλανόλευκη, σύμβολο θάρρους και αγώνα.

Φτάσαμε νωρίς στο χώρο του συλλαλητηρίου. Με μπροστάρη το Δημήτρη Κυριακίδη, πιάσαμε μια καλή θέση κοντά στο ξενοδοχείο ‘’Μ. Βρετάνια''. Βρήκαμε δεκάδες γνωστούς. Από το χώρο που στεκόταν η δημοτική μας ομάδα πέρασαν πολλοί φίλοι, βουλευτές, διανοούμενοι, καλλιτέχνες. Ο ένας έσφιγγε το χέρι του άλλου δίνοντάς του δύναμη και κουράγιο για να κυλήσουμε μαζί τους τροχούς της ιστορικής μνήμης και να γίνουμε μια ανθρώπινη ασπίδα για τη Μακεδονία μας.

Διαδηλώσαμε ειρηνικά. Ενώσαμε τη φωνή μας με τ΄αδέλφια μας από τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την Κρήτη, την Κύπρο και από κάθε γωνιά της χώρας. Ένα σύνθημα, μια πίστη, μια βεβαιότητα: Η Μακεδονία είναι ελληνική.

Το πανηγύρι της χαράς που δημιούργησε η παλλαϊκή συγκέντρωση,δυστυχώς, δεν είχε τη συνέχεια που του έπρεπε. Το κυνηγητό σπαρμένο από πέτρες αντεξουσιαστών - ΜΑΤ και τα χημικά έπνιξαν τη δημοκρατία σε νέφη καπνού και δύσπνοιας.

Το πλήθος υποχώρησε, η μαγεία διαλύθηκε από τους ελαχίστους που κηλίδωσαν το ειρηνικό συλλαλητήριο αλλά η συγκλονιστική εικόνα της χθεσινής συγκέντρωσης δε μπορεί να χαθεί. Το μήνυμα στάλθηκε παντού απ' άκρη σ’ άκρη: Η Μακεδονία είναι ελληνική και ο ελληνικός λαός θα την υπερασπιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.